reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Dziewczyny, nigdy bym nie pomyślała, że to powiem ale... chyba sprzątanie jest dobre na chorobę :D czułam się tragicznie, ale wzięłam się za sprzątanie, żeby robić cokolwiek i jakimś cudem mi się poprawiło! Aż nie umiem uwierzyć :p

Mam to samo dzisiaj... od rana czułam sie fatalnie, wysprzątałam kuchnię i od razu mi przeszło ;)
Teraz sobie sączę drinka - z racji piątku ;) (póki mogę)

Ale w pracy i tak mówi się o ciąży jak się kończy 12 tydzień (czyli 3 mce). ;)

Fimka nie mprzeciwskazań żeby informować wcześniej. Jeśli ktoś ma umowę na czas określony i umowa ta kończy się po 12tc to i tak od samego początku ciąży jest się chronionym. Czyli nie jest ważne kiedy powiemy. Ważna jest data kiedy kończy się umowa. Przy umowie na czas nieokreślony to luz, bo jest pełna ochrona. Uważać trzeba tylko w sytuacji gdy umowa na czas określony ma datę zakończenia przed 12tc. Jeśli wiemy że umowa będzie przedłużona to można przeczekać, a jeśli nie to lepiej dogadać się z pracodawcą żeby przedłużył umowę i iść na l4. Tu już wszystko zależy od dobrej woli.

Sorki żże tak wyskakuję inawet dzień dobry nie powiedziałam, ale wiele kobiet nie zna swoich praw. Moja koleżanka tak temat przechulała, bo ją zwolnili w 10tc, choć umowa jej się kończyła za pół roku. Nie wiedziała i nie walczyła o swoje.

Ruda a za ciebie kciuki trzymam. Często taki spisany na straty cykl kończy się niespodzianką. Życzę ci żeby tak było!

Kate2288 - ja wysprzątałam całą szafę i połowę szafek w kuchni i jest sporo lepiej ;) ja niestety dziś alkoholu niet, z racji tego, że jutro na 8 rano do pracy... niby jeden to tyle co nic, ale na moją słabą łepetynkę to i jeden czasem szkodzi :p
Ruda - u mnie też zawsze działało odwrotnie, dlatego jestem taka zdziwiona ;)

Dziękuję ;-) głosujemy ;-) przez Facebooka i dwa tradycyjne są darmowe ;-)
Zaglosowane :)

marzycielka 7 listopada skończył roczek :-)

sojnabig oby się Babci słowa sprawdziły :tak:
Oby :)

Sonjabig A nie mozesz zapytac babci o nas? Hehe
Ja wogole zapytam czy przez SMS nie odpowiada :D

Mam to samo dzisiaj... od rana czułam sie fatalnie, wysprzątałam kuchnię i od razu mi przeszło ;)
Teraz sobie sączę drinka - z racji piątku ;) (póki mogę)
A ja z racji piątku - nocka w pracy :(

Skarba dziękuję ;-) zobaczymy w niedzielę ;-) jak nie dostanę to w poniedziałek zrobię test ;-) chociaż teraz ćwiczę o czytałam że @ może się spóźnić

Sojnabig bardzo dziękuję w imieniu swoim i rodziców dziewczynki ;-)

Dziewczyny o co chodzi z tym czarnym piątkiem?

reklama
Do góry