reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Hejka kobietki ❤️ Jako, ze macie wiedzę i doświadczenie ogromne mam do Was pytanie ( oczywiście dziś mam teleporade w tej sprawie ale wole zapytać tez doświadczonych babeczek a nie jednego lekarza). Biorę lek metronidazol na helikobakter w tabletkach. Wiem, ze w I trymestrze ciąży nie można go przyjmować bo przenika do łożyska, ale co ze staraniami w trakcie przyjmowania tego leku ? Został mi jeszcze tydzień brania go a wchodzę w dniu płodne i nie wiem co robić 😞
Metronidazol to bardzo
Mocny lek z wieloma skutkami ubocznymi, absolutnie nie starałabym się w trakcie

Hej. Wczoraj byłam na wizycie 12 dc. Jajniki śpią, nie ma pęcherzyka dominującego. Dostałam od 16 dc do 25 dc luteine pod język 2x2 dziennie.
Poza tym tsh 1.94 powiedział ze jest w porządku.
Prolaktyna za wysoka dalej mam brać 1/2 tabletki raz dziennie.
Za Ok. 1.5 miesiąca mam pokazać sie ze świeżymi badaniami prolaktyny i po jednym cyklu na luteinie. Powiedział że 3 cykle chciałby poobserwować. I jak cos później powiedział o stymulacji.
Mam wyluzować, nie myśleć o zachodzeniu w ciążę i wziąć się za mojego męża - ma poprawic swoje parametry nasienia 😢.
I na tym mamy sie skupić.
Myślę że zrobię sobie badania kwas foliowy, homocysteine i b12. A powiedzcie mi czy mój maz też ma robic Kwas, b12, homocysteine?

Hej. Wczoraj byłam na wizycie 12 dc. Jajniki śpią, nie ma pęcherzyka dominującego. Dostałam od 16 dc do 25 dc luteine pod język 2x2 dziennie.
Poza tym tsh 1.94 powiedział ze jest w porządku.
Prolaktyna za wysoka dalej mam brać 1/2 tabletki raz dziennie.
Za Ok. 1.5 miesiąca mam pokazać sie ze świeżymi badaniami prolaktyny i po jednym cyklu na luteinie. Powiedział że 3 cykle chciałby poobserwować. I jak cos później powiedział o stymulacji.
Mam wyluzować, nie myśleć o zachodzeniu w ciążę i wziąć się za mojego męża - ma poprawic swoje parametry nasienia 😢.
I na tym mamy sie skupić.
Myślę że zrobię sobie badania kwas foliowy, homocysteine i b12. A powiedzcie mi czy mój maz też ma robic Kwas, b12, homocysteine?
Mój robił , miał za wysoka hokocysteine i zabijaliśmy kw foliowym i b12 1000 metylowa

@Madame83 jak tam dziś? Powtarzałaś badania?
Tak, będą jak wczoraj, koło 18-19. Ciężka nocka za mną, jestem spokojnie nastawiona, że co ma być to będzie, ale dawno tak źle nie spałam. Co zasnęłam, to budziłam się, bo raz śniła mi się wielka,czarna trąba powietrzna, potem ogień za oknem sypialni a potem, że syn jakoś tak skoczył mi na głowę i mnie zabolało oko, aż podskoczyłam jak się budziłam. I faktycznie, drgała mi powieka😄 strasznie dziwne uczucie😄🤦‍♀️ale nigdy nie miałam takich dziwnych snów na jawie, bo ja cały czas byłam świadoma, że śpię, jakby taki półsen. Czary jakieś 😂🤷‍♀️

reklama
Do góry