reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

reklama
jestem wyrodna matką podrzucilam dziecko kolezance ktora swoja core tez na balet wiezie bo nastawilam te pieprzone swetry na pranie reczne a zapomnialm ustawic delikatnego wirowania- i utonely mi w wodzie- a wykrecic sie ich praktycznie nie da- wiec musialam nastawic jeszcze raz delikatne wykrecanie- a ze ona i tak jechala to mi dziecie zabrala:p

Emalciu zgadzam w sie w 100% to jest oblesne:p ale dobrze ze mamy siebie i tutaj sie przed soba krempowac nie musimy- niezanudzamy sie opowiesciami o tych obrzydlitwach bo wiemy dobrze w czym rzecz- wszytkie przezywamy to samo!!! wiec kawa, ciacho i sluzik:D

Kasoku kto raz narciarstwa zanal sam juz zawsze będzie zjezdzac..czy jakos tak to lecialo :) ale to fakt sprzet drogi, stroje narciarkie rowniez....ale w sumie na co wydawac jak nie na fajne rzeczy????

Domiku jak fajnie ze zagladasz do Nas- patrze na Twoja sygnaturke a tam 5cm cudu :) no bosko!!! koniecznie jutro nam pokaz zdjecie !!!!! :) masz juz wybrane imiona dla ewentulanej pociechy???

Akuku- nas w przyszlym roku czeka wybor gimanzjum (poki co Młoda ma świtne stopnie wiec wstepnie została zakwalifikowana przez rade do gimnazjum- bo tutaj sa w sumie 3 rodzaje szkol po 4 letniej podstawowce- gimnazjum(tak jak w pl. liecum , haupschule-taka jakby zawodowka w mozliwoscia zrobienia matury i , realschule czyli zawodowa bez mozliwosci matury) - w srode dostanie swiadectwo semestralne ale juz wiem ze ma szesc 1 i dwie 2 na koniec semestru- czyli na polskie szesc celujących i dwie bardzo dobre:)
Teraz szukamy knajpy na komunie- juz costam znalezlismy- dzis przyszly przykladowe menu z cenami- calkiem fajna i chyba ją zerezerujemy- blisko, dobre ceny, ładne miejsce:)

Karolka ja tam nie wiem czy ta owulka jest czy jej nie ma- tetsy moga byc zawodne, wykresy tez....a nawet jesli to wiesz sama jak to jest- co z tego ze owulka jest- jak jej efektu nie bedzie???? jak sie nie uda to wole myslec ze jej wcale nie bylo:p
byłam dzis u Ciebie na wykresie- narazie ejst taki stabilny i spokojny- nie przestwaj z tymi testami- bo owu moze przyjsc na dniach!!! trzymam mocno &&& za Twoja owulke- ale najwazniejsze za jej efekty!!

Ostatnia edycja:
Domi slicznie będzie się komponowć z Jasiem:) Marianka podoba mi się zabojczo:)
ja chwilowo jestem zakochana w Leopoldzie- i na dzien dzisiejszy tak bym nazwała synka, a dziewczynke...tutaj kłopot wiekszy- ale podoba mi się Laura, Lea, Lara, Ofelia i Greta :) - ale w sumie z damskich nie mam takiego "ach i och" jak z Leopoldkiem :D

Marianka to mój typ :-) Franka wybrał mąż. Poprzednio ja wybierałam dla chłopca, a on dla dziewczynki, a teraz się zamieniliśmy :)

A Leopold - fajne :-)

Jak npisalam.ostatmiego posfa tak.zasnelam I sie wlasniebobudzilam...
Ehh

Ladne imionka :-)
U mnie dziewczynka to Amelia badz Nataly albo Magdalena... Nie wiem... A dla chlopca nie mam pojecia bo juz Victora dlugo nazywalismy dzidzia az moj powiddzkal.ze trzeba wybrac I tak mial byc nicholas victor I jeszcze jakies typy byly

Akuku przez jeden dzień był cień cienia a tak to zero, tylko kreska kontrolna, tak źle to jeszcze nie było, w poprzednim cyklu II kreska byłą jaśniejsza ale byłą, no i potem były II tej samej mocy przez 2 dni a teraz psińco....

co do imion to mój faworyt to Aleks (ukłon w stronę Akuku) ;-) (niech już będzie z polską pisownią chociaż wolałabym z angielską) no ale na bank nie przejdzie bo mój mąż jest nastawiony na "nie" na wszelkiego rodzaju zapożyczenia, np ciągle gada dlaczego w sklepach jest napisane "SALE" jak by polskiego słowa nie było na to, i jak słyszy w tv, że jest jakiś progress albo target lub showroom to zaraz się zaczyna gadka, że mieszkamy w Polsce i ludzie powinni posługiwać się językiem polskim. Ja mam zupełnie inne zdanie i często nawet mimowolnie zdarza mi się wtrącać jakieś angielskie słowa, albo lecę Polgishem :-D

tak czy siak nawet jak nie przeforsuję Aleksa to mam zamiar walczyć by imię było międzynarodowe i basta! :-)

Karola to rob dalej testy bo czasem jest tak ze nie doszlo do owu I wtedy hormon wzrasta na nowo... Gak gdzies czytalam

No Alex w dokumentach ma Aleksander ale mowimy Alex I zaluje ze nie ma poprostu Alex.
Ale jak to sie mowi Polak madry po szkodzie.

