reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Kuba wymyślił imię-Julia :-)
dzisiaj to z niej aniołek,je,śpi i się rozgląda,ani jednego płaczu,póki co przeciwieństwo Kuby gdy był mały :-)

krowko boli Cię kręgosłup pomiędzy łopatkami ? ja po 1 cesarce miałam ból niemiłosierny,teraz to samo,jakbym była mega przepracowana,ale czego się dziwić,widać ile kg nosiłam a potem mi wyjęto te kilogramy to kręgosłup teraz próbuje się przystosować.Na sali operacyjnej stwierdzili że jestem stworzona do cc hehe bo tak fajnie wszystko w środku wyglądało i tak dobrze im się mnie szyło :-D :-) no i łożysko Julii określili łożychem hehe było dość spore :-) już jakoś funkcjonuje,tylko wstawanie jeszcze boli i dłuższe chodzenie

reklama
Anabelko- gratuluję córci! ładny klocuszek:-). Wiesz co, mnie tam nic nie boli. Blizna prawie zagojona. Po naturalnym porodzie dupsko bite 6 tyg mnie bolało a tu proszę tydzień i wszystko wraca do normy. Plus cc, to że się nie krwawi tyle co po porodzie sn. To tyle z jej plusów.

A tak w ogóle, to moje przemyślenia, związane z oba rodzajami porodu są takie. Jaśka rodziłam, krótko ale intensywnie. Fakt, nie mogłam urodzić i mi go wypchneli. Efekt, dwa krwiaki na główce. Przy Adelce zaczeli mnie szykować o 8,15 a mała na świecie była o 8.49. Moje odczucie po cc to takie, że ktoś mi siłą wydarł dziecko z brzucha,.. Dziwne to ale tak czuję :-(

Anabelko tak myslalam ze mala jednak sie pospieszyla ;) super gratuluje corci ;)

Krowko ja nie mialam cc wiec nie wiem jakie to odczucie..ale pewnie byłaś nastawiona na sn ? Najwazniejsze ze mala zdrowa i jesy z Tobą ;)

Akuku- tak na poród sn, tym bardziej że waga nie byłaby za duża i łatwiej mogłabym urodzić. Ale tak, najważniejsze że Adela zdrowa i jest przy mnie!

Dziewczyny, mam duzo mniej pokarmu niż z Jasiem. Mam się martwić? nawał już dawno przeminął teraz jest na styk....

ANABELKO MOJHE GRATULACJE, sliczny aniołek!!!!!!!

krowko nie martw się ewentualnie pobudz laktatorem rozchukla się, malutka wcześniej się urodzila, może cyce jeszcze nie weszly na najwyższy bieg :tak:

hej widzę temat laktatora się pojawił, ja się nad tym głowię już kilka dni :baffled:
zastanawiam się czy kupować laktator przed porodem czy dopiero po, jaki, ręczny czy elektryczny no i jakiej firmy, Avent? Medela? jakie macie doświadczenie w tej kwestii?

Karola-kup po porodzie. Będziesz wtedy wiedziała czy go potrzebujesz czy może jest zbędny. Ja mam ręczny TommeTippee i sobie chwale. ładnie ściąga mleko i nie hałasuje hehe. Dużo dziewczyn chwali sobie Medele elektryczną,

Karola ja mam elektryczny SpeCtra on jest pofobny do szpitalnych... ma regulacje ssania..pasuje do butelek avent. A kupic mozesz po porodzie chyba ze wiesz ze bedziesz sciagac pokarm itd. Ja ogolnie polecam wykorzystac bawal mleczny w pierwszych dniach i odcuagac i mrozic pokarm w wotecKach do tego przeznaczonych... ja mrozilam po ok. 100 ml ale teraz wolalabym po 50 ml bo lepiej rozmrozic drugi woreczek w razie czego niz wylewac.

reklama
ja mleka mam mnóstwo :-) taką też miałam nadzieję,ale mój brzuch po ciąży hmm spodziewałam się mniejszego a wyglądam jakbym była w 5 miesiącu hehe kurde oby zlazł bo mieć taką oponę....a mała jest tak grzeczna że dziwimy się z m że dziecko może być tak spokojne,przy Kubie to były krzyki,płacz,marudzenie a mała głośniej zapłacze tylko w nocy gdy nie usłyszę jej cichutkiego komunikatu "nakarm mnie" w nocy budzi się tylko na jedzenie i zasypia znowu,w dzień różnie.Ostatnio wstawałam w nocy tylko 3 razy i się wysypiam przy niej,przy Kubie nie mogłam :-)

Do góry