reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Tak, będą jak wczoraj, koło 18-19. Ciężka nocka za mną, jestem spokojnie nastawiona, że co ma być to będzie, ale dawno tak źle nie spałam. Co zasnęłam, to budziłam się, bo raz śniła mi się wielka,czarna trąba powietrzna, potem ogień za oknem sypialni a potem, że syn jakoś tak skoczył mi na głowę i mnie zabolało oko, aż podskoczyłam jak się budziłam. I faktycznie, drgała mi powieka😄 strasznie dziwne uczucie😄🤦‍♀️ale nigdy nie miałam takich dziwnych snów na jawie, bo ja cały czas byłam świadoma, że śpię, jakby taki półsen. Czary jakieś 😂🤷‍♀️
To czekamy w takim razie na info wieczorem :)

reklama
Helloł
U mnie dzisiaj chyba 4dpo więc zaraz wkraczam w moją ulubioną fazę cyklu - wkręcanie sobie pierwszych objawów ciąży😅
Super by było wiedzieć czy coś tam pykło przed świętami, bo rodzina nie wie że się staramy (ja nie za bardzo lubię te pytania czy to już)i trzeba będzie się wykręcać od Świąteczno - urodzinowych lampek wina 😉

A u Was jak to wygląda? Ogłaszacie całemu światu że się staracie o dziecko? Czy raczej czajana?

Helloł
U mnie dzisiaj chyba 4dpo więc zaraz wkraczam w moją ulubioną fazę cyklu - wkręcanie sobie pierwszych objawów ciąży😅
Super by było wiedzieć czy coś tam pykło przed świętami, bo rodzina nie wie że się staramy (ja nie za bardzo lubię te pytania czy to już)i trzeba będzie się wykręcać od Świąteczno - urodzinowych lampek wina 😉

A u Was jak to wygląda? Ogłaszacie całemu światu że się staracie o dziecko? Czy raczej czajana?
Ja mam dzisiaj 3dpo i jestem na tym samym etapie 😀 najfajniejszy moment, sikasz na testy, radocha ze jest pozytywny, chwile na stonowanie emocji i najfajniejszy moment oczekiwania na efekty. A potem okres i od nowa 🤣
U nas moja rodzina wie, ze coś jest na rzeczy, bo odstawiłam leki. Ale co i jak, to się nie chwalimy, a rodzina nie pyta :) wcześniej myslalam, ze powiem od razu. Teraz jednak uzgodniliśmy, że jak się uda to przynajmniej pierwszy trymestr postaramy się zachować w tajemnicy :)

Helloł

Hej,
U nas jak wypływa temat to rzucam coś na zasadzie "może niedługo", "powoli zaczynamy" itd. Teściowa wie, że próbujemy, moja najbliższa rodzina również. Raczej nikt nie będzie zadawał niezręcznych pytań z tym, że my świętujemy w bardzo wąskim gronie 😁. Co do alko to bardzo kiepsko się czuję nawet po niewielkiej ilości i zwyczajnie odmawiam.

Hej,
U nas jak wypływa temat to rzucam coś na zasadzie "może niedługo", "powoli zaczynamy" itd. Teściowa wie, że próbujemy, moja najbliższa rodzina również. Raczej nikt nie będzie zadawał niezręcznych pytań z tym, że my świętujemy w bardzo wąskim gronie 😁. Co do alko to bardzo kiepsko się czuję nawet po niewielkiej ilości i zwyczajnie odmawiam.
Ja tez od ponad 2 lat nie pije alkoholu, po odstawieniu leków sporadycznie zdażyło mi sie wypić radlera i tyle. Wiec tutaj tez nikt raczej nie zwęszy niczego 😀

Helloł

U mnie też 4-5 dpo! 🤩

My się nie chwalimy nikomu, działamy w ciszy 😄 moja mama co jakiś czas mowi jak to modli się o wnuka 🤣🤣 teściowie nie naciskają wiec luzik 😆

reklama
Do góry