reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Unas tez moczka, ciastka robione tylko raz w roku, sztrudel, karp, pierogi, grzybowa z uszkami, zupa rybna z pulpetami, sałatka jarzynowa

Ostatnia edycja:
niunians ja jestem w stanie powiedzieć tylko tyle. Z literatury wiem, że nie powinno się uprawiać stosunku przed owu tylko dokładnie w dniu owulacji. U nas dokładnie tak było. Wiem to bo mam idealne cykle 28 dni (chociaż wtedy tego nie wiedziałam haha) i nawet nie wiedziałam, że to wtedy mam owulację, ale nie o tym teraz hehe. Wracając do tematu. U nas stosunek był dwa razy dokładnie w owulację i nic przed nic po i wyszedł chłopiec.

anik haha od tyłu u nas wtedy też było na chłopca :-D

Ana650 mamy podobne marzenie :tak:

Pati zaraz zabieram się za czytanie twojej wiadomości, ale najpierw ćwiczę :-D ja też chciałam mieć córkę potem trafił się chłopiec i jestem w nim zakochana po uszy więc chyba płeć nie taka ważna ;-)

mychunia dobrze piszesz :tak:

norkAn u nas zawsze barszcz, karp, ryba po grecku, śledzie, pierogi Mniam, ale tym razem u teściów pierwsze święta bożego narodzenia więc nie wiem co mnie czeka z potraw :-(

Gosia śliczna choinka, żywa czy sztuczna?

Właśnie odnośnie choinki. Ja kocham święta z żywą choinką a wy jak macie?

Cześć dziewczyny :) Jestem tu nowa, chciałam Was prosić o radę może któraś wiedziałaby coś więcej na ten temat. Tak więc kochałam się z partnerem 27 - 29.11 w tych dniach miałam także ból podbrzusza był to 30 - 32 dc. Teoretycznie 29 listopada powinnam dostać @ jednak ona nie przyszła, więc czekałam sobie spokojnie i czekałam, stwierdziłam że trzeba poobserwować siebie bo może coś się szykuje, tak więc w 38 dc zmierzyłam temp rano przed wstaniem z łóżka a tam 37,28 bóle podbrzusza nie opuszczały, piersi jak zawsze dawały znać a wieczorem stan podgorączkowy... W 39 dc temp już spadła do 36,97 bóle były, mdłości też ale to nic bo 7.12 przyszedł okres temp 36,64 było to średnie krwawienie, mdłości rano i wieczorem a rano wymiotowałam. 2 dc nie mierzyłam tempki bo stwierdziłam że to na pewno okres mimo że ilość jego zdecydowanie się zmniejszyła no ale zacznę po, bóle nadal były, gazy i odbijanie też. 3 dc temp nie dawała spokoju i wyszło 36,62 nadal lekkie krwawienie. 4 dc temp 36,70 lekkie krwawienie tylko przy wysiłku, ból podbrzusza takie ciągnięcie i zawroty głowy. 5 dc temp 36,64 plamienie jednorazowe popołudniu, odbija się po jedzeniu i piciu, ciągnie w podbrzuszu. 6 dc ( wczoraj ) temp 37,00 ciągnięcia w podbrzuszu, ból pleców, popołudniu stan podgorączkowy w okolicy 37 - 37,3. 7 dc (dzisiaj) temp 36,82 co jakiś czas odczuwam ciągnięcia w podbrzuszu jak przed okresem i utrzymuje się stan podgorączkowy. Nie wiem co o tym sądzić a dodam jeszcze że w 5 dc późnym wieczorem robiłam test jednak wyszedł negatywny. Jeszcze nie miałam takiej temp po okresie. W poprzedniej ciąży tylko troszkę plamiłam dosłownie była to kropka jednak wiem że każda ciąża może być inna czy ja za szybko zrobiłam test? Było to 13 dni po stosunku... Już sama nie wiem co zrobić czy czekać do kolejnej ewentualnej miesiączki?? Była któraś w podobnej sytuacji? Pozdrawiam was :)

Dolaczam do pytania co to maczanka?
U mnie wigilia u mamy jak co roku barszcz z uszkami karp pierogi z kapusta suszonymi sliwkami golobki z grzybami kapusta z grovhem i groch z kapusta
Mniam...

