reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

HAHA :) Słuchajcie, dostałam właśnie wyniki badań krwi z wczoraj (w związku z tym stanem zapalnym mi ginekolog zleciła) mam 15,62 (norma to 0-5) a mów wynik oznaczać może: łagodne zapalenia, infekcje wirusowe, ciążę :eek:

reklama
Jutro jade zeobic gdzies bete a do gin mam dzwonic w poniedzialek po 14 powiedziala, ze mnie gdzies wcisnie :)

A kiedy robilas test?

Pati - tak dokładnie panna jest do 22 sierpnia co ja pieprze:) nawet nie pamiętam że mój syn się w sierpniu urodził:D

Ostatnia edycja:
Agta - a może Ty jesteś w ciąży, ale test tego nie wykrył, bo za wcześnie? ;) większość testów ma czułość od 20 mIU/ml (czy jakoś tak się to pisze :p) więc może to było za wcześnie a krwawienie to nie @ tylko implatacyjne, hmm? ;)

reklama
Ciasto truflowe z wiśniami
Bardzoo wilgotne i aromatyczne ciasto, rozpływające się w ustach jak masełko:)
2 czekolady gorzkie przynajmniej 70% kakao
1 kostka masła ekstra (Broń Cie Panie Boże margaryna!)
1 opakowanie mrożonych wiśni
4 całe jaja
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki maki ziemniaczanej
2 łyżeczki stewii bądź miodu (jak ktoś lubi słodkie)
Czekolady pokruszyć i rozpuścić w garnuszku z masłem na małym ogniu. W misce rozbełtać jajka, dodać do nich wszystkie produkty sypkie i wiście. Czekoladę z masłem wlać do miski szybko mieszając. Piec w temperaturze 200-250 stopni przez 25-30 minut (ja zawsze sprawdzam czy boki się upiekły a środek jest lejący. Po upieczeniu ciasto schłodzić najlepiej w lodówce przez przynajmniej 2 godziny.
Ciasto truflowe.jpg

Załączniki

• CAM02127.jpg
    CAM02127.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 40
  • Ciasto truflowe.jpg
    Ciasto truflowe.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 44
Do góry