reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Moja pani doktor to specyficzna kobieta i jej wypowiedzi często są bardzo bezpośrednie ;) cytuje jedną z nich: pani pęcherzyki się opierdalają :D Niestety w moim wieku zdarzają się puste cykle i ten właśnie taki jest...Dostałam clostyilbegyt i od następnego cyklu stymulujemy.Po zabiegu wszystko super,zagojone i według pani doktor M1 jest gotowe,teraz tylko te cholerne pęcherzyki i mieszkaniec będzie.A jak nie to trzeba będzie mnie mocniej czymś kopnąć,tak mi powiedziała :D Uwielbiam ją :D Czytałam o Clo i aż się boję efektów ubocznych...

Lenkaka dziękuję :* kochana bardzo mi przykro że się tak czujesz. Nie Możesz ciągle do tego wracać. Musisz się pogodzic z faktem że jeszcze nie był czas żeby synek pojawił się na ziemi. Ale wierzę że jiz niedługo da o sobie znać. Szukaj znaku że masz się wziąć w garść :*

Pyzia a co tam dokładnie?

Mania ja mówię że puki nie ma @ jest nadzieja.

Ja leżę. Jakoś jak dużo "działam" to mnie brzuch lekko boli. Nie chce powtórki więc chcę odpoczywać jak najwięcej do czasu wizyty 15 lutego. Nie wiem czy się skuszę na przytulanki :-(

Ann ja bym uważała z przytulankami przynajmniej do wizyty :)

Pyzia co za leki takie drogie ? A cło sie nie martw ja nje miałam objawow ubocznych :)

Lenaka przykro mi bardzo ze tak sie tego boisz , pisałaś chyba cos o terapii z tego co pamietam jak Ci idzie ? Moze jeszcze jakas wizyta u lekarza po delikatne antydepresanty? To tez na pewno pomogłoby sie wyluzować nawet w kwestii ciazy :)

Jak mowimy o wlosach to ja mam cale zycie krótkie. Zapusilam na wesele i to tez mega dlugie nie byly. Tylko ze ja mam piórka a nie wlosy i to trzy na krzyż

Lenaka nie mozesz tak myslec. Wiem.latwo sie mowi. Zycze ci tego zebys jak najszybciej zaszla

Ann ja bym uważała z przytulankami przynajmniej do wizyty :)

Pyzia co za leki takie drogie ? A cło sie nie martw ja nje miałam objawow ubocznych :)

Lenaka przykro mi bardzo ze tak sie tego boisz , pisałaś chyba cos o terapii z tego co pamietam jak Ci idzie ? Moze jeszcze jakas wizyta u lekarza po delikatne antydepresanty? To tez na pewno pomogłoby sie wyluzować nawet w kwestii ciazy :)
Dostinex kosztuje 160 zł,Clo coś koło 50zł, do tego Pregnyl juz na przyszły miesiąc 50zł, tabletki na wątrobę bo obciążona i na cukrzycę coś koło 60zł, kwas foliowy i tak prawie 350 zł się uzbierało...

Bidulka taki dołek cię dopadł... Kochana po burzy zawsze wychodzi słońce więc u ciebie też zaświeci ;) Zrozumiały jest twój żal ale pomyśl że teraz na wyremontowanym mieszkanku będzie cie mogli się ponownie starać...Możesz jęczeć ile chcesz bo po tu jesteśmy :*

Dziękuję.

Lenaka kochana ... nowe mieszkanko, nowe szanse, nowy początek ? Popatrz może tak na to ?

Spróbuję, dziękuję.

Lenkaka dziękuję :* kochana bardzo mi przykro że się tak czujesz. Nie Możesz ciągle do tego wracać. Musisz się pogodzic z faktem że jeszcze nie był czas żeby synek pojawił się na ziemi. Ale wierzę że jiz niedługo da o sobie znać. Szukaj znaku że masz się wziąć w garść :*

Ann serduszko nie zapomnę i się z tym nie pogodzę. Nie zasłużyłam sobie na taką tragedię i tego nie akceptuję.
Wg lekarzy powinnam z czystym sumieniem poświęcić na żałobę tyle czasu ile będę potrzebować, widocznie jeszcze trochę mi go trzeba. Poza tym nawet jeśli będę udawać że problemu nie ma to on wcale nie zniknie tylko będzie się nawarstwiać ich coraz więcej.
Dziękuję.

Hmmm...tak... No cóż dzięki ale nie skorzystam.
Wspólnie z lekarzem zrezygnowaliśmy z antydepresantow. Wg niego nie jestem na tyle słabym człowiekiem żeby mnie otepiać nimi, zresztą kiepsko się po nich czułam. Za pomocą terapii i swoją ciężką pracą osiągnę spokój ale trzeba czasu.

Lenaka nie mozesz tak myslec. Wiem.latwo sie mowi. Zycze ci tego zebys jak najszybciej zaszla

Dziękuję.

Dziękuję dziewczyny za wsparcie choć teraz jakoś trochę żałuję że postanowiłam tutaj wywalić co we mnie siedzi. Daruję sobie takie wpisy z wnętrza siebie, czuję jakiś dyskomfort po tym.
Dobrej nocy kochane.

reklama
@lenaka Jeśli czujesz że nie dajesz rady warto iść do psychologa albo psychiatry. I nie jest to żaden wstyd... (Przeszłam i przez terapię i kilka lat leczyłam depresję lekami) ważne to zdać sobię sprawę że jest ktoś kto może Ci pomóc. Jeśli potrzebujesz się komuś wygadać to ja się oferuję, pisz na pm ale myślę że każda dziewczyna chętnie wysłucha.

@pyzia-75 Ło matko 350 zł O_____o masakra. Przesyłam kopa twoim pęcherzykom na zapęd co by się nie opierdalały ;)

@Luxuorius Super że się przeniosłaś. Nowe mieszkanko, nowy start i mniej stresu bez tej wrednej baby.

@hime przypomniałaś mi o Kosogłosie to sobie pierwszą część obejrzałam.... nie mogę się doczekać na drugą. Jak znajdziesz dvd rip to daj znać :) (A jak ja znajdę to też dam znać)

My się właśnie zaczęliśmy pakować. Musimy uszykować się do przeprowadzki i do wyjazdu do Polski. Oliwka nie może się doczekać swojej ogromnej sypialni a mój mózg co wieczór wypluwa mi pomysły co może być z tym nowym domem nie tak. Serio, ostatniej nocy wypluł mi pomysł że nie sprawdziłam czy są kaloryfery.

A ja mam pytanko, czy któraś z was jest może z poznania, bo szukam jakiegoś hotelu w którym moglibyśmy we trójkę (Ja, A. i Oliwka) jedną noc przenocować i nie mogę znaleźć nic sensownego.

Do góry