reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Miała któraś plamienie implantacyjne? Ja plamien jako taki nie mam ale w środku jak ( sory że tak obrazowo) wsadze palce to jak wyciągne mam pod paznokcie śluz z krwią takimi nitkami krwi ale nie zawsze. Kurde głupiej już. Od wczoraj chodzę z wkładka ale jest czysta

Mychunia oplulam herbata telefon ;-)

Pati zrobię w środę ;-) niechce się rozczarować bo teraz to już się napalilam ;-) nawet m zabroniłam kupować test rano może dopiero wieczorem kupić ;-)
Odpuścić sobie jutro aerobik?
Trochę tam jest tańca? Trochę ćwiczeń głównie na brzuch?

Tak zaczęli naciskać na badania ze zaczęłam się zastanawiać nad tymi badaniami ale widząc ze mam zdrowe dziecko nic mu nie dolega ewentualnie tylko to ze trudno mu idzie z wymowa ale jego ojciec jak byl mały z opowiadań tez późno zaczął mówić wiec może poszło to w genach :) patrząc tez na to ze każdy z nas czyli mnie i mojego ma zdrowa rodzinę to niby po co mam iść ... Myślę że gdyby coś było nie tak to sam chyba Ginekolog zobaczyłby coś dziwnego na USG :) i kazał by mi pójść na dodatkowe badania itp :)
Olha jakie badania masz na myśli? Badania genetyczne z krwi? Czy USG genetyczne te , które się robi w 1,2,3 trymestrze?
Co chodzi o te pierwsze ja nie robiłam, bo uważam , że cokolwiek by się działo i tak bym nigdy w życiu nie usunęła ciąży mimo jakichś wad. A usg genetyczne robiłam w każdym trymestrze mimo, że w mojej rodzinie nie ma żadnych wad genetycznych, ale dzidzia była dokładnie oceniana, mierzona, stan łożyska, później przepływy. Mnie to np bardzo uspakajoło. Ale to już zależy od każdej z nas czy się decyduje czy nie:-D

reklama
płodne zaraz po okresie? Tzn tydzień po? Powiem Ci że nigdy go aż tyle nie bylo
No tak, licząc od 1 dnia cyklu (pierwszego dnia miesiączki) wypada mniej więcej 14 dc.Czyli by się zgadzało - płodne :)

Miała któraś plamienie implantacyjne?
Ja miałam. 11 dnia po owu, czyli 23 dnia cyklu, a testowałam w 29 dc.Miałam tak tylko raz, w cyklu w którym się udało.Była to niteczka na bieliźnie. Jeden dzień.

Skaba - ja polecam pchacz Bajo. Stabilny, drewniany, nie wywróci się.Można zablokować tylne koła, więc jest duży opór przy pchaniu i dziecko nie pojedzie na zęby.O taki, udało mi się kupić na all używany juz z przesyłką za 80zł :tak:
bajo-73110--drewniany-chodzik-pchac.jpg

Mój ma Myszkę Clementoni (coś na wzór Szczeniaczka) ale nie jest zainteresowany.Za to jego ulubioną zabawką jest ten oto grający, wydający zwierzęce odgłosy domek, do którego wpycha drewniane klocki.
Taki domek skarbów :)

Magiczny_Multifunkcyjny_Multidom_[10149]_821.jpg

Załączniki

• bajo-73110--drewniany-chodzik-pchac.jpg
    bajo-73110--drewniany-chodzik-pchac.jpg
    14,9 KB · Wyświetleń: 32
  • Magiczny_Multifunkcyjny_Multidom_[10149]_821.jpg
    Magiczny_Multifunkcyjny_Multidom_[10149]_821.jpg
    36,8 KB · Wyświetleń: 36
Ostatnia edycja:
Do góry