reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Od 5,6 bodajże. Miałam właśnie konsultacje telemedyczna z ginekologiem i powiedział, że progesteronu w ciąży się nie nada bo jest tak zmienny, że niepotrzebny stres. Czasem podaje się w ciemno gdy ewidentnie ciąża się rozwija ale jest zagrożona, ale na pewno nie na takim etapie jak nasz. U mnie jest ten problem, że robię codziennie test ciążowy (tej samej firmy) i dziś rano był odrobinę jaśniejszy niż wczoraj rano. Ale też poziom bety mam tak niski że wiem, że nie należy się sugerować natężeniem koloru kreski bo na to może wpływać chociażby to, że dziś w nocy sikalam koło 2.00🙂 ja nie nastawiam się mega pozytywnie, trzeba czekać zwłaszcza, że jednak mam cały czas wydzielinę w kolorze kawy z mlekiem. Ale u Ciebie powiedziałabym, że progesteron jest adekwatny do poziomu bety (u mnie zresztą też) i po prostu musimy czekać 🤷‍♀️ strasznie to męczące, taka niepewność, ale co zrobić. Trzymam kciuki za Ciebie 🤞❤️
Dziękuję za odpowiedź. To czekamy na jutrzejsze wyniki ♥ Za Ciebie tez mocno trzymam kciuki! To jeszcze na wrzesniowki się zalapiemy jak się uda 😃

reklama
No to macie ❤️

Załączniki

• IMG_8675.jpg
    IMG_8675.jpg
    59,9 KB · Wyświetleń: 131
Trzymaj się [emoji3064] to jedyne co mi się ciśnie na usta.

Jeżeli nic Ci na szczęście nie dolega, to teraz musisz się uzbroić w dodatkową cierpliwość i poczekać aż ta nieszczęsna nie ciążowa beta spadnie do zera i będziesz mogła się starać na nowo. Wierzę, że jest Ci już z tym ciężko, ale wierzę też, że w tym roku posypią się tu ciążowe brzuszki i jeden napewno będzie Twój [emoji110][emoji110][emoji110]

Bardzo Ci dziękuję za te słowa! Zrobiłaś mi nimi wieczór 😘😘😘

Ja tak samo wierzę, że ten rok będzie nasz i każda z nas zobaczy w nim swoje wymarzone dwie kreski 🤰⏸️

Od 5,6 bodajże. Miałam właśnie konsultacje telemedyczna z ginekologiem i powiedział, że progesteronu w ciąży się nie nada bo jest tak zmienny, że niepotrzebny stres. Czasem podaje się w ciemno gdy ewidentnie ciąża się rozwija ale jest zagrożona, ale na pewno nie na takim etapie jak nasz. U mnie jest ten problem, że robię codziennie test ciążowy (tej samej firmy) i dziś rano był odrobinę jaśniejszy niż wczoraj rano. Ale też poziom bety mam tak niski że wiem, że nie należy się sugerować natężeniem koloru kreski bo na to może wpływać chociażby to, że dziś w nocy sikalam koło 2.00🙂 ja nie nastawiam się mega pozytywnie, trzeba czekać zwłaszcza, że jednak mam cały czas wydzielinę w kolorze kawy z mlekiem. Ale u Ciebie powiedziałabym, że progesteron jest adekwatny do poziomu bety (u mnie zresztą też) i po prostu musimy czekać 🤷‍♀️ strasznie to męczące, taka niepewność, ale co zrobić. Trzymam kciuki za Ciebie 🤞❤️

Wiem co czujesz z tym czekaniem! Niemniej jednak trzymam kciuki, żeby ładnie skoczyła ta beta 🥰

Trzymamy kciuki za dwie kreski 🤰 :

@julq 04.01 ❌
@Estuś 08.01 ✅
@pannadarianna 10.01 ✅
@Suoal 12.01 ✅
@Madame83 12.01 ✅
@MamaR 12.01
@@nxious 12.01
@c_or_nelia 13.01
@klaudioszek 14.01
@Aewea 17/18.01
@Nantes 20.01