reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2011 REAKTYWACJA !!! :)

Oczywiście na pierwszy dzień w nowej szkole musiałyśmy zaspać. Na biega śniadanie, pakowanie, ubieranie. Dotarłyśmy 3 min przed dzwonkiem więc nie jest źle. Kaja szła jak na skazanie. Umie się przedstawić i powiedzieć że chce do toalety i na tym się zasadniczo kończy jej znajomość języka. Mam nadzieję że sobie poradzi. Jak zwykle rodzice martwią się bardziej niż dzieci. :)

Załączniki

• IMG_3670.jpg
    IMG_3670.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 35
reklama
dobry

my po intensywnym weekendzie, w sobotę zakupy ale dzieci już w pełni gotowe na zimę, potem nawał gości, mało snu.....

Sol super Karo;)) jak tam po pierwszym dniu szkoły??

pozdrawiam resztę koleżanek;))

hej..u nas łikend też szybkooo przeleciał ..

Paula
my tez zakupowo gotowi..

Sol
Karola jak ta lala :) jak dała radę??

ja uskuteczniałam grę na gitarze,ale dzieci już poszły spać to trza było skończyc :-p
mam dzis niepohamowany apetyt:szok: pół dnia jem :dry:

mama - zima nadciąga?

Kaja sobie poradziła tak że ze szkoły wybiegła rzucając się na mnie i wołając "Mamo było wspaniale" XD Po czym musiała się dwukrotnie cofnąć do sali: zapomniała torby i lunchboxa, wróciła z lunchboxem, nie mogła znaleźć torby - poszła z panią. Cały dzień się bawili, dwa razy byli na dworze, podobno jakieś karty wypełniali ucząc się pisać. Ma 3 dziewczynki i jednego chłopca z polski, ale jedna dziewczynka tylko rozumie po polsku a mówi tylko po angielsku. Bardzo zadowolona Kajcia ze szkoły więc jest ok :) Za to ja siedziałam jak na gwoździach w domu XD

Spadam sprzątać kuchnię bo mi zakupy przywieźli (kocham darmowe dostawy do domu - koniec z robieniem z siebie wielbłąda) :)

Spokojnego wieczoru wszystkim :)

powitać..

czuję się tak o --
przesilenie mnie bierze -nad ranem spała bym i spaaała :baffled:

Sol
super,że córa dała radę ..dzieci nie mają tej świadomości co my dlatego im łatwiej :tak:

pozdrawiam i kawę zostawiam :tak:

mama - podejrzewam że było by jej ciężej jakby nie miała żadnego polskojęzycznego dziecka w klasie, ale dała radę. Szczególnie że kazaliśmy jej słuchać co mówi pani i patrzeć co robią dzieci i kopiować je na zasadzie pani mówi "jump" - dzieci skaczą - ty też :D Najlepszy motyw bo zastosowała to w skrajnej praktyce jak robili jakieś karty pracy - bezczelnie skopiowała co piszą inne dziewczynki obok obrazków XD 6 lat i już ściąga XD no cóż - jakby nie było sama jej kazałam robić to co inne dzieci XD Ale ubaw miałam straszny jak to opowiadała :blink:

Sol takie dzieciaki szybko łapia jezyk, moja Maja zaczeła w tym roku pre school I nie ma problemów w komunikacji, pani jak jej cos mówi a ona nie wie to jej pokazuje I nazywa, powoli mówi I potwarza jej I ona szybko zapamietuje słowa, potrafi juz spiewac krótkie piosenki po angielsku :) Ala też juz rozumie wszystko co pani mówi, tylko nie zawsze umie dobrze sklecic zdanie zeby poprawnie odpowiedziec, ale umie juz super czytac krótkie zdania, pisac I liczyc :) nie martw sie minie 1-2 miesiace i bezie powoli gadac a na wakacje to juz w ogóle bedzie nie do poznania ;)

Mamcia zdrowia i pogody ducha, nie daj sie jesiennemu nastrojowi :)

miłego dnia wszystkim i duzo słonka na kazda chwile zycia :*

Sol
no to super sobie Karla radzi :) brawo.

Maran
:sorry: luknęłam sobie na Twój wykres...kurna taki piękny był ...ile razy przez te 3 lata starań ja taki miałam i też tempka tak jak u Ciebie leciała na łeb przed @...przykro mi ,ale walczcie dalej:tak:
ja tu wciąż &&&& zaciskam :)

Pralinkaaaaaaaaa??????????

Wisieńka,Bibinka,Ewa, Ewelinka,Paula i reszta gangu Olsena?????

reklama
przywitam się i zmykam dzieci pozawozić do szkoły..

u nas leje i wieeeeje,że hej..
oby zapisane dzis osoby przyszły bo mi chyba nie chciałoby się dzis wychodzić z domu

trzymajcie się ramy :-D

Do góry