reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

basik777 co do objawów to piersi wieksze obrzekniete ,a ze zawsze miałam małe to naprawde widze roznice.....dodatkowo mdłości utrzymujace sie od rana do poludnia... no i nic mi nie smakuje ,oprocze mandarynek i rosolku ;) i tydzień po owulacji byłam tak zmeczona ze musialam sie przespac przez dzien i to zmeczenie utrzymuje sie do dzis... obolalosc brzucha ,taki cięzki... i bulgotanie .. ja nie wiem co mi sie ostatnio dzieje ale tam w srodku caly czas mi sie cos dzieje....

butterfly trzeba porobic te badania , moja kolezanka była w podobnej sytuacji nie miala wogole owulacji kilka cykli pod rzad, a teraz wszytsko ok i juz wszystko sie uregulowalo i ma normalna owulacje...

Pandora u mnie brak plamienia oznacza ciąże :) Zycze tego samego :)
Dziewczyny dzięki za gratki... nie wiem dlaczego ale boje sie ze okres jeszcze moze przyjsć...

a ktoras z was orientuje się moze czy jak jest ciąza pozamaciczna to testy ciazowe wychodza? bo mi w poprzedniej ciazy wlansie pozamacicznej test nie wychodzil , robilam dzien po spoznionej malpie , pozniej mialam malpe i potem caly czas plamilam...a nie przyszlo mi do glowy ze plamie i krwawie bo w ciazy jestem, zwlaszcza ze bylam w ciagu mojej ciazy 3 razy u ginekologa i powiedziala ze mam torbiela i stad to plamienie, a potem test byl wykonanyy juz w szpitalu przed sama operacja... i wtedy juz wyszedl pozytywny...a teraz sie martwie bo owulacje mam z lewego jajnika czyli z tego w ktorym doszlo poprzedniem razem....

Ostatnia edycja:
reklama
Lori pewnie ze nikt nie chce zobaczyc na tescie I krechy ale trzeba myslec pozytywnie trzymam &&& za jutro ;-)

Butterfly wazne zeby zaciazyc ...nie wazne czy potrzeba stymulacji czy tez nie / najwazniejszy w tym wszystkim jest efekt (czyt. dzidzius ):-)

smerfik - można powiedzieć że zostałaś zbombardowana objawami :) ... oby sie zbytnio nie nasiliły :tak::tak::tak:

kurcze boli mnei głowa, żadne z aut przez ten mróz nie odpaliło. Nie mam jak pojechać na zakupy a jeszcze do Ikei chciałam kurde no .... źle się dzisiaj czuje :( ... nie mam siły nawet zabrać się za sprzątanie. I niestety obawiam się że to nie pzrez przeziębienie bo z niego już prawie wyszłam.

smerfik
no bo w sumie wit. c uszczelnia żyły więc napewno hmmm ale czy nie bedzie wtedy zbyt mocno walczyła z zarodkiem ?? ale chyba się uracze dziecka wit c w kropelkach ;)

lorelain
kurcze no dzisiaj juz 2 dzien wyższych temperatur. Sprawadzałam sobie wykresy sprzed 1 i drugiej ciąży i w sumie tak jakby była ta owulka. powiem ci ze dzisiaj mnie już nic nie boli w ogóle jajniki mnie przestały boleć więc może one bolały na pęcherzyk ze on rósł i rósł i jak pękł to poprostu przestało boleć. chyba zaraz sobie wezme lutke albo pod wieczór bo ostatnio bolało mnie 3 dni miałam na monitoringu potwierdzoną owu ze była w nocy a już po nocce tej co owu była nic mnie nie bolało wiec podejrzewam ze była dzisiaj w nocy. testy owu wczoraj wyszły też piekne zobacze jak dzisiaj i zaczynam brać lutke i zastanawiam się czy nie lepiej brac 3x1 a nie 2x1 boje się ze za 3 dni znów się jazda zacznie i będe plamiła....

miciurka
to lec do gina po recepte albo popros w aptece czy ci nie dadzą i ze doniesiesz recepte. u nas czasem tak wychodzi jak farmaceutki mają humor. a jaka dawke brałas?? mi gin powiedział zę jak bede brała 2x1 to jak odłoze a będzie dzidzia to mu nie zaszkodzi bo za mała dawka. to ja sobie tak myślałąm właśnie czy by 3x1 nie brać....

myślicie ze jak mnie jajka przestały boleć to to już po owu i moge wziąć lutke ?? zwariuje od tego myślenia a zamiast robić rzeczy w pracy bo mam zaległości to siedze pierwszy raz z wami ;-)

Smerfiku co do ciazy pozamacicznej to nie pomoge bo nigdy nie mialam takich doswiadczen...jedyne co moge powiedziec ze krwawienie w ciazy nie musi oznaczac czegos zlego...ja bedac w ostatniej ciazy (oczywiscie tego nie wiedzialam )mialam normalny okres trwajacy 7 dni a jednak ciaza sie utrzymala i mam cudownego synka :-)

Missii a ty kiedy masz te plamienia ?? po @ czy przed i jak dlugo sie utzrymuja??

Ostatnia edycja:
mississ - ja bym brała taką dawkę jaką zalecił Ci lekarz. Ja jak sobie w cyklu zapodalam luteine to mi bliźniaki z tego wyszły to się zastanów dwa razy czy chcesz zwiększyć :-D:-D:-D

Smerfik
- niestety kompletnie się nie znam na ciążach pozamacicznych, ale z tego co słyszałam to ich objawem jes bardzo mocny, kujący ból brzucha i beta słabsza. Wiesz kompletnie o tym nie myśl. Takich pech nie przytrafia się dwa razy wiec teraz wszystko jest OK. Ciesz się tą ciążą i myśl o najgorszym.

Miciurka
- jeśli nie uda Ci się załatwić luteiny to na pocieszenie jeśli jesteś w ciąży to do zagnieżdżenia najprawdopodobniej już doszło :tak::tak::tak: ... szkoda że nie mieszkamy gdzies koło siebie bo bym się podzieliła luteiną ;-)

lori- no jakos to bedzie z luteina ;), to co testujemy jutro :)? boje sieeee!

missiiss- ja bralam 1 dziennie- wieczorkiem pod jezyk, od 16dc przez 10 dni

basik77- jak wejdziesz w ustawienia to masz opcje komu pokazywac wykres, i inne objawy
;)

hmm ja chyba na nic nie licze bo cos mi pulsuje jajnik i mysle czy to nie torbiel, :/ jak sie wyjasni o co kaman w tym cyklu to lece do gina

akuku- rozumiem cie to moj 16 cykl staran :/

reklama
Do góry