reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Sylwia to chyba musisz z mamą szczerze porozmawiać bo to cie rani. Lepiej żeby wiedziała o waszych staraniach.

reklama
Sylwia - warto też poczytać ...
https://www.babyboom.pl/ciaza/przygotowania_do_ciazy/nieplodnosc_na_tle_psychicznym.html
http://www.**********/artykul,umysl-kontra-cialo-kiedy-psychika-utrudnia-poczecie-dziecka,584,1.html
Dziekuje przeczytam , moze faktycznie bardziej zaczelo to wiazac sie z psychika niz z tym co wewnatrz nie wiem sama
Probuje to sobie przetlumaczyc i poukladac . Nie potrafie im powiedziec wprost ze nie wychodzi , bo niestety u mnie w rodzinie panuje inna mentalnosc i wiem jak bylo z kuzynka ktora stara sie juz 12 lat o malenstwo ,traktuja ja jak napietnowana , niby staraja sie byc taktowni a wychodzi
zupelnie inaczej rozmowy o
dzieciach w jej towarzystwie urywaja
nawet kiedy ona sama chcialaby
porozmawiac , daja jej milion rad i
adresow lekarzy , pociaszaja do
takiego stopnia ze nawet czlowiek najbardziej tego pocieszenia spragniony mialby dosyc , prz kazdej okazji urodzin , swiat zycza jej dziecka. nie chcialabym tego

to co wolisz sluchac rad, ze juz czas na Cb? moze powiedz wprost, u Cb to 10 cykl, u niej 12 lat, to sa dwie rozne sytuacje, jesli ktos zacznie Ciebie pouczac jak masz sie leczyc to zakoncz rozmowe, bo to Twoje cialo i Twoje starania i nikt nie ma prawa wchodzic w to z butami i sprawiac Ci przykrosc komenatrzami typu oj idz zrob monitoring, oj a moze za krotko sie kochacie, oj a moze jestes za chuda, za gruba by zajsc, wiem co ja przeszlam i wiem jak bola takie slowa, nie daj sie, tylko przejdz obok i idz do przodu[/QUOTE]

Probuje to sobie przetlumaczyc i poukladac . Nie potrafie im powiedziec wprost ze nie wychodzi , bo niestety u mnie w rodzinie panuje inna mentalnosc i wiem jak bylo z kuzynka ktora stara sie juz 12 lat o malenstwo ,traktuja ja jak napietnowana , niby staraja sie byc taktowni a wychodzi
zupelnie inaczej rozmowy o
dzieciach w jej towarzystwie urywaja
nawet kiedy ona sama chcialaby
porozmawiac , daja jej milion rad i
adresow lekarzy , pociaszaja do
takiego stopnia ze nawet czlowiek najbardziej tego pocieszenia spragniony mialby dosyc , prz kazdej okazji urodzin , swiat zycza jej dziecka. nie chcialabym tego

to co wolisz sluchac rad, ze juz czas na Cb? moze powiedz wprost, u Cb to 10 cykl, u niej 12 lat, to sa dwie rozne sytuacje, jesli ktos zacznie Ciebie pouczac jak masz sie leczyc to zakoncz rozmowe, bo to Twoje cialo i Twoje starania i nikt nie ma prawa wchodzic w to z butami i sprawiac Ci przykrosc komenatrzami typu oj idz zrob monitoring, oj a moze za krotko sie kochacie, oj a moze jestes za chuda, za gruba by zajsc, wiem co ja przeszlam i wiem jak bola takie slowa, nie daj sie, tylko przejdz obok i idz do przodu[/QUOTE]
Przyjelo sie ze jezeli ktos opowie publicznie w rodzinie o tym szczerze co u niego sie dzieje o jakims swoim problemie to wszyscy zaczynaja to traktowac jak pozwolenie na wtracanie sie i wypowiadania w tej kwetii. Zadne kategorycznie 'nie' juz wtedy nic tu nie znaczy , jedyna opcja zostaje opieprzenie wtracajacych sie tak aby sie obrazili , a nie o to mi chodzi by cos powiedziec i od razu zrqbac wszystkich z gory na dol bo to bez sensu . probuje sie izolowac od przykrych slow ktore padaja ale bywa czesto tak ze po prostu sie nie da i zostaje mi wtedy schowac wieczorem twarz w poduche wyplakac zale i na nowo usmiechac sie ze wszystko ok i nie rusza mnie nic...

to co wolisz sluchac rad, ze juz czas na Cb? moze powiedz wprost, u Cb to 10 cykl, u niej 12 lat, to sa dwie rozne sytuacje, jesli ktos zacznie Ciebie pouczac jak masz sie leczyc to zakoncz rozmowe, bo to Twoje cialo i Twoje starania i nikt nie ma prawa wchodzic w to z butami i sprawiac Ci przykrosc komenatrzami typu oj idz zrob monitoring, oj a moze za krotko sie kochacie, oj a moze jestes za chuda, za gruba by zajsc, wiem co ja przeszlam i wiem jak bola takie slowa, nie daj sie, tylko przejdz obok i idz do przodu
Przyjelo sie ze jezeli ktos opowie publicznie w rodzinie o tym szczerze co u niego sie dzieje o jakims swoim problemie to wszyscy zaczynaja to traktowac jak pozwolenie na wtracanie sie i wypowiadania w tej kwetii. Zadne kategorycznie 'nie' juz wtedy nic tu nie znaczy , jedyna opcja zostaje opieprzenie wtracajacych sie tak aby sie obrazili , a nie o to mi chodzi by cos powiedziec i od razu zrqbac wszystkich z gory na dol bo to bez sensu . probuje sie izolowac od przykrych slow ktore padaja ale bywa czesto tak ze po prostu sie nie da i zostaje mi wtedy schowac wieczorem twarz w poduche wyplakac zale i na nowo usmiechac sie ze wszystko ok i nie rusza mnie nic...[/QUOTE]

Sylwia ale zobacz i tak zle i tak niedobrze, nie mowisz o problemach to Ci dogaduja, powiesz tez beda dogadywac, ale jak beda wiedziec to przynajmniej masz sie jak wybronic

Sylwia - to są Twoje problemy, my możemy doradzic, podpowiedzieć ... ale to jak postąpisz bedzie tylko i wyłacznie Twoją decyzją.

reklama
Do góry