reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Aaa dzień dobry :) Ja dopiero wstałam po nocce a za 4 godziny czeka mnie kolejna... :(
CzarnaMadzia - hmmm chyba masz rację... Po wczorajszym teście stwierdziłam, że chyba najpierw muszę zdiagnozować co jest problemem u mnie a później myśleć o dzidzi. Nic na siłę... Chociaż czasem myślę, że taki tryb pracy też ma swój wpływ na to wszystko...
Joanna - świetne te bombki! Ja z siostrzenicą mego M ostatnio robiłyśmy z cekinów :) Kosztują ok 50 gr w sklepie po 5 zł a zabawy dużo przy tym i efekty świetne są!
Lyara - Dzień dobry! :)
Dobrze,że obiad na dwa dni zrobiony, jeszcze tylko sterta prasowania i do roboty...

reklama
ewelinuska - wyluzuj troszkę! Odpręż się pogadaj o głupotach z dziewczynami, to pomaga:) Głowa to jeden z trzech najważniejszych czynników jeśli chodzi o zajście w ciąże, musisz być zrelaksowana a nie ciągle zastanawiać się czy to albo tamto to objaw ciąży, nerwicy można dostać:)
Ja rozchorowałam się akurat w trakcie owulacji i to na maksa, więc odpuściłam sobie ten cykl starań bo wiedziałam że ciało będzie się broniło przed ciąża w trakcie infekcji i to mi bardzo pomógł, bo kiedy nikt nie patrzył mój Gabryś się schował w brzuszku:) Dał dziecku zrobić Ci niespodziankę:)
sojnabig - czasami dosłownie pierdoła decyduje o tym że nie możemy zajść w ciąże.. Przypomnij mi gdzie pracujesz? Bo kurcze niezłe Ciebie męczą:(

CzarnaMadzia - na recepcji w hotelu... Nocki po 12 godzin to zło... :( rzeczywiście to prawda że czasem kłopoty decydują o zajściu... Znajoma miała problemy z migdałami, dopiero po wycięciu udało jej się zajść bo podobno ich ciągły stan zapalny to uniemożliwiał..

Kurde pierwszy raz u chrzesnej odkad byla w ciazy bylam jak byla w 3 miesiacu i mowilysmy, ze zaraz ja bede w ciazy, a ona juz z brzuchem bedzie wielkim. Dzisiaj urodzila, a ja dalej w ciazy nie jestem :)

CzarnaMadzia - na recepcji w hotelu... Nocki po 12 godzin to zło... :( rzeczywiście to prawda że czasem kłopoty decydują o zajściu... Znajoma miała problemy z migdałami, dopiero po wycięciu udało jej się zajść bo podobno ich ciągły stan zapalny to uniemożliwiał..

sojnabig - ja pierdziule... też kiedyś pracowałam na recepcji w biurowcu, jak nie było mojego zmiennika to pracowałam po 3 tygodnie non - stop po 12, 13 godzin wiec rozumiem jak musisz się czuć:( Znałam przypadek dziewczyny która cukier dosłownie miała trochę wyższy niż norma i to przeszkodziło jej w zajściu w ciąże. Lekarz przepisał tabletki dosłownie za 10 zł i zaszła:D po 3 latach bezowocnych starań:)

No na recepcji nie jest ciekawie... Hotel jest otwarty 24/7 365 dni w roku wiec święta, nie święta, sylwester praca praca praca...
Tez bym chciała żeby lekarz dał mi jakieś tabletki tanie wzięłabym miesiąc i voila! Już mi czasem ręce opadają od tych lekarzy..

Hmm chyba znalazłam ginekologa :-) Jest ordynatorem u mnie w mieście w szpitalu... Więc przy porodzie zawsze to byłby plus, wizyta z usg 150zł więc tyle samo co ja płacę u siebie tak naprawdę za nic... Mogę pójść nawet dzisiaj :tak: Tylko się zastanawiam czy dzisiaj ma sens, z drugiej strony przydałoby się zrobienie usg kontrolnie... Wieki temu też byłam badana ginekologicznie... Że już o badaniu piersi to nie wspomnę w ogóle...Hmm ciekawe czy gdyby nam się udało na USG lekarz by cokolwiek widział :-D

Lyara - oby się udało! Moja mama mi mówiła ze 2 miesiące okres jej się spoznial a na usg lekarz nic nie zobaczył... Dal jej progesteron w zastrzykach i przy ósmym zastrzyku zrobiła test i okazało się będę miała siostrę :) miałam nadzieję że w moim przypadku tez tak będzie ale niestety... A dziś leci juz 65dc..

Lyara - moze jeszcze nie wyjść tak wczesna ciąża:) Bardzo dobrze że sobie nowego Ginusia znalazłaś i ze usg Tobie zrobi, bez tego to sobie można równie dobrze z fusów po herbacie wróżyć co się z twoim organizmem dzieje:))

reklama
Do góry