reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Ruda, jeszcze nie byłam u niego od tamtej wizyty... Na razie nie mam kasy :/ Na NFZ u nas się nie da dostać niestety tak łatwo... Będę musiała się przejść jeszcze jak będzie kasa do niego...

wrrr zaraz się wkurzę napisałam mega długiego posta i mi go nie dodało wrrr spróbuję jeszcze raz

Pati przyznam Ci się szczerze, że ja też się boję czy dam radę z dwójką małych dzieci, ale zawsze chciałam mieć dużą rodzinę i żeby między dziećmi nie było za dużej różnicy wieku, więc wiesz ;) super, że w końcu trafiłaś na wymarzonego mężczyznę ;)

Olha już 13 tydzień!? wow jak ten czas szybko leci. Ja byłam na prenatalnych dwa razy pomimo, że ciąża była zdrowa i wszystko było ok. Miałam je za darmo w związku ze wcześniejszym poronieniem. Jednych to badanie uspokaja innych załamuje. Dodatkowo u mnie robili badanie krwi i wyszła mi za wysoka beta. Co miało niby zwiększać ryzyko, że dziecko będzie upośledzone. Stawiali głównie na zespół downa. Na szczęście w kolejnych badaniach u mojego lekarza i na prenatalnych diagnoza się nie potwierdziła i mały urodził się w 100% zdrowy

Ruda poczułam się pominięta w rozdawaniu czekolady ;/ zdrówka dla Jasia. ja też z chęcią 10 kg oddam

CzarnaMadzia u Frania też stwierdzono nietolerancje laktozy. Teraz już z tego wyrósł i podajemy zwykły bebilon. Nigdy synuś nie miał kolek tylko miał zaparcia i nic nie pomagało nawet czopki ani rurka. Teraz ma taki problem, że wypróżnia się co drugi dzień. I najpierw musi wycisnąć klocka, a dopiero potem robi normalną kupę. problem się nasila przy kolejnych nowościach wprowadzanych do jadłospisu. A mały się z reguły wierci w tą noc poprzedzającą kupę i jak coś go boli, a tak to śpi spokojnie. Franio jak miał rozwadniane mm budził się w nocy jeszcze częściej niż teraz, a jak poczuje, ze zagęszczę mu czymś mm to się nie napije ;( Kaszkę mały je na noc, ale nie zauważyłam, żeby to ona była problemem złego spania. On źle śpi przez kupę, bączki jak zje na obiad np jarzynową, jak mu za ciepło albo za zimno, jak go coś boli albo mu się coś złego śni

Kate duphaston albo luteinę bierze się, aby pomóc ewentualnej ciąży się utrzymać. Ja tam miałam w pierwszej ciąży

a ja myslę, że u mnie cykl stracony, bo jestem tydzień po okresie, a brzuch mnie boli jakbym zaraz miała zaś dostać, więc hormony szaleja.Do tego mnie bolą jajniki i chodzę na posiedzenie kilka razy dziennie, mam straszne wzdęcia i chodzę często sikac; ( no i leje się ze mnie śluz :/ przepraszam ze tak szczegółowo ale nie mam się komu wyzalic

Ostatnia edycja:
Mychunia od tego jesteśmy, żeby się nam żalić ;) wiec nie musisz przepraszać ;)

Skaba - ja też się cieszę, ze nareszcie trafiłam ;) a co do zabawek, to też polecam drewniane klocki z jakimiś obrazkami lub literami ;) moi rodzice do tej pory mi mówią, ze dobrze że mi je tyle lat temu kupili, jak miałam niecały roczek, bo dzięki nim szybko nauczyłam się mówić :) więc może coś w tym jest :)

Lyara ale zawsze wiesz ze jest ktoś inny niż ten co chodziłas wcześniej

Mychunia niechcialam cie pominąć :-( a to nie ty przepowiadalas mi że trzy cykle trzeba poczekać tutaj na forum a w czwartym się zachodzi?
A może masz płodne dlatego ten śluz itd?

Ruda nie wiem czy ja czy nie ja. Wiem ze po poronieniu mi lekarka mówiła, że trzy cykle post a potem do dzieła i tak powstał Franio ;-) płodne zaraz po okresie? Tzn tydzień po? Powiem Ci że nigdy go aż tyle nie bylo

reklama
Do góry