reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Anabelko - wow!! super:-D jak na chlopca to jestem pod ogromnym wrazeniem:tak:

moja corcia jak to cora - musi sie blyszczesc i byc 'modne' i miec jakas ozdobe
lol czasem jak sie ubierze to rece opadaja ok kwiatki na bluzce, na spodniczce i skarpetkach ale ze jedno z drugim poza tym nic wspolnego nie ma to...:sorry2:
no i zaczyna sie walka:-D hehe

dobrze, ze badania wyszly ok :-)

Akuku - aaa no Ty liczysz inaczej:tak: ja licze skonczone tygodnie tak jak licze swoje lata czy dzieci lata
Olivia ma 5, Piotrek 3 a ja 29:-D

a co do poscieli to kupilam tylko przescieradelko do kolyski, nic wiecej - mam rozek i kocyki
nie chce zadnych baldachimow bo to zlepek kurzu jest i przeszkadza przy dziecku tak na prawde:dry:

zadnych ochraniaczy tez nie mam - po to sa szczebelki zebym mogla obserwowac dziecko przez nie - jak beda ochraniacze to nici z widoku maluszka:sorry2: ja jestem minimalistka

posciel do lozeczka (na pozniej) mam z Ikei ;-)

moja siostrzenica jakiś czas temu strzeliła tekstem "mamo,czy ja mam gdzieś jeszcze szare rajstopy,ale ciemne i gładkie bo takie będą mi pasować do spódniczki i butów" :-)
A Kuba to czasami jak jakiś ciuch zobaczy a mu się nie podoba to mówi "mamo,proszę cię..." :-)
ale na zakupy gdy będę robić wyprawkę go nie wezmę,bo gdy ostatnio oglądaliśmy ubranka,wlazł w najdroższy dział i mi pokazywał pajacyki za prawie 50zł itp :-)

Tilli mi tak gin mowil ze mam liczyc bo to jest skonczony tydzien, a zaczety kolejny..ale wiem ze roznie licza.

A co do poscieli to ja chce badachim i ochraniacz na szcebelki hehe.
No juz tak mam ze lubie takie *******ki. A kurz wszedobylski prac bede posciel i baldachim razem.hehe

Dobra zmyka na maly shopping

logiczne to trochę się wydaje ale w 2 wersjach,jedni liczą tak jak swój wiek,np.Kubie liczę że ma 3 lata jeszcze,prawie 4 bo za trochę ponad miesiąc będzie miał 4,ale mówi się np.skończy 4 lata w listopadzie,no ja mam skończone 26,no ale 27 nie mam jeszcze hehe :-) ale moja gin gdy napisała mi karteczkę informacyjną do pracowni usg to napisała 13tyg no ale będę blisko 13tyg w poniedziałek,e porypane to jest,albo Akuku jak będziesz miała 39t6d to kolejnego dnia nie będziesz miała 41 bo będzie ciąża "przenoszona" ja na wypisie z porodu miałam "poród w 41tc" ale mi liczono wg OM więc tak wyszło bo cykl miałam 36 dniowy.
No ale beta pokazuje zawsze tak jak wychodzi na suwaczkach więc ja tak jakoś to przyjęłam np.że dzisiaj jestem w 12tc a nie 13

Ostatnia edycja:
reklama
hej ja już po prenatalnych, będzie chlop, wazy 500gram, ma kolo 25 cm, wszystko ok ale w lewej komorze serca gin zauwazyl plamke, skierowal mnie do kardiologa, no i cala radość z usg prysla jak banka mydlana, nazwal ta plamke ogniskiem hiperechogenicznym mam dość, martwię się bardzo.

Anabelko no kazda z nas liczy inaczej, tak czy siak nie ma to znaczenia bo dziec wyjdzie jak bedzie gotowy.

Kasoku kochana, spokojnie idz na te dodatkowe badania, zobaczysz wszystko bedzie dobrze. Postaraj sie nie denerwowac.
Jaki juz duzy woow.
Ciekawe ile moje malenstwo wazy, podobno ponad pol kg...i 32 cm ..

hej ja już po prenatalnych, będzie chlop, wazy 500gram, ma kolo 25 cm, wszystko ok ale w lewej komorze serca gin zauwazyl plamke, skierowal mnie do kardiologa, no i cala radość z usg prysla jak banka mydlana, nazwal ta plamke ogniskiem hiperechogenicznym mam dość, martwię się bardzo.

Ty najpierw przeczytaj co to jest a potem się martw ;-)
Co to jest ognisko hiperechogeniczne w sercu płodu? | www.dobreusg.pl

a powiem Ci że jak na 21tc 500g to dużo :-) będzie chłop jak dąb

mój na połówkowym w 20tc miał 380g

Ostatnia edycja:
Kasolku ja już wszystko przestudiowałam nie martw sie na za pas bo to często gęsto sie wchłania tak jak u mojego maluszka było z tymi torbielami chodziłam po ścianach a co sie okazało że wszystko jest oki kupa strachu o małego a tobie stres nie jest teraz potrzebny wiem wiem o twoich stanach lękowych ale rozmawiałyśmy dzisiaj i PROSZE Cię sio sio brudne i czarne mysli na bok dać, zaczekaj na diagnoze kardiologa !!!!

