Podobne tematy
- 174974
- Staramy się
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Podstawa to badania hormonalne, tarczyca. Potem histeroskopia, laparoskopia, droznosc jajowodow. To wszystko mozna na Nfz zrobic. Lekarze zazwyczaj kaza sie rok starac i potem przyjsc badania robic. Wiec jak ktos juz rok sie stara i nic to te badania to podstawa! Przy poronieniach to warto jeszcze zrobic przeciwciala antykardiolipinowe, przeciwciala anty tpo i anty tg. Jak wszystko dobrze wyjdzie to szuka sie dalej w immunologii.Strawbelka jakie badania? O czym pomyśleć?
My bez zabezpieczenia od maja, ale w sumie bez finału w "te" dni. Odstawilam tabletki, bo dojrzalam do mysli o drugim dziecku. Moj maz dojrzal we wrzesniu i wlasnie od września zaczęliśmy starania. Niestety już 4 cykl bezowocny ...
Ja tez z Czestochowy a u kogo sie leczysz? Ja polecam dr Tomanka z Bytomia, przyjmuje tez w Provicie w Katowicach. Odrazu sie Toba szybko zajmue i znajdzie problem.
Ja Ci radze uciekac z Czestochowy. Tu lekarze nie maja takiej wiedzy jakie my mamy problemy. Poczytaj sobie opinie o dr Tomanku. Pojdziesz do niego odrazu Cie wezmie na oddzial do szpitala w Bytomiu, zrobi laparo, histero i droznosc. W ciagu miesiaca bedziesz miala to zrobione na nfz. Szpital super, opieka rewelacja , lekarze najlepsi. Dr Tomanek to aniol, bardzo dba o swoje pacjentki. Dziewczyno blagam Cie idz do niego, albo chociaz poczytaj opinie, pomniki chca mu stawiac. W Czestichiwie Ci nie pomoga!Najpierw chodziłam do Lemańskiego, w ciąży do Jabłońskiego ale od straty do Olka, i w zasadzie konkretnego leczenia jeszcze nie podjęłam, na razie ustawię głowę do porządku, a później zajmę się wnętrznościami choć boję się że zapadnie jakiś wyrok i nie będę miała siły walczyć...
To tym chętniej się tam wybiorę. Dziękuję bardzo.Ja Ci radze uciekac z Czestochowy. Tu lekarze nie maja takiej wiedzy jakie my mamy problemy. Poczytaj sobie opinie o dr Tomanku. Pojdziesz do niego odrazu Cie wezmie na oddzial do szpitala w Bytomiu, zrobi laparo, histero i droznosc. W ciagu miesiaca bedziesz miala to zrobione na nfz. Szpital super, opieka rewelacja , lekarze najlepsi. Dr Tomanek to aniol, bardzo dba o swoje pacjentki. Dziewczyno blagam Cie idz do niego, albo chociaz poczytaj opinie, pomniki chca mu stawiac. W Czestichiwie Ci nie pomoga!
Wczesniej mocny bo 18 ale wystarczylo mi 20 ml na 3 tygodnie. Od miesiaca przeszlam na 10 i tez jest ok.
Teraz to tylko pare buchow przez dzien i jakos wytrzymuje.