reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Agnesis siedzac w domu dostaja rodzinne jakies dodatki mieszkaniowe, na wegiel na.ubrania itd wystarczy tylko pisac podania i daja. Mojemu sasiadowi przywiezli nawet nowy telewizor. I gdzie tu sprawiedliwosc? My pracujemy i ok mamy ponad tysiac ale jak zliczyc wszysyko co dostaja bezrobotni to maja wiecej. Sory ale takie mamy prawo. Jeszcze braluje tylko tego zeby siedzenie w domu wliczalo sie do lat pracy

Lux 100 % przez pol roku a pozniej pol 60 albo caly rok 80%. Chyba ze cos sie zmienilo przez dwa miesiace to moge sie mylic

Cześć dziewczyny. U mnie masakra ból brzucha jakiego jeszcze w życiu nie miałam, wczoraj wieczorem chciałam już wzywać pogotowie, coś okropnego. Cały dzień na tabletkach ale na szczęście już po pracy. Nie mam pojęcia dlaczego tak kiepsko się czuję.

Agnesis siedzac w domu dostaja rodzinne jakies dodatki mieszkaniowe, na wegiel na.ubrania itd wystarczy tylko pisac podania i daja. Mojemu sasiadowi przywiezli nawet nowy telewizor. I gdzie tu sprawiedliwosc? My pracujemy i ok mamy ponad tysiac ale jak zliczyc wszysyko co dostaja bezrobotni to maja wiecej. Sory ale takie mamy prawo. Jeszcze braluje tylko tego zeby siedzenie w domu wliczalo sie do lat pracy

Lux 100 % przez pol roku a pozniej pol 60 albo caly rok 80%. Chyba ze cos sie zmienilo przez dwa miesiace to moge sie mylic

To tylko pato tak ma dobrze, ja jak stracilam zrodlo utrzymania bo w szpitalu wyladowalam a pozniej do pracy nie moglam wrocic to ani stypendium na studiach ani zadnej pomocy nie dostalam bo ZA MALO zarabialam i nie bylam w stanie wyjasnic jak sie utrzymuje >< Jakby nie rodzice to byloby kiepsko

Ruda u nas na zamkniętym była dziewczyna (już jej nie ma hehe) która uważała że nie pójdzie do pracy bo siedząc w domu z nie do końca zdrowym umysłowo synem dostanie więcej od państwa. Dziecko mogło spokojnie zostać z kimś innym na kilka godzin. Ale niektórzy wola się obijac siedząc w domu.

Ja zaszlam w ciaze miesiac po stracie pracy. Jasne bylo mi to wtedy na reke przeciez cala ciaze moglam przelezec, nie muszac brac l4 i obawiac sie kontroli. Jednak m zapie.. przal nawet w weekendy do pracy, zeby zarobic. Wtedy zrozumialam, ze potrzebujemy go w domu,a nie wiecznie w pracy i, ze czemu ma on harowac, a ja siedziec w domu, wiec do pracy poszlam zanim syn skonczyl rok.
Teraz mamy
A. Wiecej kasy,
B. Nie mam wyrzutow sumienia, ze wydaje kase na ktora nie kiwnelam palcem (m mi niczego nie zabranial i nie ograniczal po prostu mi bylo z tym zle)
C. Mamy go wiecej w domu.

Dlatego dla mnie zycie na garnuszku m to nie zycie. Fajnie jest posiedziec na tylku, ale nie takim kosztem. Tyle :)

reklama
Bo po co pracowac jak panstwo da?
Ja teraz tez siedze w domu ale na bezplatnym, nie mam z kim zostawic synka, maz pracuje ja mam rente i nic sie nam.nie nalezy. A dlatego ze pracowalam od kiedy skończyłam szkole, malo tego pracowalam a raczej dorabialam juz w szkole. Dalam rade polaczyc szkole i prace i zdac mature i egzamon zawodowy. Dalam rade teraz uczyc sie zaocznie zeby zdobyc kolejny zawod i wychowywac dziecko.

A dlaczego nie dostane nic od panstwa? Bo mysle i radze sobie w zyciu

Do góry