reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Pyzia chyba mi już na razie te bóle przeszły:) A u Ciebie?:)
Olvi - wszystko jeszcze przed nami!:)Sama bym sie nabrała na ten pieprzo** test...
Dariana - nie bój sie policystycznych jajników bo ja mam PCO i urodziłam synka:*
Iza - don't panic!:))

hej mam pytanie tsh wynosi 2,16 a ft4 15,23 niby mieszxce sie w normie ale podobno przy staraniach miec lepiej1,5 jak to z tym jest?

hej mam pytanie tsh wynosi 2,16 a ft4 15,23 niby mieszxce sie w normie ale podobno przy staraniach miec lepiej1,5 jak to z tym jest?
Zależy czy leczysz się na tarczyce czy masz zdrową .

Bo jest tak jak ktoś ma niedoczynnosc tarczycy to najlepiej jest miesc 1-1,5 do starań o ciążę ale jeśli nie chorujesz to wynik jest ok jak u normalnej zdrowej osoby tarczyca jest w normie ale zapytaj lekarza co myśli o tym .

Zależy czy leczysz się na tarczyce czy masz zdrową .

Bo jest tak jak ktoś ma niedoczynnosc tarczycy to najlepiej jest miesc 1-1,5 do starań o ciążę ale jeśli nie chorujesz to wynik jest ok jak u normalnej zdrowej osoby tarczyca jest w normie ale zapytaj lekarza co myśli o tym .
dziekim za odp.
ide 01.04 do gina i zapytam,
tak wgl to jest b. dobry lekarz podobno

Cześć kochane tak dużo miałam do napisania i tyle razy próbowałam przez weekend ale nie mogłam wrzucić posta bo ciągle wyskakiwal jakiś błąd i mnie wywalało, może teraz się uda. Nie pamiętam już co i komu miałam napisać, no totalnie mam pustą głowę :confused:
Wczoraj mąż zabrał mnie na ekskluzywną kolację i do kina, ledwo się ogarnęłam żeby móc wyjść z domu w miarę dobrym stanie bo żaden podkład nie był w stanie przykryć moich przyszczy. Ale trzy warstwy dały radę i jak się zaszpachlowalam to mogłam cieszyć się wieczorem, było naprawdę przyjemnie chyba brakowało mi takiego spędzenia czasu, takiej bardziej randki :)
Moje przeziębienie wróciło, nie jakoś intensywnie jedynie rano nim dobrze nawilżę to mam ostry ból gardła no i zawalone zatoki, powoli to schodzi ale z doświadczenia wiem że łatwo i przyjemnie nie będzie.
Dziś teoretycznie mam mieć wizytę u gina ale ją odpuszczę, w końcu nawet tydzień nie minął od poprzedniej, leki mam, wszystko jest bez zmian, nic strasznego się nie dzieje a w przyszły poniedziałek mam prenatalne to chyba naprawdę dziś mogę sobie odpuścić, zwłaszcza że dla własnego dobra byłoby lepiej zostać dziś pod kołderką i leczyć się herbatką z cytryną ;) więc zobaczcie jaki duży postęp zrobiłam :) jestem spokojna i wyciszona i pozytywnej myśli.

Aaa teraz mi się przypomniało Izuś powiem Ci tak jak mnie dziewczyny za każdym razem jak wpadałam w histerię: nie panikuj i nie denerwuj się tak bardzo bo stres szkodzi maluszkowi. Będzie dobrze, czemu ma być źle? Trzeba być dobrej myśli i w to wierzyć.

Ovli przykro mi jak cholera, ale póki nie ma @ to może być jeszcze szansa. Może to te drugie testy były wadliwe. No nie wiem ale chciałabym żeby tak było.
Aaaa i niezła foteczka ;)

Pyzia bo z reguły to im bliżej jest teściowa tym gorzej. Ale tak jak dziewczyny pisały najlepsze rozwiązanie to samodzielne mieszkanie, tam będziesz panią i wladczynią i będziesz żyć na własnych warunkach.
My z mężem mieliśmy różne sytuacje finansowe, było i tak że czasami naprawdę nie było co do garnka włożyć ale to były konsekwencje samodzielnego mieszkania bo nigdy w życiu nie zamieszkam z teściową czy moją mamą. Ja zrozumiem że są różne sytuacje i relacje, ja moją mamę bardzo kocham, jest bardzo dobrym i kochanym człowiekiem to samo teściowa jako tako się zachowuje ale nie wyobrażam sobie mieszkania z którąś z nich. Byliśmy 3 miesiące u mojej mamy gdy w naszym mieszkaniu był remont i mimo że było miło to marzyłam żeby wrócić do siebie i żyć na swoich zasadach.
A gdyby przyszło mi mieszkać z teściową to wolę jakiś przytułek dla bezdomnych, naprawdę. Także ja Cię podziwiam, nie dałabym rady w takiej sytuacji.

Trzymam kciuki za wizyty i może ktoś by tu się jakimiś tłustymi kreskami pochwalił :D;) buziaki :-*

@lenaka witaj kochana :) cieszę się że wszystko gra ! No i postęp zrobiłaś - super ! Teraz czekamy na pierwsze ruchy :)

@pyzia-75 co tam słonko? Kiedy testujesz?

U mnie @ ani widu ani slychu. Miala byc w piatek, dzisiaj poniedzialek. Test z rana negatywny ... krew mnie zalewa. Kiedy powinnam iść do lekarza po luteine na wywołanie jak okres nie przyjdzie?
Wynik testu mnie jako tako nie rozczarował ale zgaslam.. kolejny raz.

reklama
Hej. Dziewczyny...Mam do was pytanie. Czy możliwe jest żeby w ciągu 4 dni zniknęła torbiel na jajniku? Byłam 16dc u gina i stwierdził że nie widzi pęcherzyka tylko torbiel na lewym jajniku 24mm. Dzisiaj jest 20dc i byłam u innego gina i powiedział mi że nie ma nic w lewym jajniku. Myślicie że to mógłby być pęcherzyk tylko gin coś zle zobaczył?

Do góry