reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
kiedy przerwalas nauke?
Wiesz co, w tamtym roku w styczniu ostatni raz byłam na egzaminach. Później mieliśmy jakieś wolne a przy końcu stycznia miałam objawy ciąży pozamacicznej i poszłam na zwolnienie lekarskie, no a kiedy już wydarzyło się co się wydarzyło zrezygnowałam ze wszystkiego. Próbowałam we wrześniu znowu pójść się zapisać ale nie chciałam do ludzi wychodzić.

Ale siedząc w domu na dupie ma się tylko 1000zl a jak się pracuje na etacie to L4 płacą 100% a później rok czasu 80% pensji, więc to może być różna kwota, ale na pewno większa niż 1000zl :)

Wiesz co, w tamtym roku w styczniu ostatni raz byłam na egzaminach. Później mieliśmy jakieś wolne a przy końcu stycznia miałam objawy ciąży pozamacicznej i poszłam na zwolnienie lekarskie, no a kiedy już wydarzyło się co się wydarzyło zrezygnowałam ze wszystkiego. Próbowałam we wrześniu znowu pójść się zapisać ale nie chciałam do ludzi wychodzić.
ale dobrze, ze chcesz kontynuowac nauke, wyksztalcenie musi byc, zycze powodzenia w powrocie do ksiazek :biggrin2:

Jesli to prawda ze dostaja tez bezrobotni to super jest wspierac patologie. Rozumiem studentow bo sie ucza rozumiem umowy smieciowe bo to nie wina.kobiet ze pracowawcy oszczedzaja na normalnych umowach, rozumiem krus bo wkoncu.placi sie skladki ale ku.wa bezrobotnym za co? Za siedzenia na dupie i zbijanie bąków? Bo nikt mi.nie wmowi ze pracy nie ma. Bo praca jest, niekiedy niestety za smieszne pieniadze ale jest i jak ktos chce to znajdzie

Ale siedząc w domu na dupie ma się tylko 1000zl a jak się pracuje na etacie to L4 płacą 100% a później rok czasu 80% pensji, więc to może być różna kwota, ale na pewno większa niż 1000zl :)
teraz juz jest 100 % placone nawet na rocznym macierzynskim, moja bratowa sie ksiegowej pytala jak to jest, bo sama niedlugo rodzi

reklama
Ja czytałam nowe zasady i płacą niby 80% albo 100% przez pół roku i 60% przez kolejne pół. Ale kłócić się nie bede, jak zajde to się dowiem :D

Do góry