reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

jak się w grudniu nie uda to w styczniu pójdę do ginekolog:) nie załamuje się bo jestem świadoma swojej choroby i wiem jak z nią walczyć:)
Ruda Ty jesteś zdrowa i na pewno ciąża to kwestia czasu:)

reklama
Ale fajnie ;) to drzemnąć się idzie, co? ;) ja tu czasem o tyle o ile na dwie sekundy przymknę oczy ale zaraz ktoś przyjeżdża i nici z drzemki :(
No czasem idzie się zdrzemnąć :)

Pati, sonjabig wspolczuje wam tych nocek, i to jeszcze zmany po 12godz, ja bym nie dala rady...
Uwierz, że ja też ich nienawidzę...
Fimka - to mój pierwszy cykl starań:) TY też teraz próbujesz bez clo?
Ruda - wczoraj zapierdzielałam z synkiem 3 km do najbliższego Rossmanna po test żeby rano z Tobą zatestować, przychodzę a Ty już zrobiłaś:D test zostaje na przyszły miesiąc bo o 3 przyszła @... dobrze że synek mnie obudził bo byłaby mała katastrofa, odkad urodziłam nie mam żadnych bóli miesiaczkowych ani objawów nadchodzącej miesiączki:) zresztą jestem w szoku bo cykle zazwyczaj trwały 40-50 dni a po porodzie @ jak w zegarku:)
apostrofa - z takim wzrostem powinnaś robić karierę jako modelka albo koszykarka:)
sojnabig - spokojnie po ślubie wszystko Ci się zwróci:) taka prawda że wesele robi się dla gości. Ja chciałam weselicho zrobić w stylu country, świeże powietrze, wielkie białe namioty, długie luzne fryzury, kowbojskie kapelusze, umięśnione pośladki panów w jeansach :D ale moi rodzice, teściowie i dziadkowie strasznie lamentowali, płakali że to może ich ostatnie wesele i żeby było zgodnie z tradycją... no i się ugięłam... tylko tych pośladków żal:D
Haha mega pomysł miałaś! :) ja się dopiero obudziłam, zaraz mój M. Wróci z pracy a tu ani obiadu ani nic :o musze szybko coś zrobić bo dziś dalej załatwiamy soki itp

Fimka - to mój pierwszy cykl starań:) TY też teraz próbujesz bez clo?

Tak, ten miesiąc bez CLO, ale w styczniu idę do gina i mi da, jeśli się nie uda.
Ja mam LUFy, cykle po 33 dni i krótką fazę lutealną.
Ostatnio za drugim razem na CLO się udało.
Jak teraz nie pójdzie, to tak, jak Ty - idę po receptę ;-)

Niemniej, trzymam za nas kciuki, żeby udało się bez wspomagaczy! :-):tak:

Idę piec pierniki, mały w końcu poszedł na drzemkę.

Tak, ten miesiąc bez CLO, ale w styczniu idę do gina i mi da, jeśli się nie uda.
Ja mam LUFy, cykle po 33 dni i krótką fazę lutealną.
Ostatnio za drugim razem na CLO się udało.
Jak teraz nie pójdzie, to tak, jak Ty - idę po receptę ;-)

Niemniej, trzymam za nas kciuki, żeby udało się bez wspomagaczy! :-):tak:

Idę piec pierniki, mały w końcu poszedł na drzemkę.

Ojej Fimka to bardzo podobnie mamy, też mam bardzo krótką faze lutealną, a cykle o wiele dłuższe niż u Ciebie, choć mam nadzieje ze teraz krótsze będę... a jeśli chodzi o wspomagacze to z clo za pierwszym razem w ciąże zaszłam po 1.5 roku bezowocnych starań;/
Ja mam jeszcze jedno pudełko clo bo mi zostało, i nie powiem kusi... mnie żeby je wypróbować:D

Dziewczyny... Pomożecie? Bo ja już zgłupiałam... Obiecałam sbie, ze na razie mi będę się bawić w mierzenie temp i dokładne wyliczanie dni plodnych, ale śluz i szyjkę obserwuję. Jakieś 3 dni temu, zaraz jak @ się skończyła szyjka była twarda i zamknięta a śluzu malutko i taki mętny. Dzisiaj przed prysznicem patrzę a tutaj zaczyna mi się pojawiać płodny śluz o_O taki przezroczysty i rozciągliwy. No to dawaj badać szyjkę. I jest mięciutka i wydaje mi się, ze otwarta. Pobolewa mnie też prawy jajnik, tak jak zawsze przed ovu. No i już zgłupiałam, bo dzisiaj dopiero 8dc... co o tym myślicie?

Fimka - myślisz że mogłabym w przyszłym cyklu je odpakować?:p
PatiMyszka - wszystko zależy o długości cyklu, jeśli masz bardzo krótkie to kto wie:) ja kupowałam testy owulacyjne w Rossmannie i robiłam, wtedy dokładnie wiedziałam kiedy mam owulację:)

Czarna - właśnie nie mam bardzo krótkich... 28 - 29 dni, czyli takie standardowe. Ale tak teraz się zastanawiając i patrząc wstecz, to zawsze tak mniej więcej tydzień po @ mnie kłuły jajniki... więc może rzeczywiście ja tak mam, ze ovu przychodzi predko... hmm... zapytam dzisiaj ginki czy to możliwe, że zaczęły się dni płodne ;)

reklama
Czarna - Tak, kontrolnie ;) bo jakiś tydzień przed @ byłam i o okazało się, ze mam małą torbielkę na lewym jajniku i kazała mi przyjść po @, żeby sprawdzić, czy się wchłonęła ;) także wieczorem będę wszystko wiedzieć ;)

Do góry