reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Hej Dziewczyny, odebrałam wczoraj wyniki bety o 20 leżąc w łóżku i od razu potem zasnęłam, byłam okrutnie zmęczona. Beta 14 a progesteron 9,47. Słabiutko to wygląda chyba, żeby założyć, że trafiłam akurat na najniższy dobowy poziom progesteronu... Czekam zatem do środy na powtórkę. Temperatura dziś trochę spadła, ale nadal jest wysoko. Generalnie nie nastawiam się pozytywnie.
Masz też bardzo bardzo wczesna betę. Wcześniejsza to było 4,6 tak?

Jesteś przed terminem miesiączki?
Ja moje pierwsze progesteronu badane przy butach w setkach miałam na poziomie ok 11. Czyli zapewne wcześniej były w okolicach jak Twoja a ciąże się rozwijały (jedna przestała ale nie ze względu na progesteron który był wtedy już bardzo wysoki a z jednej mam super chłopca :))

Zbadalabym za dwa dni - jakby ładnie rósł i był w okolicach tych 11-12 to dałabym mu spokój i niech rośnie a jeśli dalej będzie niski to skonsultuj się z lekarzem - chociaż wg mnie duphaston przed uwidocznieniem prawidłowo zlokalizowanej ciąży nie powinien mieć miejsca - chyba że kobieta ma niedomogę ale z nią byś nie zaszła w ciąże w ogóle.

Zawsze też jest ryzyko że progesteron spada bo organizm ciąży nie chce utrzymać - ale biorąc pod uwagę przyczyny takiego stanu jest to wtedy naprawdę lepsze rozwiązanie niż leczenie CP lub ronienie w 6/8/10/12 tygodniu.

Hej Dziewczyny, odebrałam wczoraj wyniki bety o 20 leżąc w łóżku i od razu potem zasnęłam, byłam okrutnie zmęczona. Beta 14 a progesteron 9,47. Słabiutko to wygląda chyba, żeby założyć, że trafiłam akurat na najniższy dobowy poziom progesteronu... Czekam zatem do środy na powtórkę. Temperatura dziś trochę spadła, ale nadal jest wysoko. Generalnie nie nastawiam się pozytywnie.
Może miałaś późne zagnieżdżanie i dopiero beta zaczyna rosnąć ;) . Mimo wszystko trzymam kciuki 😘 ja proga nie robiłam , zrobie w środę.. ale coś tez mnie brzuch pobolewa właśnie

Masz też bardzo bardzo wczesna betę. Wcześniejsza to było 4,6 tak?

Jesteś przed terminem miesiączki?
Ja moje pierwsze progesteronu badane przy butach w setkach miałam na poziomie ok 11. Czyli zapewne wcześniej były w okolicach jak Twoja a ciąże się rozwijały (jedna przestała ale nie ze względu na progesteron który był wtedy już bardzo wysoki a z jednej mam super chłopca :))

Zbadalabym za dwa dni - jakby ładnie rósł i był w okolicach tych 11-12 to dałabym mu spokój i niech rośnie a jeśli dalej będzie niski to skonsultuj się z lekarzem - chociaż wg mnie duphaston przed uwidocznieniem prawidłowo zlokalizowanej ciąży nie powinien mieć miejsca - chyba że kobieta ma niedomogę ale z nią byś nie zaszła w ciąże w ogóle.

Zawsze też jest ryzyko że progesteron spada bo organizm ciąży nie chce utrzymać - ale biorąc pod uwagę przyczyny takiego stanu jest to wtedy naprawdę lepsze rozwiązanie niż leczenie CP lub ronienie w 6/8/10/12 tygodniu.
Tak, miesiączka ma być jutro/pojutrze, dziś 25dc a mam cykle 25-26 dni. Ale beta 4 to nie moja, w tym cyklu wczorajsze badanie było pierwszym. Też jestem zdania, że nie ma sensu na siłę ciągnąć progesteronu do góry kiedy w ogóle nie wiadomo jeszcze nic. Raczej niedomogi nie mam, bo w 7dpo progesteron wynosił 15 (to chyba wyklucza niedomogę?)
Może miałaś późne zagnieżdżanie i dopiero beta zaczyna rosnąć ;) . Mimo wszystko trzymam kciuki 😘 ja proga nie robiłam , zrobie w środę.. ale coś tez mnie brzuch pobolewa właśnie
Wszystko możliwe, pozostaje czekać 🤷‍♀️🙂

❤️❤️❤️ trzymam kciuki!

@Madame83 od ilu jest norma dla kobiet w ciąży w tym labo co robiłaś progesteron? Mi pisze ze od 2 a mój progesteron jest 8.6. Jutro powtórzę
Od 5,6 bodajże. Miałam właśnie konsultacje telemedyczna z ginekologiem i powiedział, że progesteronu w ciąży się nie nada bo jest tak zmienny, że niepotrzebny stres. Czasem podaje się w ciemno gdy ewidentnie ciąża się rozwija ale jest zagrożona, ale na pewno nie na takim etapie jak nasz. U mnie jest ten problem, że robię codziennie test ciążowy (tej samej firmy) i dziś rano był odrobinę jaśniejszy niż wczoraj rano. Ale też poziom bety mam tak niski że wiem, że nie należy się sugerować natężeniem koloru kreski bo na to może wpływać chociażby to, że dziś w nocy sikalam koło 2.00🙂 ja nie nastawiam się mega pozytywnie, trzeba czekać zwłaszcza, że jednak mam cały czas wydzielinę w kolorze kawy z mlekiem. Ale u Ciebie powiedziałabym, że progesteron jest adekwatny do poziomu bety (u mnie zresztą też) i po prostu musimy czekać 🤷‍♀️ strasznie to męczące, taka niepewność, ale co zrobić. Trzymam kciuki za Ciebie 🤞❤️

reklama
Hej dziewczyny :) nad ranem byłam taka zaspana ze poszłam siusiu i zapomniałam Ze mam testować😂😂😂😂 wiec przekladam na jutro rano. Ale dziś jeszcze większy ból piersi. Zastanawia mnie to wszystko🙊
Kobieto czy ty serca nie masz ?! Ja tu czekam od rana na wiadomości od Ciebie ze są dwie kreski! Miej ze litość i nasilają dziś !

Do góry