reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Ankamaz u mnie po porodzie zostawili lozysko 6 cm i tak chodzilam z tym.6 tygodni i mialam stan zapalny. To moglo spowodowac zatkanie jajowodow. Ale za nim wyslalby mnie na czyszczenie mowil ze musi to sprawdzic

Hej dziewczęta :)

Mnie też dawno nie było. Ale brak czasu .. praca, dom, myślenie o ciąży - przerosło mnie to w pewnym momencie. Ten cykl stracony. Jedno przytulanko w 13 dc. Ale wiecie co? Nie szkoda mi. W ogóle mi nie szkoda. Zbyt wiele mnie to kosztowało ostatnimi czasy .. ta presja .. ciąże na około. Śmiało mogę powiedzieć, że w tym cyklu odpuscilam, bo na seksie "w te" dni mi nie zależało - jak nigdy !

Zaraz pakuje corcie i jedzie do babci na ferie na tydzień :) jest taka szczęśliwa ... A my będziemy mieć chwilkę dla siebie.

Ogólnie to doła miałam w sobotę. Zajezdzamy do teściów, a tam kubki z napisami "najlepsza babcia, najlepszy dziadek" - wnuczke mają tylko jedną, nasza córkę. Ale, ale myślę ... męża siostra ! Tak. Jest w ciąży. Nie jestem zazdrosna, ale cos mnie zabolało. Po pierwsze gdybyśmy tych kubków nie zobaczyli to nic byśmy nie wiedzieli. Po drugie .. W tamtym roku wiedzieli o naszym ślubie. O przygotowaniach. Na Wielkanoc wyskoczyli z zaproszeniami na swój ślub .. miesiąc przed nami. I tak jakoś ... jakbym w dziób dostała. Już co prawda się pozbieralam. Ale niesmak pozostał.

Miłego dnia :*

Mnie też dawno nie było. Ale brak czasu .. praca, dom, myślenie o ciąży - przerosło mnie to w pewnym momencie. Ten cykl stracony. Jedno przytulanko w 13 dc. Ale wiecie co? Nie szkoda mi. W ogóle mi nie szkoda. Zbyt wiele mnie to kosztowało ostatnimi czasy .. ta presja .. ciąże na około. Śmiało mogę powiedzieć, że w tym cyklu odpuscilam, bo na seksie "w te" dni mi nie zależało - jak nigdy !

Zaraz pakuje corcie i jedzie do babci na ferie na tydzień :) jest taka szczęśliwa ... A my będziemy mieć chwilkę dla siebie.

Ogólnie to doła miałam w sobotę. Zajezdzamy do teściów, a tam kubki z napisami "najlepsza babcia, najlepszy dziadek" - wnuczke mają tylko jedną, nasza córkę. Ale, ale myślę ... męża siostra ! Tak. Jest w ciąży. Nie jestem zazdrosna, ale cos mnie zabolało. Po pierwsze gdybyśmy tych kubków nie zobaczyli to nic byśmy nie wiedzieli. Po drugie .. W tamtym roku wiedzieli o naszym ślubie. O przygotowaniach. Na Wielkanoc wyskoczyli z zaproszeniami na swój ślub .. miesiąc przed nami. I tak jakoś ... jakbym w dziób dostała. Już co prawda się pozbieralam. Ale niesmak pozostał.

znam ten bol, moja bratowa jest w ciazy, z tym, ze ja mam z nia mega dobre ralacje i juz sie Zuzi nie moge doczekac, a myslalam, ze bedzie mnie bolec ta ciaza, glowka do gory i Ty sie doczekasz!!!

Hej Shira, nie martw sie! Widocznie spieszą sie ze wzgledu na ciaze, a Ty będziesz mogła sie bawić i będzie pompa na całego:)) Niech się cieszą z ciąży, pomyśl ze za jakis czas, tak samo Ty bedziesz chodziła z brzuchem:) Wiem o jaki ból Ci chodzi, bo moja szwagierka, której szczerze nie lubię, zaszła w ciąże od razu po ślubie (my bralismy 10 sierpnia '13, oni grudzien' 13) a my sie staraliśmy prawie 1.5 roku... i wiesz co... w tym samym roku urodziłyśmy, ona w zime, ja w lato:) Czasami nie warto dusić w sobie zazdrości, ona tylko niszczy nas od środka... a Ty musisz tworzyć!

Dzięki dziewczyny :*

Lux no my nie mamy super fajnych relacji ... po ochlonieciu cieszę się, że jest w ciąży i mam nadzieję że i mnie niebawem to spotka :)

Ruda .. źle mnie zrozumialas :) śluby były w tamtym roku ;) z tym, że ich w sierpniu a nasz we wrześniu :) zazdrość to chyba za duże słowo ... jakoś tylko nieswojo się poczułam. Bo inni mogą a ja nie ... czarę goryczy przelalo pytanie teściowej czy mamy jeszcze po córce łóżeczko turystyczne bo oni by chcieli na dół sobie wstawić ... no kuzwa nie wierzyłam własnym uszom ! Niby boi się komukolwiek powiedzieć o ciąży bo to 9-10 tydzień a już ma plany do mojego łóżeczka ! Powiedziałam, że owszem mam łóżeczko, ale niestety jej nie dam, bo mnie się jeszcze przyda ;)

Dzięki dziewczyny :*

Lux no my nie mamy super fajnych relacji ... po ochlonieciu cieszę się, że jest w ciąży i mam nadzieję że i mnie niebawem to spotka :)

Ruda .. źle mnie zrozumialas :) śluby były w tamtym roku ;) z tym, że ich w sierpniu a nasz we wrześniu :) zazdrość to chyba za duże słowo ... jakoś tylko nieswojo się poczułam. Bo inni mogą a ja nie ... czarę goryczy przelalo pytanie teściowej czy mamy jeszcze po córce łóżeczko turystyczne bo oni by chcieli na dół sobie wstawić ... no kuzwa nie wierzyłam własnym uszom ! Niby boi się komukolwiek powiedzieć o ciąży bo to 9-10 tydzień a już ma plany do mojego łóżeczka ! Powiedziałam, że owszem mam łóżeczko, ale niestety jej nie dam, bo mnie się jeszcze przyda ;)
dobrze jej powiedzialas, zachowala sie nieladnie i to byl duzy nietakt, nie pomyslala, ze moze i Ty planujesz drugie dziecko? czy jak? oj ja bym sie zaraz ostrzej odezwala, bo nie lubie gdy ktos zaslepiony radoscia na wiesc o wnuku zapomina, ze moze i inna osoba z rodziny marzy o dziecku :no:

reklama
Do góry