martwię się ,bo ginekolog nie był szczęśliwy mowiac mi czy to grozi to po pierwsze a po drugie wg usg jestem w 23 tc

bo dziecko duże to i wiek jest wyższy,miałam tak przy Kubie od ponad 20tc,a w 32 tc wg usg był 34t5d :-) i termin porodu wg usg przesunął mi się o ponad 2 tygodnie a urodziłam tak jak było wcześniej wyznaczone,on był gigant dlatego wiek usg się nie zgadzał hehe no nie urodziłabym go naturalnie za nic hehe aaaaa dziewczyny jestem 4 kg na plusie hehe ale póki nie przekroczę 60 nawet się nie martwię bo 59-60 to moja normalna waga tylko ostatnio miałam problem z przytyciem to stałam na 54 :-)
i nie martw się bo będzie dobrze,a takie ciągłe zamartwianie bardziej zaszkodzi niż coś co jest spotykane u dzieci...które rodzą się zdrowe,a ginekolog nie jest kardiologiem by się wypowiadać i Cię straszyć

Ostatnia edycja:
Kasoku -ahhh taki nasz los ciezarowek:baffled: ciagle pod gorke i ciagle sie martwimy...

i jedyne co pozostaje nam mowic to - nie martw sie wszystko bedzie dobrze - ale ja wiem jak to oklepany tekst jest:zawstydzona/y:

kiedy cos sie wyjasni blizej??

ja tez teraz chodze jak na minie.. czym blizej usg czwartkowego tym bardziej sie boje:-(
nie moge przestac o tym myslec...
jaka decyzja bedzie? czy wszystko ok? czy mnie potna? czy dadza szanse naturalnie?
czy lozysko pelni funkcje prawidlowo? czy sie nie odrywa.. no masakra..:-(

wiec tez ostatnio ucichlam.. bo bez sensu smucic mi tutaj:zawstydzona/y:

Hejo

Wczoraj pokupowalam kilka rzeczy, bo ( w tesco) mam znizke pracownicza 10% na kazde zakupy, ale do wczoraj przez kilka dni mialam 20 % no i weszlam na neta popatrzec ile kosztuje te duperelki typu majty poporodowe itd...i patrze ze to sie wlicza w dzial dzieciecy na ktory moge wymienic kupony. Moje 40 f w kuponach wymienilam na 80 f i pojechalismy na szybkie dzidziusiowo mamusiowe zakupy.
A kupilam tak:
Dla mnie maty na lozko (w razie jakby mi mialy odejsc wody i po porodzie) 5 szt w paczce
Wkladki laktacyjne 80szt
Majtki poporodowe 5 szt (pozniej juz uzywam zwyklych)
Smoczki tomme tippe 0-3 miesiaca , 3 szt. W niebieskie, seledynowe paski (wybrac moglam te lub rozowe a chyba lepiej by dziewuszka niebieskie miala heh jakby co)
2 kubeczki niekapki (akyrat w promocji byly) a przy chlopcach sie sprawdzily i od 4 miesiaca bedziemy uzywac, firmy tomme tippe
Podkaldy na materacyk dla maluszka
2 paczki pampersow rozmiar 1 ( czyli na dzidzke do 5 kg mam juz 90 pampersow +23 mala paczka kupiona wczoraj rano hehe
1 paczka pampersow rozmiar 2 56 szt.
Termometr do ucha firmy braun, niby akuratny ale jeszcze nie sprawdzalam koszt 40 f wiec mam nadzieje ze dobry
No i karuzelka na lozeczko fisher price ta z listkami (42 funty, szok...)
Laczny koszt zakupow 118, 45 f, po odjeciu 23, 69 znizki dla pracownikow i 80 f kuponow, zaplacilismy cale 14, 76 f. Tak wiec jestem zadowolona, bo i tak musialabym to kupic, a zawsze duuuzo taniej... mozna powiedziec ze 100 f na usg zaoszczedzilam ? He? Hehehe
A i rano jeszcze wczoraj sudocrem kupilam. I to na tyle.

Tilli wszystko bedzie dobrze, czy beda Cie ciac czy dadza szanse na naturalny, najwazniejsze zebyscie Ty i mala bylly bezpieczne.
Trzamam kciuki mocno , mocno.

Kasoku kiedy masz wizyte u kardiologa ? Trzyymam mocno kciuki.

reklama
Kasoku -ahhh taki nasz los ciezarowek:baffled: ciagle pod gorke i ciagle sie martwimy...

i jedyne co pozostaje nam mowic to - nie martw sie wszystko bedzie dobrze - ale ja wiem jak to oklepany tekst jest:zawstydzona/y:

kiedy cos sie wyjasni blizej??

ja tez teraz chodze jak na minie.. czym blizej usg czwartkowego tym bardziej sie boje:-(
nie moge przestac o tym myslec...
jaka decyzja bedzie? czy wszystko ok? czy mnie potna? czy dadza szanse naturalnie?
czy lozysko pelni funkcje prawidlowo? czy sie nie odrywa.. no masakra..:-(

wiec tez ostatnio ucichlam.. bo bez sensu smucic mi tutaj:zawstydzona/y:

wiecie co,te które olewają to wszystko to się nie martwią,każda ta której zależy na 100% ma niepokoje,ja ciągle myślałam o poronieniu no i wychodzę z tych myśli bo już zaczynam inaczej myśleć,więc tili zamartwianie się nakręca wszystko jeszcze bardziej,prawda ?
Moja koleżanka po porodzie dziecka dowiedziała się że łożysko było bardzo małe a dziecko "dorodne" i zdrowe ;-)

Akuku
pieluchy też mam zamiar nagromadzić przed porodem :-) bo potem chodzić i kupować...eeeee nie widzi mi się hehe
chociaż taki zapas będę robić pod koniec ciąży bo przy dziecku np. ponad 4 kg to od 2 można zacząć spokojnie,bo ja takie Kubie zakładałam,więc czekam do ponad 30tc to chociaż będę wiedziała czy gigant czy normalne gabaryty :-)

Te karuzele macie drogie :-p ale z taką zniżka to hehe nie dyskutuje się :-D :-)

Do góry