reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Angela trzymaam mimo wszystko kciukasy ale wydaje mi sie ze nic z tego. Twoj wykres jest tak pokrecony ze tu nie ma 1 i 2 fazy. Ja uazam ze to bezowulacyjny jest. Ale slyszalam o kilku przypadkach ciaz z niby bezowulacyjnego cyklu...

A ja sie tak wczoraj spalilam ze spac nie moglam.Owulke sobie potwierdzam dzis guzik dopnie usg na wizycie. I czekam. Nie nakrecam sie,nie bede szukac objawow. Co ma byc niech bedzie. W razi cos mam jeszcze jeden cykl z CLO a potem to tak po cichu licze na naturalsa :-)

reklama
melponea hmmm wiesz co ja powiedzialam sobie, ze najpierw chce sprobowac u prywaciarza jesli by cos to po roku do Kliniki. Nie bede czekac. Nie chce, bo chyba kazdy kolejny miesiac niepowodzenia boli coraz bardziej.
A teraz gdzie chodzisz do ginka ?? Ja zapisze sie do tej ginki ktorej link podeslalam wczoraj na forum. Wydaje sie byc sensowna, przyjmuje niedaleko mnie w Przychodni prywatnie oczywiscie :|

angelaa trzymam bardzo za Ciebie kciuki Kochana, strasznie dziwny ten Twoj brak @. Jesli tempka rosnie to super :**

meloponea ja sie tam nie nastawiam.niech bedzie co ma byc. Najbardziej sie bbalam tej tempki a teraz to lajcik a jak gin mi potwierdzi owu to juz w ogole tempke bede miec dalekooooo:-D

Czekam do @ jeden tes 1 jak nie bedzie bladziocha to juz koniec czarowanai ze moze sie pojawi. mam jeszcze jeden cykl z CLO w lipcu. A potem przerwa wtedy odpuszcze w ogole testy objawy i starania. Bede mierzyc tylko tempke. Moze trafi sie naturals. Licze ze jakims cudem jajniki zaczna same pracowac. A jak nie to kij im w oko. Odpuszcze sobie to wszystko chyba.

Bo powiem Wam ze z miesiaca na miesiac nie jest oraz lepiej jest gorzej ale tak jakos cieszy mnie owulka bo to zawsze nadzieja ale wiem ze jak w przerwie jajniki nie beda same pracowac co doprowadzi do cykli bezowu to chyba sie zalamie i odpuszcze wszytsko. Doslownie....

Juz Ł.powiedzialam ze jak sie nie uda d jesieni to ja wysiadam i musze zrobic przerwe. Bo od roku i 7 miesiecy nei robie nic innego tylko tempka,wykres,starania testy i tak w kolko. Parcie na dziecko....

Dziecko,dziecko dziecko... ciagle tylko to a My gdzie? Ludzie ktorzy tyle lat sa ze soba nie czuja juz tego zaru miedzy soba tylko ciagle bo te dni bo sluz bo polowa cyklu.

Odpuszcze na jakis czas jesli to nie pomoze wroce do staran ale prosto do KN

nuuska, tamta babka przyjmuje prywatnie - dr. Gierzynska, a normalnie chodze do dr. Wyciaglowskiego rowniez w Intermedzie. On ma bardzo spokojne podejscie do tematu. Moze dla niektorych za spokojne?Ja sie Tobie w ogole nie dziwie skoro mialas takie przejscia z ta torbiela itd. ja poki co zdaje sie na nature, nastepne 2 cykle z wiesolkiem i niepokalankiem, chlop zdrowo odzywiony i odchudzony to moze zaskoczy :-) A teraz mieszkam w Norwegii wiec nawet jakbym chciala sie zaczac diagnozowac, to mnie na to nie stac. Prywatna sluzba zdrowia to jaka kpina! jakbym miala placic za kazda wizyte z usg 1 000 zl to wole poczekac ten rok i isc z panstwowej sluzby zdrowia. Tylko tutaj podejscie jest takie, ze jak juz po roku zglaszasz sie z problemem to Cie badaja z gory na dol i na boki, in vitro refundowane przez panstwo (placi sie mniej niz ja zarabiam miesiecznie...) wiec tak naprawde az tak sie nie stresuje :-) No chyba, ze zdecydujemy sie na wyjazd do Dubaju, tam nie mam pojecia jakie sa realia. No ale poki co ciagle myslimy.

noo, kusi, kusi. Szczegolnie te zycie bez kredytow po 3 latach pracy. Ale tak jak pisalam macierzynski przysluguje po 18 miesiacach pracy w wymiarze 3 miesiecy, ojcowski - 2 dni! Dzieci przyjmuja do przedszkoli od 6mz. Wiec nie wiemy czy odkladac nasze plany o poltorej roku, 2 lata czy isc na zywiol i wyjechac czy zostac w Norwegii i cieszyc sie wypracowanym socjalem...

patu$ka, a co dokladnie masz nie tak z jajnikami?Jak rozumiem juz zdiagnozowano problem?

Ostatnia edycja:
Patu$ka ja Ciebie rozumiem bardzo dobrze, wiesz o tym.
A wiesz tak sobie myślę, że może to dobry pomysł odpuścić na chwilę. Bez tempki, sprawdzania. Tylko poświęć czas sobie - kosmetyczka, fryzjer, masaż, basen, wyjazd we dwójkę....
Wiecie dziewczyny, ze ja za Was wszystkie kciuki tzrymam, ale za Patu$kę najbardziej - bo jej się już należy dzieciątko!!!!
Więc, halooooo, ktoś tam na górze!!!! puk puk!!! Proszę o dzidziusia dla Patu$ki!!!!
d
la innych też :D

Ja dziś wyjeżdzam i nie wiem czy będę miała net, w najgordzym przypadku dopiero w niedziele się odezwę...

Dziś mam zły dzień, ale pożaliłam się na bla bla.

Mnie kusi czasem wyjazd za granice. Nawet czesciej niz czasem. W Polsce niestety sa realia jakie sa, oprocz urlopu macierzynskiego ktory zostal wydluzzony, nic sie nie dzieje. dla rodzin z dziecmi nie ma w ogole zadnego porzadnego socjalu.Mam rodzine w Niemczech i ich poziom zycia a Nas - niebo a ziemia.
Jedyne co mnie chyba trzyma to strach przed czyms czego nie znam, ale wiadomo ze wszedzie tak na poczatku jest.

melponea dubaj piekne miasto !! :DDD super :>>

misia a jeszcze niedawno za mnie trzymalas najbardziej :p:p:p wiec za mnie tez prosze :))

Ostatnia edycja:
reklama
my się właśnie zdecydowaliśmy na wyjazd z Polski ze względu na dzieci, w polsce nie widziałam dla nich przyszłości niestety a padło na Niemcy bo akurat znam język bo mieszkałam tu 8 lat jako dziecko z rodzicami.

zgłosiłam się miesiąc temu w szkole na ochotnika do pomocy w szkolnych zawodach sportowych i od rana dzisiaj biegałam z dzieciakami od konkurencji do konkurencji zapisując czasy i punkty i jestem wykończona teraz...

Patuśka-mam nadzieje że uda ci się zajść a jak nie to faktycznie pomysł z chwilowym odpuszczeniem wydaje się być dobry.

angelaa- koniecznie daj znać jak wyszedł test! czekam niecierpliwie!

Ostatnia edycja:
Do góry