reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Ja wiem ze musze rzucic bo moj M jest strasznym przeciwnikiem i kiedy decydowalismy sie na drugie dziecko to jego warunek byl ze zaczne o siebie bardziej dbac i lykac witaminy i odlacze sie od "inhalatora" ;)

reklama
Strawbelka jakie badania? O czym pomyśleć?
My bez zabezpieczenia od maja, ale w sumie bez finału w "te" dni. Odstawilam tabletki, bo dojrzalam do mysli o drugim dziecku. Moj maz dojrzal we wrzesniu i wlasnie od września zaczęliśmy starania. Niestety już 4 cykl bezowocny ... :(
Podstawa to badania hormonalne, tarczyca. Potem histeroskopia, laparoskopia, droznosc jajowodow. To wszystko mozna na Nfz zrobic. Lekarze zazwyczaj kaza sie rok starac i potem przyjsc badania robic. Wiec jak ktos juz rok sie stara i nic to te badania to podstawa! Przy poronieniach to warto jeszcze zrobic przeciwciala antykardiolipinowe, przeciwciala anty tpo i anty tg. Jak wszystko dobrze wyjdzie to szuka sie dalej w immunologii.

Ja tez z Czestochowy;) a u kogo sie leczysz? Ja polecam dr Tomanka z Bytomia, przyjmuje tez w Provicie w Katowicach. Odrazu sie Toba szybko zajmue i znajdzie problem.

Najpierw chodziłam do Lemańskiego, w ciąży do Jabłońskiego ale od straty do Olka, i w zasadzie konkretnego leczenia jeszcze nie podjęłam, na razie ustawię głowę do porządku, a później zajmę się wnętrznościami choć boję się że zapadnie jakiś wyrok i nie będę miała siły walczyć...
Ale dziękuję bardzo za polecenie, sprawdzę na pewno tego doktora i się pewnie tam wybiorę

Ostatnia edycja:
Najpierw chodziłam do Lemańskiego, w ciąży do Jabłońskiego ale od straty do Olka, i w zasadzie konkretnego leczenia jeszcze nie podjęłam, na razie ustawię głowę do porządku, a później zajmę się wnętrznościami choć boję się że zapadnie jakiś wyrok i nie będę miała siły walczyć...
Ja Ci radze uciekac z Czestochowy. Tu lekarze nie maja takiej wiedzy jakie my mamy problemy. Poczytaj sobie opinie o dr Tomanku. Pojdziesz do niego odrazu Cie wezmie na oddzial do szpitala w Bytomiu, zrobi laparo, histero i droznosc. W ciagu miesiaca bedziesz miala to zrobione na nfz. Szpital super, opieka rewelacja , lekarze najlepsi. Dr Tomanek to aniol, bardzo dba o swoje pacjentki. Dziewczyno blagam Cie idz do niego, albo chociaz poczytaj opinie, pomniki chca mu stawiac. W Czestichiwie Ci nie pomoga!

Ja Ci radze uciekac z Czestochowy. Tu lekarze nie maja takiej wiedzy jakie my mamy problemy. Poczytaj sobie opinie o dr Tomanku. Pojdziesz do niego odrazu Cie wezmie na oddzial do szpitala w Bytomiu, zrobi laparo, histero i droznosc. W ciagu miesiaca bedziesz miala to zrobione na nfz. Szpital super, opieka rewelacja , lekarze najlepsi. Dr Tomanek to aniol, bardzo dba o swoje pacjentki. Dziewczyno blagam Cie idz do niego, albo chociaz poczytaj opinie, pomniki chca mu stawiac. W Czestichiwie Ci nie pomoga!
To tym chętniej się tam wybiorę. Dziękuję bardzo.

Wchodzę z mezem do sklepu. Mają własną wędzarnie. Na cały sklep pięknie pachnie świeżymi wedlinami, a ja musiałam wyjść bo mi się zrobiło niedobrze. ... uroki ciąży ha ha ha

Dzis robilam tsh trzymajcie kciuki żeby spadło po lekach

Lenaka tylko dzwon i uwawiaj wizyte. On przyjmuje w antrum w bytomiu w kazdy poniedzialek po 15.00. Wizyta 120zl plus usg 100zl. W provicie w kazdy wtorek po 15 wizyta tam to chyba 170 zl ale tu juz masz wszystko w cenie wymazy usg wszystko. Ostatnio podobno nie przyjmowal juz nowych pacjentek w antrum bo mial ich za duzo. Wiec dzwon i sie umawiaj bo moga byc dlugie terminy. Lenaka dzialaj i walcz o szczescie, lecz dusze u psychoterapeuty i cialo, rob badania.

Lenaka a szpitala sie tam nie boj. Moze nie wyglada najpiekniej, ale opieka jest rewelacja, skacza obok Ciebie jak w prywatnej klinice, lekarzy masz najlepszych, nic Ci nie spitola jak w co niektorych szpitalach. Bedziesz w dobrych rekach!

reklama
trzymam kciuki by się Wam udało rzucić fajki!! i żeby poziom tsh u jednej się obniżył:) ja mam to szczęście, ze nie pale i zaraz lecę po zeszyt by zapisać jakie badania na w razie by co zrobić jeśli nie uda się przez dłuższy czas zajść w ciąże

Do góry