reklama
joanna84-84
Fanka BB :)
Macie pomysly na cos wlasniej roboty jeszcze?
Robię coś takiego:

W zeszłym roku znajoma wzięła ode mnie kilka na prezenty :-)
Super macie zdolnosci gratuluje. Dzis 26 dc. Ostatnio tyle wynosza moje cykle. Boli mnie podbrzusze i mam nastroj przedokresowy takze pewnie przyjdzie. Powstrzymuje sie przed testowaniem
Trzymam kciuki, bo objawy na @ mogą okazać się tymi ciążowymi :-)
U mnie przynajmniej tak było.
A mnie chyba jakies przezebienie dopada
Zdrówka :-)
Załączniki
marzycielka81
Fanka BB :)
Joanna piekne. Fajnie ze macie takie talenty. Ja mam 2 lewe do tego typu rzeczy
Witaj!Witam :-)
Mam na imię Joanna, mam 31 lat, dwoje dzieci i postanowiłam, że chyba czas na kolejnego malucha, żeby mój synuś miał się z kim bawić. Mam jednak obawy, bo ciążę przechodziłam gorzej niż za pierwszym razem, a poród mimo, że błyskawiczny, to jednak bolesny, bo bóle tylko krzyżowe i bez zzo, ponieważ szpital nie oferuje. W podjęciu decyzji lekko sobie pomogłam - powinnam od jutra naklejać plastry, ale po prostu ich nie wykupiłam.
Wolałabym też jednak trafić z porodem na chłodniejsze miesiące, ale z racji tego, że o synka staraliśmy się prawie 4 lata, chyba nie ma co odwlekać starań. Zresztą, co to za starania - mąż pracuje w Niemczech i do domu zjeżdża raz na 4 - 5 tygodni i tylko na parę dni. Na stałe ma zjechać jakoś na wiosnę.
Trochę się rozpisałam
Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona :-)

I witam kolejną przyszłą mamusię :-) Ale fajnie że jest nas coraz więcej, będzie z kim dzielić swoje wątpliwości radości i w ogóle:-)Witam,
Staramy się rok... Czasami już jak widzę te negatywne testy to przechodzi mi ochota dosłownie na wszystko... Za każdym razem to samo rozczarowanie i żal, smutek, a nawet wściekłość...
Od dłuższego czasu zmagam się z dosyć długimi cyklami.. Mam 24 lata i moje ostatnie 6 cykli trwało następująco: 45 dni, 44 dni, 20 dni, 13 dni, 44 dni a teraz jestem w 64 dc... Z ciekawości w 40 dniu cyklu zrobiłam test owulacyjny, który wyszedł pozytywny... W tym też czasie kochałam się ze swoim mężem (no za dwa miesiące będzie moim mężem gwoli ścisłości).. W 46 dc cyklu zrobiłam test ciążowy - negatywny. W 47 dc wybrałam się do ginekologa - dostałam luteinę na wywołanie okresu. Dziś mija 13 dzień od zakończenia brania luteiny - okresu brak, dzisiejszy test ciążowy negatywny. W marcu miałam robione badania na tarczycę - w normie. Ponadto od kilku dni utrzymuje mi się temp 36.8 - 37 st. Lekarz w przyszłym tygodniu dopiero a ja dziś po negatywnym teście znów nie mam sił...
Ja się tak właśnie zastanawiałam dzisiaj, czy nie poszukać jakiegoś porządnego gin na nfz... Endokrynologa to pewnie nie znajdę, ale gina już może... Trochę mnie martwi fakt że na NFZ się sporo czeka na wizytę, i ponoć z L4 jest słabo bo nie chcą dawać... A wiadomo że jak się idzie prywatnie to trochę inaczej na to patrzą...Mujer ja chodzilam do gin na NFZ ale mial USG i nie wyobrazam sobie, zeby mi nie robil tego usg bo przed kazda wizyta sie stresowalam czy wszystko ok, a po wizycie bylam uspokojona. Skoro teraz takie mozliwosci to ja jestem za USG.
Ruda, padłam po prostuSojnabig fajna masz prace że możesz sobie tak siedzieć na bb ;-)
To już niedługo więc w sumie może być ;-) noc poślubna jest wasza.
Jak nie wyjdzie to będziecie się śmiali z tego ;-) Mój polamal prawa rękę przed ślubem ;-) poplakalam się ze śmiechu jak uszyłam u.lekarza że do wesela się zagoi. M odpowiedział wtedy tak to super to mamy tydzień ;-) mina lekarza bezcenna ;-)
Joanna ;-)
Migduch a co ty tak cicho? Mi przepowiedzias ten cykl ;-)

Piękne... Ja niestety nie mam zdolności za bardzo do takich rzeczyZobacz załącznik 719420 Ankaka spójrz np. na ten przepiśnikPomysłów na takie ręcznie robione jest mnóstwo! Ja chcę mamie w tym roku taki zrobić, bo ona non stop po różnych luźnych kartkach ma pozapisywane przepisy
Tylko w środku jeszcze z kolorowych kartek porobię zakładki na przystawki, dania główne, desery, przetwory itp.
![]()

No no kobietki, nie było mnie trochę wieczorkiem a tu tyle do nadrobienia ;-) Aż miło

CzarnaMadzia
Moderatorka
Czarna już myślałam że napiszesz matka żona i kochanka ;-) cuda robisz
Sojnabig chyba nasle na ciebie moja babcie ;-)
Apropo babć. Moja jest strasznie święta. Ostatnio coś opowiada A ja liczę liczę. Ciocia urodziła się w lipcu a ślub babci był w lutym liczę i mówię do babci Boże babciu to ty ciocie w 5 miesiącu ciąży urodzilas ;-) dziadzius to ze śmiechu się zaksztusil kawa a wiecie co mi babcia powiedziała?
Nie używaj imienia Pana Boga swojego nadaremne ;-) i tyle
ruda - a co Ty taka dociekliwa jesteś, byś tylko liczyła i liczyła... a może to niepokalane poczęcie było
a co do kochanki to staram się kochana staram się.... myślisz że seks codziennie jest normą?
sojnabig - ja starałam się 1.5 roku w ostatnim miesiącu mnie zdiagnozowali, dostałam tablety i zaszłam
Ostatnia edycja:
ewelinuska
Aktywna w BB
Chyba wczorajsze plamienie było na prawde od dzwigniecia bo dzis juz nic sie nie.dzieje
reklama
CzarnaMadzia
Moderatorka
Czarna o tak takie przypadki niepokalanego poczęcia też znam ;-)
Myślę że to rarytas ;-)
ruda - no jak to przecież ja byłam niepokalanym poczęciem (przynajmniej tak mówią rodzice, nie Biblia), także już znasz
Właśnie rarytas... mój mąż uważa że to norma i to ja jestem dziwna