A Victor jest przec V I C bo tu latwiej mu bedzie chociaz tez pytaja... A u Alexa to jedni pisza Aleks, Alex, Alexs, Alexks, no I mnie to denerwuje bo mu mieszja.
Ale kobitki z porannej sesji mowia Alex od poltlrej roku a te z popoludniowej to kazda pisze inaczej.
A w szkole juz zaznaczylam zeby mowili Alex.
Miallam zmienic dokumenty ale stwierdzilam ze sie nauczy gdzie jak ma sie podpisywac.

Co tak cicho ??
U mnie tempka jak wczoraj... A wpoltotej godziny dalszego spania wzrosla z 36.6 na 36.82

Milego dnia kobitki

reklama
Dzien doberek lasncje:)

Ovu zmienil swoją decyzje- i tak jak obstawilaismy zaznaczyl owulke na 17 dc- czyli 26.01 :) juz konkretną gruba czerwoną krechą :)

Karola testy bywaja zawodne- a byc tez moze ze poziom lh utrzymywal sie w twoim orgaznmie krotko- j jesli robilas testy co ok 12 godzin - moglas przegapic pozytywny wynik! takze glowa do gory (ja jak juz jestem blisko podejrze owulki test robie 2-3 razy na dobe- zaskakujace jak sie zmienia w tak krotkim czasie wynik!!)
Co do zaporzyczen językowych- kiedys kompletnie na to nie zwracalam uwagi- ale odkąd mieszkam za granicą- mam identycznie jak Twoj mąż! wnerwiaja mnie "sale" i inne zaporzyczenia- polacy nie gęsi i swoj język mają:p a juz do szewskiej pasji doprowadzaja mnie polacy mieszkajacy za granica przez az rok np- i mowiacy z dziwnym akcentem po polsku co drugie slowo wkladajac zamiennik obcojezyczny, a co 4 słow- "jak to bylo po polski" a są tacy wierzcie mi!!! moje dziecko sie tez czasem zapomina i gada po niemiecku- ale my w domu holdujemy zasadzie w domu mowimy tyllko po polsku! mloda ma czytac co drugi dzien po polsku i wyslawiac ładnie a nie jak ona to czasem ma- "Mamo Pipka zajęła mój Platz na kanapie" albo "Mamo cięzki mam ten Ranzen, kaufst du mi Rollerranzen??" lub " mamo szłam sobie dzisiaj przez Strasse a tam facet niezahaltował Auto" no masakra mowie Wam...ale udaje wtedy ze nierozumiem i mowie - nie wiem co Ty do mnie mowisz mow po polsku a nie jakies mieszanki jezykowe uwskuteczniasz!
Co do imion- ja lubie imiona retro, ale tez bardzo lubie imiona brzmiące po sakndynawsku oraz takie ze spiewną melodia- troszke romantyczne!!! niemniejdnak przy wyborze imienia sugerowac sie będe międzynarodowością- aby pisalo sie i wymawiala tak samo w Polsce jak i w innych krajach. Stąd ten Leopold :) w krorym jestem obecnei zakochana po uszy:D

Akuku
moja najlepsza kolezanka z niemeic - ma dwoch synkow Viktora i Maximiliana :)
Druga kolezanka ma córeczke Nadie i spodziewa się Nataniela- tez mieszkaja w niemczech, a siostra mojego męzulka ma trojke dzieci (polsko- niemieckie małzenstwo) Philipp, Lisa-Marie i Lena :)
no i obcenie mam jeszcze kolezanke w polsce ktora jet w ciazy blizniaczej ( niestety wczoraj trafila do szpitala i musi tam zostac do konca ciazy- boje sie o nia strasznie i zaluje ze nie moge byc teraz z nia) oczekuje chlopaca i dziewczynki- Mateusza (Mati) i Polę

Moja Młoda ma na imię Oliwia- wiem- w Polsce strasznie oklepane imie- nie mialam bladego pojecia ze jest takie popularne jak nadawalam:p niemniejednka- jest bardzo ładne- wdzięczne i melodyjne- a i w niemczech rzadko spotykane :) ale ciagle mi chcą ją pisać przez Olivia :p a na drugie ma Leila- i niech was nie zwiedzie brzmienie- wcale nie szlam w strone imion arabskich- a skandynawskich walsnie- bo to odpowiednik niemieckiej HELGI (straszne imie o slicznym znaczeniu) - co znaczy uświęcona:) aczkolwiek arabskie znaczenie Leili jest tez fajne- NOC :)a tak w ogole to urodzila sie przy piosence Erica Claptona LEILA :)

Do góry