reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

reklama
meloponea masz na mysli nieplodnosc malzenska. Przepraszam za poprawke ale jest roznica miedzy bezplodnoscia a nieplodnoscia. Bezpolodnosc jest trwala nie uleczalna a nieplodnosc okresowa mozliwa do wyleczenia to tak w skrocie.

Anisen. W polskim NFZ jako problem w poczeciu mowis ie z ejest to miniumum rok cykli celowanych,czyli staramy sie minium rok. Potem mozemy zglosic sie do lekarza,ale jak to lekarz kazdy inny. WIec mozna trafic na prywatnego i powie ze po poltorej roku a mozne trafic na takiego samego na NFZ albo lepszego. Nie ma reguly.

Moj lekarz kazal mi przyjsc po roku staran. A ze rok wybil nam w listopadzie w grudniu swieta to poszlam w styczniu i od razu zaczal diagnozowac.
I otrzymalam status NIEPLODNEJ jak to ktoras ladnie napisala.

Tak czy siak lekarz pewnie na samym poczatku bedzie chcial wykluczyc czynnik meski,czyli zleci badanko zolnierzykow. A potem ewntualnie kobiece hormony,monitoring. ew. stymulacjie itd.

patu$ka Oczywiscie masz racje, tak to jest jak sie nie przeczyta dwa razy postu :)
, ,

user-online.png

Tak w ogole to ja mam dzis o 19 wizyte. Ciekawe co ja tam zobacze? Przez ostatnie miesiace mialam po kilka pecherzykow a to na prawy a to na lewym na obu i nic. A teraz to bym chciala zeby byl jeden a szczesliwy. Jakos niemam nadziei na ten cykl, w ogole zastanawiam sie czy naturals w ogole mnie czeka.

Dzis to pewnie nei dostane pregnylu ale w piatek to napewno.

W ogole mowie do Ł. ze trzeba by mnie po kazdym strzale zakorkowac:-D Nie wiem jak u was ale u mnie to zaraz wszystko wylatuje. Z nogami do gory poleze chwile bo zaraz mnie glowa boli. Nie mam pomyslu,szkoda mi zolnierzy bo i tak jest ich mniej niz powinno byc. A wiadomo i ten najsilniejszy sie zmeczy jak mu asysta wyleci to sam nie da rady:-)

Maxie jakies pomysly na to zeby zmniejszyc marnotrawienie chlopaczkow?

hej dziewczynki :****
Strasznie dziś u Nas brzydko, leje od samego rana i zimno jak nie wiem :/ Tesciowie zaczynają urlop w piątek, jada do Chorwacjii i zastanawiam się czy pogoda im dopisze. Oby !!
Bylam dziś na tym rezonansie kolana,jutro ma być wynik wiec misia nie będziemy musiały długo czekac :):):) Mama Ł. go odbierze bo akurat będzie miała jutro dniowke, wiec dowiemy się czy moje kolano już do ucięcia czy jeszcze cos z Niego będzie :wściekła/y:Żeby było smieszniej, zaczelo mi teraz dokuczać to drugie, ach kaleka i nic więcej !!

sylka jejciu, mam nadzieje, ze przejdą Ci te dolegliwości :/ nie miałas goraczki ?? teraz taka zdradliwa pogoda, ze latwo o przeziębienie, Ola od wczoraj kaszle, i zastanawiam się z jakiego powodu, bo niby ostatnie dni były cieple, a ona jakas taka zachrypnieta :/

melponea super ze u Ciebie wzrost tempki :) Spokojnie poczekaj do wieczora, od pozytywnego testu czy tez skoku, masz 24h na zapłodnienie,wiec na pewno się wgracie pięknie :)U mnie owu od 2 ostatnich cykli tez w takich granicach - 20dc, 17dc, teraz w tym cyklu nie wiem dokładnie, czy była, bo przez laparo nie mierzyłam tempki przez pare dni, ale wydaje mi się ze tak.
tez masz tylozgiecie ?? ja tez, i wlasnie ostatnio czytałam jakie pozycje sa najlepsze - podobno i bylam ciekawa wlasnie jak jest po. Mowisz na brzuchu ? :D

misia o myyyyy !!!! 30 grudnia ?!!!! :-):-) Sloneczko ale super :DDD i tu będzie ciekawostka, czy dzidzia będzie jeszcze z tego rocznika czy będzie już o rok mlodsza. To jest najglupsza rzecz jaka może być, ze jak urodzi się 31 grudnia to będzie ten rocznik a jak 1 stycznia to już rocznikowo rok mniej. I wcale nie jesteś gruba !!!!!! widziałam Twoje zdjęcia koleżanko moja i piekna jesteś !!!!!! Pieknie wygladalas w sukni ślubnej i w ogole przesliczna z Ciebie kobieta ! i pytam się, gdzie te boczki masz, fałdy i w ogole ? chyba na policzkach :rofl2:

Ostatnia edycja:
ja też mam tyłozgięcie:-) szczerze to nigdy nie leżałam z nogami dogóry ani na brzuchu ale słyszałam że dobrze jest po przytulasach chwilę dać nogi w górę i potem najlepiej nie wstawać przez dłuższy czas tylko leżeć.

u nas w miarę ładnie dzisiaj ale co z tego skoro mi się chce tylko spaaaaaććć:tak:

Moj Ł jest z 30 grudnia. czasem jest dobrze a czasem przekichane. Np do wojska mimo ze podlug tych z stycznia byl rok do tylu to poszedl do woja mlodszy. I w szkole tez dooopa byla.

reklama
happymama o popatrz, to super, bo ostatanio gdzies mnie nastraszyli ze z tylozgieciem ciężej zajść w ciaze niż z przodo, ale mimo wszystko uważam to za zabobon i nie prawde, bo z Ola w ogole się nie starałam ( no wpadka w końcu kto planuje fasolki w wieku 18 lat ), tylko teraz kurcze widzisz jakie problemy, ale ja podejrzewam ze tu role gra moja psychika której nie potrafie wylaczyc ale mimo wszystko nogi w gorze trzymam :-Di jak zawsze od razu szlam do wc tak teraz twardo leze do rana i nie ma bata zleje się w gacie ale nie wstaje :rofl2:

Do góry