reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Jestem kochane przepraszam że tak późno ale umieralam z głodu i pragnienia pierogowego. Z bąbelkiem jest wszystko dobrze ma już 3,6cm :) o usg się wypytalam i wszystko opowiem i w ogóle muszę z Wami pogadać ale to za jakąś godzinkę dopiero bo właśnie wpadła mama w odwiedziny. Wrzucam zdjęcie maluszka a i dziś miałam usg przez brzuszek i ku mojemu zdziwieniu moja tłuszczowa oponka nie stanowiła przeszkody.

Załączniki

• 1457554261609.jpg
    1457554261609.jpg
    57,7 KB · Wyświetleń: 75
reklama
Motylek, Asia, foliowy matylowany macie z Solgara dawka 0,4. Actifolin dawka 0,8 i dawka 2.
Metylowane b12 i b6 w modulator homocysteiny Solgara( tam tez jest foliowy 0,2). Swanson tez mial cos metylowego chyba b12, byc moze ze jeszcze ma foliowy metylowany, musicie poszukac.
Na Iherb chyba ze stanow dziewczyny kupuja metylowe formy, tylko trzeba chyba miec karte i placi sie clo, ale podobno szybka wysylka i taniej niz w Polsce.

Asia669 ja biorę folicum Richter 5mg x3 tabletki
Ale ten folicum nie jest w formie metylowej? A badałaś poziom kwasu foliowego w organiźmie? U mnie ten zwykły zupełnie się nie wchłania, zalega w organiźmie. Dlatego staram się unikać kwasu foliowego jako dodatek do innych preparatów. Nie wiem czy ten zwykły kwas foliowy nam nie szkodzi nawet, bo i z takimi opiniami się spotkałam.

Pyzia: przesyłam buziaczki i tule. Do mojego A. do pracy przyszła w tym tygodniu kobieta 43 lata w ciąży z pierwszym dzieckiem! Nie jest jeszcze za późno.

A ja dzisiaj teoretycznie 14 dpo test negatywny ale okresu też na horyzoncie nie widać. Wygląda na to że miałam owu innego dnia. Nie poddaje sie jeszcze, dopuki okres nie przyjdzie.
Miałam też telefoniczną konsultację z lekarzem. Mam PCO ale ze względu na to że mam już jedno dziecko, NHS (tutejszy NFZ) nie oferuje mi prawie żadnych opcji leczenia.
Po godzinie próbowania powstrzymania płaczu w pracy, wróciłam do domu. Załamałam się. Będe miała konsultację ze specjalistą ale moja lekarka powiedziała że nawet nie ma sensu zmieniać leków bo jest mała szansa że zajdę w ciąże.
Z drugiej strony 29tego marca na usg mój pęcherzyk miał 19mm więc jest szansa że coś się jednak w jajnikach dzieje.

Ale ten folicum nie jest w formie metylowej? A badałaś poziom kwasu foliowego w organiźmie? U mnie ten zwykły zupełnie się nie wchłania, zalega w organiźmie. Dlatego staram się unikać kwasu foliowego jako dodatek do innych preparatów. Nie wiem czy ten zwykły kwas foliowy nam nie szkodzi nawet, bo i z takimi opiniami się spotkałam.
Zwykly foliowy jest toksyczny przy jednej mutacji, nie pamietam tylko czy chodzilo o homo czy heterozygotyczna.
Krzywde sobie robicie biorac zwykly, przy mutacjach tylko metylowane formy.

Pyzia: przesyłam buziaczki i tule. Do mojego A. do pracy przyszła w tym tygodniu kobieta 43 lata w ciąży z pierwszym dzieckiem! Nie jest jeszcze za późno.

A ja dzisiaj teoretycznie 14 dpo test negatywny ale okresu też na horyzoncie nie widać. Wygląda na to że miałam owu innego dnia. Nie poddaje sie jeszcze, dopuki okres nie przyjdzie.
Miałam też telefoniczną konsultację z lekarzem. Mam PCO ale ze względu na to że mam już jedno dziecko, NHS (tutejszy NFZ) nie oferuje mi prawie żadnych opcji leczenia.
Po godzinie próbowania powstrzymania płaczu w pracy, wróciłam do domu. Załamałam się. Będe miała konsultację ze specjalistą ale moja lekarka powiedziała że nawet nie ma sensu zmieniać leków bo jest mała szansa że zajdę w ciąże.
Z drugiej strony 29tego marca na usg mój pęcherzyk miał 19mm więc jest szansa że coś się jednak w jajnikach dzieje.
Aniay kochana nie płacz tulę mocno, niestety nasza pieprzona służba zdrowia tak działa.Jak się pójdzie prywatnie to guzik można załatwić...

Czuje się jak u siebie :-p
Chciałam jeszcze dopowiedzieć, że za każdą trzymam kciuki tak mocno jak tylko się da &&&&&&.

Pyziu
bardzo mi przykro ze to jednak jeszcze nie Twój cykl, choć jednak nadal mam nadzieję, że może jednak

Nessi, Lenaka na pewno będzie dobrze. Musi! [emoji173]
Dariana witaj i zostań z nami !!!

Lenaka gratulacje !!!

reklama
Lenaka bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku:-) :)
Dziękuję dziewczyny za tak miłe przyjęcie ❤
Ovil dziękuję :* nie mam zamiaru nigdzie się stąd ruszać ;-) ;)

Ostatnia edycja:
Do góry