Gosia, niunians - moczka to taka zbieranina różnych bakalii, kompotow i tym podobnych :) jest zazwyczaj dość mocno słodka ;) ja osobiście nie przepadam, bo jak dla mnie wygląda nieciekawie, ale moja mama i siostra wprost się zabijają o nią :)

Cześć dziewczyny :) Jestem tu nowa, chciałam Was prosić o radę może któraś wiedziałaby coś więcej na ten temat. Tak więc kochałam się z partnerem 27 - 29.11 w tych dniach miałam także ból podbrzusza był to 30 - 32 dc. Teoretycznie 29 listopada powinnam dostać @ jednak ona nie przyszła, więc czekałam sobie spokojnie i czekałam, stwierdziłam że trzeba poobserwować siebie bo może coś się szykuje, tak więc w 38 dc zmierzyłam temp rano przed wstaniem z łóżka a tam 37,28 bóle podbrzusza nie opuszczały, piersi jak zawsze dawały znać a wieczorem stan podgorączkowy... W 39 dc temp już spadła do 36,97 bóle były, mdłości też ale to nic bo 7.12 przyszedł okres temp 36,64 było to średnie krwawienie, mdłości rano i wieczorem a rano wymiotowałam. 2 dc nie mierzyłam tempki bo stwierdziłam że to na pewno okres mimo że ilość jego zdecydowanie się zmniejszyła no ale zacznę po, bóle nadal były, gazy i odbijanie też. 3 dc temp nie dawała spokoju i wyszło 36,62 nadal lekkie krwawienie. 4 dc temp 36,70 lekkie krwawienie tylko przy wysiłku, ból podbrzusza takie ciągnięcie i zawroty głowy. 5 dc temp 36,64 plamienie jednorazowe popołudniu, odbija się po jedzeniu i piciu, ciągnie w podbrzuszu. 6 dc ( wczoraj ) temp 37,00 ciągnięcia w podbrzuszu, ból pleców, popołudniu stan podgorączkowy w okolicy 37 - 37,3. 7 dc (dzisiaj) temp 36,82 co jakiś czas odczuwam ciągnięcia w podbrzuszu jak przed okresem i utrzymuje się stan podgorączkowy. Nie wiem co o tym sądzić a dodam jeszcze że w 5 dc późnym wieczorem robiłam test jednak wyszedł negatywny. Jeszcze nie miałam takiej temp po okresie. W poprzedniej ciąży tylko troszkę plamiłam dosłownie była to kropka jednak wiem że każda ciąża może być inna czy ja za szybko zrobiłam test? Było to 13 dni po stosunku... Już sama nie wiem co zrobić czy czekać do kolejnej ewentualnej miesiączki?? Była któraś w podobnej sytuacji? Pozdrawiam was :)

reklama
Tylko trzeba pamietac zeby nie rozpuszczac miodu w goracej herbacie. Herbata moze miec max 40st inaczej miod traci wszystkie swoje wartosci zdrowotne .

Zgadza się, powyżej 40 stopni staje się po prostu zwykłym cukrem...

Jak wycelowac zeby byl chlopiec? ;)

U nas było tak.
Owulacja stwierdzona na monitoringu u gina 11.02.2014 ok. godz. 20:00
Dzień przed 10.02. w nocy przytulasy były, a lekarz zalecił powtórzyć rano 12.02, żeby żołnierzyki zdążyły się wyprodukować. No to powtórzyliśmy (kowbojka).
No i mamy synka.
Jak najbliżej owu albo w samą owu najlepiej.

ankaka - owu stymuluje się lekami, np. Clostillbegyt albo Clomid.

gosia - piękna choinka, u nas też już jest od 2óch dni! :tak:
I jakie urocze mikołajki na krzesła ;-)

norkan - u mnie barszcz z uszkami, u męża grzybowa, u mnie ziemniaki pieczone, u męża w łupinkach.
U męża karp, u mnie nie ma, jest łosoś i dorsz. U męża kapusta z grochem, u mnie nie ma.
U nas piernik staropolski, u męża ciężki sernik bez spodu.
Na słodko jeszcze u mnie "puncki z makiem" - babcia zawsze robi. To takie a'la racuchy drożdżowe.

A ze swoich to ja od kilku lat piekę pierniczki w ilości nie do zliczenia - obdarowuję wszystkich.

Moczka - to moczony w ciemnym piwie lub w kompotach miodowy piernik z dodatkiem bakalii i orzechów.
Potrawa pochodzi ze śląska. Tzw. zupa piernikowa.
Nie jadłam, ale mam zlecenia na pieczenie pierników do tego specjału ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry