reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Pandorka o Jezu!!!! w szok jestem :szok: jak ona mogla!!! nie martw sie kochana,wszystko bedzie dobrze!
bardzo Ci wspolczuje reakcji mamy ....brak slow
tule Cie mocno

reklama
pandorka bardzo współczuję reakcji mamy...ale pewnie za jakiś czas jej podejście się zmieni na pozytywne ;-) Moja mama też jest ogromną przeciwniczką tego,żebym miała drugie dziecko,zresztą jak prawie cała moja rodzina,ale powiedziałam sobie,że w końcu to moje życie i nawet jeśli będzie baaardzo ciężko,to wiem,że dam radę,bo wiem przez co przeszłam bez prawie niczyjej (poza moją przyjaciółką) pomocy podczas ciąży i po porodzie...I co? Da się? Da się. A wiem,że teraz może być tylko lepiej,moje warunki finansowe uległy znacznej poprawie,a co za tym idzie,standard życia również...W sensie,że stać mnie na szynkę i pizzę raz w miesiącu hahahah :-D
Dziękuję wam za kciukasy,mam nadzieję,że testy przyjdą w miarę wcześnie,więc od rana będzie BB włączone i odliczanie....:-D:-D:-D

Pandora kochanie rozumie ze Ci sie smutno zrobilo. Takie slowa rania... Moja mama ma tez takie podejscie tylkk ze po co mi trzecie... Moj brat bedzie miec dziecko I mama mu gratulowala, a jak ja jej wpomnialam, ze chce jeszcze sie postarac o dziecko teo tez powiedziala. A po co ? I ze dwojka mi straczy.. Male dziecko maly klopot duze dziecko duzy klopot ...
Ale z drugiej strony One sie o nas martwa, sa inne czasg. Wiec kochana nie bierz tego do siebie....

Ja sie troche martwie ze jak zajde w ciaze to mama pomysli ze ja zaszlam bo moja bratowa zaszla... Ale moja mama nie wie ze ja sie staram od roku.
No coz moje zycie I tez wiem ze sobie poradze. Tymbardziej ze Alex idzie do szkoly w sierpniu a Viki od lutego do przedszkola.
Obydwoje beda od 9 do 15 w szkole wiec ja bede miala czas dla dziecka.

Jezu jak mnie dzis biodro boli... Na zmiane pogody... Snieg spadl.

Pandora kochanie nie przejmuj sie. Ja wiem ze jak Ja zajde to tez bedzie sprzeciw obraza majestatu I wszystko. ... ale to nasze zycie nikomu nic do tego. A mama jeszcze przeprosi

basik- ja bralam bo nieregularny okres przez tabl. anty brane 4 lata- i dwa lata dochodzil organizm do normy w sumie w tym cyklu mialam naprawde 'ksiazkowy' przebieg jak nigdy ...

karotka- kciki zacisniete &&&&&

pandorka- jeju ale wypalila.... nie przejmuj sie zmieni zdanie :* moze w szoku byla no ale bez przesady przeciez jak mozna byc takim czarnowidzem bedzie gut... !!!

ehhh Pandorka:-(
no wlasnie takie czasem sa mamy, szkoda slow
ja dlatego tez nic nie mowie o swoich planach bo od razu bedzie - a po co ci kolejne dziecko, masz dwoje zdrowych itd itd
wiesz.. mi sie wydaje czasem ze te nasze mamy na prawde w innych ciezkich czasach sie wychowaly
ciagle trzeba bylo o wszystko walczyc, ciezko pracowac
mi sie wydaje, ze chca aby nam bylo latwiej i mysla ze kolejne dziecko to kolejna kloda pod nogi :-(

ale pamietaj - to Twoje zycie, Wasza decyzja I Wasze dziecko!!!!!!!!!!!!!
i nikt ale to nikt nie powinien sie na ten temat w taki sposob wypowiadac
dacie sobie rade i to dziecko bedzie miec cudownych kochajacych rodzicow!!!

oby kazdym dzieciom bylo tak dobrze jak bedzie u Was :*

Hej,

mamy jakie nowe kreseczki?:-)

widzę że na tapecie temat wiecej niż jedno dziecko. No to powmimo tego że życie mam calkowicie poukładane to mama też mi gadala a po co mi to. ze to kłopot etc. Jak byłam w ciąży z bliźniakami to się łapała za głowe jak my damy rade, teraz bardzo mnei wspiera bo wie że mi zalezy na drugim dziecku i niczego bardziej nie pragnę.

dzisiaj mialam wyniki z kliniki genetycznej. Wszystko dobrze i od tej strony możemy się starać. Nikt z nas nie jest obciążony wadą genetyczną juuuuuuupi

reklama
lorelain super,że u ciebie ok:*
Ja tu się właśnie chwalę,że jutro teściki przybędą,więc natentychmiast jak je tylko dostanę,będę siusiać :-D:-D Kurczę,powtarzam się i pewnie marudzę,ale nie mogę się już doczekać.Chyba 7 dni po terminie @ jest już ok?:eek: W razie w,powtórzę za parę dni. Dziękuję wam wszystkim za trzymanie kciuków/:* Kochane jesteście.

Do góry