reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
A w jaki sposób się diagnozuje PCO? Pomyślę może nad pójściem jeszcze do innego... Ale to nie wiem kiedy, bo na razie jak zobaczyłam stan konta to się wystraszyłam :no:

Lyara - Na usg dopochwowym wychodzą policystyczne jajniki, przynajmniej u mnie od razu usg wykazało:)
Bardzo dobrze Cię rozumiem, jakbym teraz miała policzyć ile kasy poszło za wizyty i badania to... wole jednak nie wiedzieć:)
Ten ostatni czwarty lekarz dużo za wizytę bierze bo 300 zł ale w cenie jest też usg narządu rodnego. Najważniejsze nie naciąga na niepotrzebne badania, jest bardzo konkretny a zarazem sympatyczny i po prostu "ludzki":) oprócz tego jest doktorem nauk medycznych i kierowników oddziału ginekologiczno-położniczego w jednym ze szpitali w Warszawie. Jeśli jesteś z Warszawy czy okolic mogę dać Ci na niego namiary, wiele moich koleżanek dzięki niemu zaszło więc mogę go z czystym sumieniem polecić:)

Hmm ja USG dopochwowe miałam jakiś rok temu i nic niby na nim nie było złego...

Lyara - Ja też miałam wcześniej robione i nikt nie zauważył zmian na jajnikach:/// Ehhh powiem Ci że z tym schorzeniem to walczyłam od 16 roku życia a zdiagnozowali PCO jak skończyłam 22 lata. Na większość lekarzy szkoda kasy i energii, a znalezienie specjalisty który nie chce Cię oskubać graniczy z cudem. Przez 1.5 roku nie miałam owulacji a na usg piękne jajeczka wychodziły, owulację jak się patrzy...

Lyara - Ja też miałam wcześniej robione i nikt nie zauważył zmian na jajnikach:/// Ehhh powiem Ci że z tym schorzeniem to walczyłam od 16 roku życia a zdiagnozowali PCO jak skończyłam 22 lata. Na większość lekarzy szkoda kasy i energii, a znalezienie specjalisty który nie chce Cię oskubać graniczy z cudem. Przez 1.5 roku nie miałam owulacji a na usg piękne jajeczka wychodziły, owulację jak się patrzy...
No będę musiała zapytać mojego lekarza...
Kurde, dziewczyny... Ja to chyba jestem jakaś głupia... Ale nie wchodzą mi papierosy :szok: A palę naprawdę od dawna... Powiem wam że jakoś się dziwnie czuję, wiem wiem wkręcam sobie... A może nie... :-D

Mehle gratulacje! Widze, ze zazwyczaj jak ktoras sie przestaje udzielac to sie udaje. Takze chyba tez przrstane :)

Migduch w czw mi sie skonczyl a mam 33 dni :p

A w jaki sposób się diagnozuje PCO? Pomyślę może nad pójściem jeszcze do innego... Ale to nie wiem kiedy, bo na razie jak zobaczyłam stan konta to się wystraszyłam :no:

Lyara to zrozumiałe , bo wszystko koszmarnie dużo kosztuje, ale lepiej się porządnie do ciąży przygotować i z własnego doświadczenia wiem - nie szczędzić na lekarza niż później mieć problem. Gdybym mogła cofnąć czas 10 razy bym się zastanowiła nad doborem lekarza przygotowującego mnie do ciąży i prowadzącego. Nie piszę tego po to żeby Cię negować, straszyć lub przekonywać, ale po to by ktoś nie popełniał moich błędów, po prostu by przestrzec, bo za niedopatrzenie lekarza później my matki płacimy i nasze dzieci .

reklama
Witajcie dziewczyny! Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie bo postanowilam nie udzielac sie tu i zwyczajnie wyluzowac ale czytam Was regularnie. Po cichutku moge powiedziec ze po trzech cyklach udalo sie i będę po raz drugi mamą. :) Dzisiejszy test z popoludniowego moczu nie pozostawia zadnych watpliwosci.

Gratulacje
Na kiedy masz termin

Do góry