reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Lyara Ja tez uwazam ze trzeba odczekac. Zwlaszcza w Twoim przypadku. Jednak krwawilas dwa miesiace, dam jest.rana. a sama pisalas ze po mialas lekkie krwawienie wiec to znak ze nie do.konca sie wszystko zagoilo

Happymama rozumie cię , że masz żal do Boga o tą niesprawiedliwość ;( . Ja nie mam żalu do Boga uważam , że wie co robi !!! , zastanawiam się tylko czasami co jest we mnie nie tak i dlaczego u mnie to wszystko jest takie trudne i cały czas mam kłody pod nogi rzucane ( nie wiem może ta sytuacja ma mnie czegoś nauczyć - nie wiem !!)
Jest mi przykro jak niektórym na pstryknięcie palcem i dziecko mają a ja to muszę walkę toczyć ze sobą ze swoim organizmem , przykro mi jest jak ktoś tak poprostu sobie może zaplanować nawet miesiąc porodu , bo wie że bez problemu zajdzie , przykro mi jest jak ciagle się mnie pytają " a ty kiedy juz zegar biologiczny tyka , chcesz być babcią dla swoich dzieci " ale się nie tłumaczę za duzo przeszłam zeby sie tłumaczyć jakimś burakom i tak pewnie tego nie zrozumieją ważne że mam faceta ktory mnie wspiera i modlę się aby nic wiecej żadne choróbsko mnie nie dopadło i moich bliskich;)

Nessi cudowna jestes, ja tez bym sie wstydzila lekarza, ktorego znam tak prywatnie, nie zdjelabym gaci za chu.ja hahah, co do lekarzy to ja tez czasami mam wrazenie, ze onie mowia ta sama wyouczona regulke w kolko :no:

Happymama rozumie cię , że masz żal do Boga o tą niesprawiedliwość ;( . Ja nie mam żalu do Boga uważam , że wie co robi !!! , zastanawiam się tylko czasami co jest we mnie nie tak i dlaczego u mnie to wszystko jest takie trudne i cały czas mam kłody pod nogi rzucane ( nie wiem może ta sytuacja ma mnie czegoś nauczyć - nie wiem !!)
Jest mi przykro jak niektórym na pstryknięcie palcem i dziecko mają a ja to muszę walkę toczyć ze sobą ze swoim organizmem , przykro mi jest jak ktoś tak poprostu sobie może zaplanować nawet miesiąc porodu , bo wie że bez problemu zajdzie , przykro mi jest jak ciagle się mnie pytają " a ty kiedy juz zegar biologiczny tyka , chcesz być babcią dla swoich dzieci " ale się nie tłumaczę za duzo przeszłam zeby sie tłumaczyć jakimś burakom i tak pewnie tego nie zrozumieją ważne że mam faceta ktory mnie wspiera i modlę się aby nic wiecej żadne choróbsko mnie nie dopadło i moich bliskich;)
no ja niedawno zwrocilam kolezance uwage, bo narzekala, ze na sierpnia ma, ze upaly, ze to, ze tamto, a ja mowie, ciesz sie, ze nosisz w sobie dziecko, bo ja bede musiala walczyc..obrazila sie, no coz, niektorym nie przetlumaczysz :wściekła/y:

szok ja bym uciekala od niej jak najdalej, ona podobna do tej gdzie xxx lat temu chodzilam, teraz sie zmienila i moja przyjaciolka mieszka w De i jezdzi do niej jak w Pl jest i mowie, wez Aneta powiedz, ze masz baaardzo duze opznienia w okresach, ze plamisz miedzy okresami itp, a lekarka, ze to nic, ze sie unormuje..ja sie pytam jak, samo? dziewczyna ma 27 lat, jak ma sie jej samo unormowac?!!!

Ha skąd ja to znam. Byłam kiedyś u takiego ginekologa. Poszłam z polecenia, wszystkie dziewczyny z pracy do niego chodziły podobno najlepszy na świecie to się do niego udałam bo chirurg ogólny u którego się leczyłam podejrzewał endometriozę i zalecił wizytę kontrolną u gina. Nie panikowalam, wolałam nie mieć enodometriozy ale na usg od chirurga jak byk zmiania jednocentymetrowa w kanale prawym pachwinowym i niektóre objawy wskazywały na to schorzenie. Na co ten gin że taka zmiana to nie zmiana, on ma pacjentki ze zmianami wielkości melona a endometriozę to stwierdza jak już nie ma pomysłu na to co dolega i wszystkim pacjentką radzi poczekać do ciąży bo po niej wszystko się unormuje. Koleżanka która miała @ co dwa tygodnie słyszała ciągle od niego że po ciąży się unormuje i tak dalej tkwi w tym durnym przekonaniu. Szok i tacy ludzie biorą odpowiedzialność za nasze zdrowie.

Dokładnie to samo we mnie siedzi :( doskonale to opisałaś. Nic nie trzeba dodawać. Trzymam za Ciebie kciuki :)

Lady chyba ma znaczenie czy poronienie czy nie , bo przy nawet krótkiej ciazy w organizmie kobiety szaleją hormony i macica mimo wszystko sie zwiększa wiec to pewnie jest różnica ale ja tez przed staraniami upewnilabym sie u dobrego lekarza , ja po poronieniu naturalnym u niby specjalisty wybitnego w Katowicach usłyszałam ze 6 mcy musze czekać a u innego w zawierciu do którego trafiłam przypadkiem to powiedział ze mogę podjąć próbę po 1
Miesiącu bo tak jak piszą dziewczyny organizm sam bedzie wiedział
Czy jest gotowy:)

Lenaka na pewno przyjdzie :*

Ovli bardzo dobrze ze sie nie tłumaczysz !

Nessi a moze ten znajomy mógłby Ci kogoś polecić? :)

reklama
Dziewczyny oglądacie moze na Polsat play " chłopaków so wzięcia " i tam jest taka Asia w ciaży ze szczeną i ona ostatnio mówi " no jestem w ciaży do porodu zostało 3 tyg ale mam ciaze zagrożoną i mogę ja lub dziecko umrzeć albo wszystko bedzie ok " i tak stała z ta fajką w gębie . Tak mi ta małpa utkwiła w głowie , że masakra . Jak to dziecko ma funkcjonować jak ona w czasie ciazy chlała i jarała i zreszta były tam epizody bijatyki miedzy nia a szczeną ( zresxta on we więzieniu siedzi i ma juz dziecko z inna , która zostawił ) świnia . Ten seria to jest jedna wielka patologia !!

I ona taka zakochana w nim on nie pracuje ciagle po więzieniach , żadnych celów w życiu , ostatnio dostała od niego w gębę bo się rzucała że on sobie pojechał gdzieś z inną dziewczyną i kazał jej być grzeczną .

Do góry