reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

ale masz te krwawienia słońce!!! każde krwawienie jest niepokojące a jeśli ono Ci sie pojawią w przedziale już aż dwóch miesięcy to kochana nie oczekuj, że dziewczyny będą Cię wspierać w Twoich decyzjach, które większość z nas uważa za nienormalne. Wizyta na ip, ginekologa czy gdziekolwiek indziej jest wskazana, i to natychmiast! ryzykujesz własnym zdrowiem i życiem a wszystko w życiu ma swoje konsekwencje i gwarantuję Ci, że możesz za to słono zapłacić.
ooooo wlasnie, my nie bedziemy wspierac dzialan, ktore sa szkodliwe, no nie?

reklama
Żebyś sobie tylko gorzej nie narobila.
Wiem ruda, mam nadzieję że będzie dobrze :) Jedna noc różnicy dużej nie zrobi a jutro już na pewno jadę
ale masz te krwawienia słońce!!! każde krwawienie jest niepokojące a jeśli ono Ci sie pojawią w przedziale już aż dwóch miesięcy to kochana nie oczekuj, że dziewczyny będą Cię wspierać w Twoich decyzjach, które większość z nas uważa za nienormalne. Wizyta na ip, ginekologa czy gdziekolwiek indziej jest wskazana, i to natychmiast! ryzykujesz własnym zdrowiem i życiem a wszystko w życiu ma swoje konsekwencje i gwarantuję Ci, że możesz za to słono zapłacić.
Dwie wizyty u ginekologów, ba nawet chyba 3 od cholery kasy wydane na te wizyty, masa telefonów na IP kiedy łaskawie mogę wogóle przyjechać, no i oczywiście spędzone prawie dwa dni na IP jednego dnia żeby mnie zapisali na zabieg, jak zapisali to na następny dzień, a jak przyjechałam i pół dnia czekałam to łaskawie powiedzieli mi że nie mają miejsc.
Uwierzcie mi, to nie jest tak że ja nic nie robię... Wiem jak to wygląda z waszej strony, ale w pewnym momencie skończyły mi się pomysły... Teraz nie jechałam od tamtej wizyty bo kazali być na początku stycznia, ale od wczoraj gorzej się czuję, stąd decyzja o szpitalu, dziś nie pojechałam ale jutro z rana na pewno pojadę. Mam nadzieję ze conieco wyjaśniłam.
Lux, rano zadzwonię do nich ( w sensie po karetkę), wieczorem i tak nic mi na oddziale nie zrobią, wiem od mojego lekarza że jak już to rano, w nocy to mnie tylko położą i nic więcej, aż do porannego obchodu. Mój gin jest tam ordynatorem.

Wiem ruda, mam nadzieję że będzie dobrze :) Jedna noc różnicy dużej nie zrobi a jutro już na pewno jadę

Dwie wizyty u ginekologów, ba nawet chyba 3 od cholery kasy wydane na te wizyty, masa telefonów na IP kiedy łaskawie mogę wogóle przyjechać, no i oczywiście spędzone prawie dwa dni na IP jednego dnia żeby mnie zapisali na zabieg, jak zapisali to na następny dzień, a jak przyjechałam i pół dnia czekałam to łaskawie powiedzieli mi że nie mają miejsc.
Uwierzcie mi, to nie jest tak że ja nic nie robię... Wiem jak to wygląda z waszej strony, ale w pewnym momencie skończyły mi się pomysły... Teraz nie jechałam od tamtej wizyty bo kazali być na początku stycznia, ale od wczoraj gorzej się czuję, stąd decyzja o szpitalu, dziś nie pojechałam ale jutro z rana na pewno pojadę. Mam nadzieję ze conieco wyjaśniłam.
Lux, rano zadzwonię do nich ( w sensie po karetkę), wieczorem i tak nic mi na oddziale nie zrobią, wiem od mojego lekarza że jak już to rano, w nocy to mnie tylko położą i nic więcej, aż do porannego obchodu. Mój gin jest tam ordynatorem.
to niewazne, ze beda po obchodzie, ludzie tez w nocy trafiaja do szpitala i co i wtedy sa olewani, bo jest po obchodzie? ej nooo

Lux, u nas jest tak podobno że w nocy nie robią niemal nic, trzeba zawsze czekać do rana, kładą do łóżka i tyle, wzywają jedynie lekarza do jakiś mega nagłych przypadków. Tak mi mówił mój lekarz, że u nas jak już jechać do szpitala, to tylko i wyłącznie rano.

Kochane , moje cykle to 31-43 dni, kochałam sie z moim ukochanym w 5 dc, 11dc, 13dc, 16dc i 17/18 dniu cyklu i ciagle mam wrażenie ze to za mało ze w razie wcześniejszej bądź późniejszej owulacji plemniki nie przeżyją albo ze nie trafiłam ... Tez tak macie? Czy po jakimś czasie starań nabiera sie trochę cierpliwości? Temperatura sie nie sugeruje bo nigdy tego nie robiłam mam plan zacząć, jeśli sie nie uda, w przyszłym cyklu, ale obserwacje śluzu prowadzę, taki książkowy pojawił sie 16 i 17 dc, miałam jeszcze taka sytuacje ze 13 dc cyklu dostałam plamienia dosłownie na papierze jasnobrązowego a potem plamka krwi żywej czerwonej bez skrzepów i śluzu ... Pierwsza myśl krwawienie implantacyjne ale potem mysle ze w 13 dc to mało możliwe...

Karolina - mi bardzo testy owulacyjne pomogły w namierzeniu owulacji:)
Ja starałam się prawie dwa lata o dziecko i w końcu zostałam zdiagnozowana. Mam PCO i dostałam clo (to taki wspomagacz owulacji, bo miałam bezowulacyjne cykle), za pierwszym razem mi się udało:)
Miałam strasznie długie cykle po 40-50 dni, szkoda że wcześniej nie wiedziałam o chorobie..

reklama
Do góry