reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
@ przewaznie mam jak z zegarku, bardzo rzadko mi sie wgle spozniala .... Robilam test o 2 w nocy i wyszla 2 kreska ale strasznie malo widoczna , a rano juz na kolejnym tescie nic.... 1 krecha ... No nic, pozostaje mi czekac i jak sie do poniedzialku nic nie ruszy to czas do lekarza... 4 dni sie spoznia wiec nie wiem co myslec

Moze jutro zrob test jak sie nie pojawi @ a jak nadal nic to tak jak piszesz w pon lekarz moze on cos podpowie bo moja kolezanka tez tak miala ze przez dlugi czas testy jej nie wychodzily

Ruda, dostałąś okres? Niektóre kobiety mają plamienia w ciąży.

Ja kiedyś czekałam na okres ponad 40 dni i mimo iż z nikim nie sypiałam to i tak ciążę sobie wmawiałam. Taki głupi człek :-D

Tak samo jak mnie mój ginekolog z hiv nastraszył, to też mimo iż szanse prawie zerowe, to i tak sobie wmówiłam, że mam tego hiv-a. Ile ja wtedy się napłakałam, nawymyślałam. Najgorszy okres w ciąży. I za to miałam ochotę udusić tego lekarza, wrrrrr

Mujer ja to w ogole mam stresa przed zarazkami bakteriami. Krwi czyjejs to sie boje, zeby czegos nie zlapac. Rece myje pare razy jak np. Z miesem cos robie. Masakra. W ciazy sie tego nabawilam :)

To ja tak nie mam, uważam że najgorsze to sterylne warunki. Z Adasiem też nie przesadzam. Bakterie są mu potrzebne ;) Ale myję ciągle ręce, taki mam już nawyk haha

Ale się dziewczyny źle czuję ;( tak mi niedobrze. Brzuch boli jak na okres. Ciekawe czy przyjdzie czy nie...
Nie mogę sobie przypomnieć jak to było w pierwszej ciąży. Kiedy zaczęłam wymiotować. Pamiętam tylko, że całe pierwsze 3 miesiące. Prawie każdy posiłek zwracałam, mdliło mnie wiecznie, miałam już dość. I musiałam pracować 12 godzin.

Mama mi odebrala wyniki.. wszystko dobrze :) uf :)

Mujer ja nie wiem co to mdlosci ciazowe i mam nadzieje ze sie nie dowiem :) moze z ta ciaza bedziesz miala lepiej? :)

reklama
Oj, jakbym chciała, szanse są, bo niby każda ciąża inna. Chociaż ja to wszystko tak książkowo. Moja mama ze mną też miała wszystko książkowo. Urodziłam się w 40tc, rozwijałam się książkowo. Mama mówiła, że żadnych odchyleń, ni to w jedną ni to w drugą :-D I jak byłam u ginekologa i powiedziałam, że strasznie wymiotuję to powiedziałam, że przy prawidłowej ciąży to jeszcze tydzień i faktycznie, jak ręką odjął :-) A pod koniec ciąży jak do niego poszłam to on do mnie jak się czuje, ja że dobrze, to on "to tylko dzieci rodzić". On w ogóle był dziwny. Byłam po połogu na kontroli. Ten patrzy w książeczkę ciążową, ogląda i ogląda, a potem zdziwiony "To pani nie jest już w ciąży?" :szok: I mnie ciągle opieprzał o wagę, gadał, że waga mi najlepiej idzie. A przytyłam 15kg, więc bez przesady. I jak do niego, że to tylko 15kg, to on "zobaczymy co pani powie po ciąży". I wyszłam z Małym ze szpitala po 9 dniach i już nie miałam tych 15kg.

Moja mama gdy ja byłam w Adasia wieku to była już w 4 miesiącu ciąży. I ją podziwiam. Podobno byłam okropny rozdarciuch, mama wiecznie wymiotowała i do tego coś jej się brat wbił tak, że ciągle kulała :laugh2:

Do góry