reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
@ przewaznie mam jak z zegarku, bardzo rzadko mi sie wgle spozniala .... Robilam test o 2 w nocy i wyszla 2 kreska ale strasznie malo widoczna , a rano juz na kolejnym tescie nic.... 1 krecha ... No nic, pozostaje mi czekac i jak sie do poniedzialku nic nie ruszy to czas do lekarza... 4 dni sie spoznia wiec nie wiem co myslec

Moze jutro zrob test jak sie nie pojawi @ a jak nadal nic to tak jak piszesz w pon lekarz moze on cos podpowie bo moja kolezanka tez tak miala ze przez dlugi czas testy jej nie wychodzily

Ruda, dostałąś okres? Niektóre kobiety mają plamienia w ciąży.

Ja kiedyś czekałam na okres ponad 40 dni i mimo iż z nikim nie sypiałam to i tak ciążę sobie wmawiałam. Taki głupi człek :-D

Tak samo jak mnie mój ginekolog z hiv nastraszył, to też mimo iż szanse prawie zerowe, to i tak sobie wmówiłam, że mam tego hiv-a. Ile ja wtedy się napłakałam, nawymyślałam. Najgorszy okres w ciąży. I za to miałam ochotę udusić tego lekarza, wrrrrr

Mujer ja to w ogole mam stresa przed zarazkami bakteriami. Krwi czyjejs to sie boje, zeby czegos nie zlapac. Rece myje pare razy jak np. Z miesem cos robie. Masakra. W ciazy sie tego nabawilam :)

To ja tak nie mam, uważam że najgorsze to sterylne warunki. Z Adasiem też nie przesadzam. Bakterie są mu potrzebne ;) Ale myję ciągle ręce, taki mam już nawyk haha

Ale się dziewczyny źle czuję ;( tak mi niedobrze. Brzuch boli jak na okres. Ciekawe czy przyjdzie czy nie...
Nie mogę sobie przypomnieć jak to było w pierwszej ciąży. Kiedy zaczęłam wymiotować. Pamiętam tylko, że całe pierwsze 3 miesiące. Prawie każdy posiłek zwracałam, mdliło mnie wiecznie, miałam już dość. I musiałam pracować 12 godzin.

Mama mi odebrala wyniki.. wszystko dobrze :) uf :)

Mujer ja nie wiem co to mdlosci ciazowe i mam nadzieje ze sie nie dowiem :) moze z ta ciaza bedziesz miala lepiej? :)

reklama
Oj, jakbym chciała, szanse są, bo niby każda ciąża inna. Chociaż ja to wszystko tak książkowo. Moja mama ze mną też miała wszystko książkowo. Urodziłam się w 40tc, rozwijałam się książkowo. Mama mówiła, że żadnych odchyleń, ni to w jedną ni to w drugą :-D I jak byłam u ginekologa i powiedziałam, że strasznie wymiotuję to powiedziałam, że przy prawidłowej ciąży to jeszcze tydzień i faktycznie, jak ręką odjął :-) A pod koniec ciąży jak do niego poszłam to on do mnie jak się czuje, ja że dobrze, to on "to tylko dzieci rodzić". On w ogóle był dziwny. Byłam po połogu na kontroli. Ten patrzy w książeczkę ciążową, ogląda i ogląda, a potem zdziwiony "To pani nie jest już w ciąży?" :szok: I mnie ciągle opieprzał o wagę, gadał, że waga mi najlepiej idzie. A przytyłam 15kg, więc bez przesady. I jak do niego, że to tylko 15kg, to on "zobaczymy co pani powie po ciąży". I wyszłam z Małym ze szpitala po 9 dniach i już nie miałam tych 15kg.

Moja mama gdy ja byłam w Adasia wieku to była już w 4 miesiącu ciąży. I ją podziwiam. Podobno byłam okropny rozdarciuch, mama wiecznie wymiotowała i do tego coś jej się brat wbił tak, że ciągle kulała :laugh2:

Do góry