reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

AgtaR tak naprawde trzeba uwazac dopiero po potwierdzeniu ciazy przez lekarza na usg. Wczesniej zarodek i tak jest chroniony, a na ulotkach tak pisza zeby na wszelki wypadek ich nikt za nic nie pozwal.

reklama
Fimka - pociesze Cie, że moje piguły już mi się chyba nie przydadzą:) clo będzie czekało na wielkie nigdy...
A co do małżeństwa to powiedziałam mężowi że ja już nie raz walczyłam o nas, niech teraz on włoży dumę do kieszeni i sam zacznie. Ja się już nie będę upokarzać szczególnie po tym co mi wczoraj powiedział. Napisałam że albo mi pokaże że mu na naszej rodzinie zależy albo niech nie daje mi złudnych nadziei... Odpisał że w niedziele się postara pokazać.
Pati - to niezłą przeprawę przez życie miałaś. Podziwiam Cie!

Czarna - ja długo walczyłam, ponad rok, o wszystko. O dziecko, o wyprowadzenie się od jego rodziców, o poświęcenie więcej czasu nam... mieszkaliśmy w jednym domu z teściami ale w osobnych mieszkaniach. To i tak było za blisko. Przy każdej próbie mówienia i wyprowadzce słyszałam, że on się nie wyprowadzi, bo mama mu domu nie zapisze a on chce ten dom...

AgataR bolu wspolczuje. Poczekaj na okres. Kiedy ma przyjsc?

Czarna zobacz maz powiedzial, ze sie postara czyli moze nie jest tak fatalnie i sie jakos ulozy.

Pati ale mialas przejscia.
Zdrowka dla Ciebie.

Jesli chodzi o tesciowe. Moja jest gorsza niz w kawalach. Ciagle robi awantury i kazdego obraza. Zepsula nam kazda impreze rodzinna. Od czasu kiedy obrazila mnie i moja mame nie utrzymuje z nia kontaktu. O mojej mozna by ksiazke napisac

marzycielka81 @ ma mi się zacząć 5-6.12 czyli w ten weekend... sama nie wiem co myśleć, chciałabym żeby się udało, ale z drugiej strony nie wiem czy mamy jakiekolwiek szanse żeby tak od razu przy pierwszej próbie...

jeśli chodzi o teściowe to moja jest mega miła, ale strasznie ciekawska... zawsze jak przyjeżdżamy to wypytuje o wszystko co tylko jej przyjdzie do głowy po milion razy, troszkę dziecinna jest jak to mój maż mówi

Słodko-Pikantny kurczak z ananasem
Przepis na danie poprawiające matabolizmu (gorczyca, ananas, chilli) i antynowotworowe (kurkuma, imbir)
składniki na 3 porcje
500g piersi z kurczaka
1 puszka ananasana
2 czerwone papryki
1 łyżka musztardy
2 łyzeczki przyprawy Curry
0.5 łyżeczki ostrej papryki
0.5 łyżeczki kurkumy,
0.5 łyżeczki soli
ryż basmati / makaron pełnoziarnisty

Kurczaka kroimy w paseczki i obsmażamy na jednej łyżce oleju, dodajemy przyprawy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i dodajemy do kurczaka. Ananasa odsączamy z zalewy (zalewy nie wylewamy) i kroimy na ósemki. Dodajemy ananasa i wlewamy pozostałą nam zalewę, dodajemy musztardę i porządnie mieszamy Danie chwilę dusimy i podajemy z ryżem bądź makaronem:)
IMG_20151203_150226.jpg

Załączniki

• IMG_20151203_150226.jpg
    IMG_20151203_150226.jpg
    64 KB · Wyświetleń: 36
Czarna wyglada pysznie, ale ja ananasa niestety niet! :) jest jakas wersja bez?

Chce ktoras dolaczyc do naszej grupy na fb? ;) linka wstawic nie ma sensu bo to tajna grupa wiec chyba nawet chyba sie nie zaladuje ? :(

reklama
Do góry