reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Michalina zapytałam czym to grozi taka szyjka wprosotwana. powiedział ze to jest anomalia spora i grozi tym ze będzie sie skracać i rozwierać szybciej bo dziecko będzie na nią bezpośrednio naciskać. Im większe tym większy nacisk. I mam teraz sie nastawić ze na pewno nie przenoszę, raczej urodzę przed terminem, bo ta szyjna to sie nie cofnie jak jest w takim położeniu. Będę sie oszczędzać ile trzeba. już na wakacje umówiłam sie z nianią ze będzie przychodzić na 3 godziny żeby choć malce zabrać na spacer albo do parku. Szkoda mi tylko stażu bo rok strace :(

a to jak wcześniej urodzisz to może razem urodzimy :D ja mam zamiar przenosić kilka dni, Ty kilka dni wcześniej :D widzisz, zawsze jakiś pozytyw :D

a Twoje dziecko to cudo!!!Śliczne!!!!!!!

reklama
nuuska, jak znajdziesz jakiegos dobrego gin w Katowicach to tez poprosze o namiar :-) moge Ci dac namiar na ta lekarke u ktorej ostatnio bylam w Katowicach i ktora mnie chciala klasc na 2 tyg do szpitala na monitoring (twierdzi, ze ona tak robi jak kobieta ma problem z zajsciem a plemniki partnera sa ok) wiec moze Tobie spasuje ;-) i masz racje z tym peknieciem! jak ja mialam torbiel to lekarz mi powiedzial, ze jak poczuje silny bol w podbrzuszu to a sygnale mam jechac do szpitala! na szczescie torbiel sie ladnie wchlonela...

ja osobiscie uwazam, ze po 3-4 cyklach z obserwacja temperatury plus przytulanie w okolicach owulacji jezeli nie dojdzie do zaplodnienia to wtedy nalezy udac sie do lekarza. Ja do tej pory bylam przekonana, ze owulke mam w 14dc, ale jak sie okazuje jest to 20 dc wiec moze po prostu nie trafialismy???bo byly miesiace gdy duzo pracowalismy i przytulalismy sie tylko w weekendy, badz G. byl na wyjezdzie sluzbowym itd itp takze ja nastepne 3 cykle z termometrem i wtedy na monitoring jak bede wiedziala kiedy mam mniej wiecej kolejne fazy. Mam uczulenie na lekarzy wiec mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie :-) 80% par zachodzi w ciaze w pierwszych 12 cyklach, pewnie stad lekarze kaza czekac rok :)

reklama
Do góry