reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Ja nie powtarzałam, w poprzednich ciążach test i betę robiłam w okolicy 6 tygodnia więc wyniki były na tyle duże, że 1-3 dni później szłam na USG, które już pokazało piękne zarodki z serduszkami. Także nie było co sprawdzać.

Teraz trochę inny klimat więc pewnie zrobię 2-3 razy, a potem już USG :)
Mój lekarz robi USG na każdej wizycie plus skierowanie na te każdego trymestru więc trochę tego będzie. Z córką, średnio co 1-2 tygodnie byłam na USG. Podobno nie jest to niezdrowe, ale nie wiadomo więc nie namawiam do takiego pooglądania dziecka no stop :)
Dziękuję za odpowiedź. Ja na tą ciążę czekałam z utęsknieniem 3 lata, stąd niedowierzam jeszcze, a nie chce też się stresować niepotrzebnie czekając na wyniki bety. Zrobiłam dwa razy. Jedna przed miesiączką, a druga już w "dzień miesiączki". Z drugiej strony, co ma być to będzie. Ale mam nadzieję, że będzie dobrze.

Ej to ja mam z dupy pytanie, na miarę tych różnych dziwnych wątków tu na forum, ale ... kiedy najwcześniej może wyjść test? W sensie ile dpo? Niby 6 + 48h to ledwie 8dpo ale w ogóle zna ktoś taki przypadek?
Właśnie zadałam takie pytanie kilka dni temu na grupie na fb i 9 dpo dziewczyny widziały cień cienia już. O 8 dpo nie słyszałam. Ja sama nie wiem czemu myślałam, że testowałam 9 dpo co miałam już cień cienia a jak spojrzałam w kalendarzyk (mam wszystko zapisane) to w 1 ciąży cień miałam 12/13 dni po piku (biochemiczna ale kreski były po kilku dniach piękne a mimo to po tygodniu od 1 testu poroniłam) oraz w 2 ciązy tej co donosiłam to 11 dni po piku ten mikro dosłownie mikro cień. Także teraz też się nie nastawiam, że 9 dni po piku zobaczę cokolwiek bo oglądałam ostatnio pewien webinar z lekarzem zajmującym się niepłodnością, który opowiadał o implantacji i mówił, że u każdej kobiety jest to raczej stała faza czyli nie bywa tak, że 1 ciąża zagniezdża się w 6 dpo a druga dopiero w 13 tylko mniej więcej ten sam czas. Co do 3 ciąży tez biochem to była wpadka i testowałam 2 dni po terminie @ więc ciężko mi stwierdzić ile po owulacji to było..

Właśnie zadałam takie pytanie kilka dni temu na grupie na fb i 9 dpo dziewczyny widziały cień cienia już. O 8 dpo nie słyszałam. Ja sama nie wiem czemu myślałam, że testowałam 9 dpo co miałam już cień cienia a jak spojrzałam w kalendarzyk (mam wszystko zapisane) to w 1 ciąży cień miałam 12/13 dni po piku (biochemiczna ale kreski były po kilku dniach piękne a mimo to po tygodniu od 1 testu poroniłam) oraz w 2 ciązy tej co donosiłam to 11 dni po piku ten mikro dosłownie mikro cień. Także teraz też się nie nastawiam, że 9 dni po piku zobaczę cokolwiek bo oglądałam ostatnio pewien webinar z lekarzem zajmującym się niepłodnością, który opowiadał o implantacji i mówił, że u każdej kobiety jest to raczej stała faza czyli nie bywa tak, że 1 ciąża zagniezdża się w 6 dpo a druga dopirro w 13 tylko mniej więcej ten sam czas.
Ciekawe jak to u mnie będzie, czy zobaczę plamienie w dniu spodziewanej @

Ej to ja mam z dupy pytanie, na miarę tych różnych dziwnych wątków tu na forum, ale ... kiedy najwcześniej może wyjść test? W sensie ile dpo? Niby 6 + 48h to ledwie 8dpo ale w ogóle zna ktoś taki przypadek?
Kochana ja jestem takim przypadkiem. 1test zrobiłam 7-8 dni po owu i , jednocześnie był to 7 dzień przed okresem.

Nie każda czuje. Niektóre nie mają wcale objawów a plamienie implantavujne odbywa się zanim wyjdzie test ciążowy. Zresztą takie plamienie ma malutka część kobiet 🙂
No właśnie o to chodzi, zeby nie ta suchość w życiu do głowy by mi nie przeszło 😊 a już miałam wybrany Olej z wiesiołka zeby łykać. Teraz siedzę i się zastanawiam jak to będzie, umowa o pracę kończy mi się w sierpniu, więc też będzie ciekawie

reklama
No właśnie o to chodzi, zeby nie ta suchość w życiu do głowy by mi nie przeszło 😊 a już miałam wybrany Olej z wiesiołka zeby łykać. Teraz siedzę i się zastanawiam jak to będzie, umowa o pracę kończy mi się w sierpniu, więc też będzie ciekawie
do sierpnia jeszcze kupę czasu. jak będziesz już w 3, 4 msc to zgłoś do managementu o sytuacji, nie zwolnią Cię, a może z automatu przedłuża. moja świadkowa tak miała

Do góry