Dziękuję, nie wiem czy się nakręcać. Powiedziałam dla męża jedynie, ale chyba jutro skocze na betę. Dobrze ze zapisałam się do ginekologa, bo podejrzewałam u siebie niedoleczona infekcje więc zobaczy czy wszystko okGratulacje! Zdecydowanie jest to ciąża
reklama
dagittka
Fanka BB :)
Dziękuję za odpowiedź. Ja na tą ciążę czekałam z utęsknieniem 3 lata, stąd niedowierzam jeszcze, a nie chce też się stresować niepotrzebnie czekając na wyniki bety. Zrobiłam dwa razy. Jedna przed miesiączką, a druga już w "dzień miesiączki". Z drugiej strony, co ma być to będzie. Ale mam nadzieję, że będzie dobrze.Ja nie powtarzałam, w poprzednich ciążach test i betę robiłam w okolicy 6 tygodnia więc wyniki były na tyle duże, że 1-3 dni później szłam na USG, które już pokazało piękne zarodki z serduszkami. Także nie było co sprawdzać.
Teraz trochę inny klimat więc pewnie zrobię 2-3 razy, a potem już USG
Mój lekarz robi USG na każdej wizycie plus skierowanie na te każdego trymestru więc trochę tego będzie. Z córką, średnio co 1-2 tygodnie byłam na USG. Podobno nie jest to niezdrowe, ale nie wiadomo więc nie namawiam do takiego pooglądania dziecka no stop
L
Lebkuchen_mum
Gość
Właśnie zadałam takie pytanie kilka dni temu na grupie na fb i 9 dpo dziewczyny widziały cień cienia już. O 8 dpo nie słyszałam. Ja sama nie wiem czemu myślałam, że testowałam 9 dpo co miałam już cień cienia a jak spojrzałam w kalendarzyk (mam wszystko zapisane) to w 1 ciąży cień miałam 12/13 dni po piku (biochemiczna ale kreski były po kilku dniach piękne a mimo to po tygodniu od 1 testu poroniłam) oraz w 2 ciązy tej co donosiłam to 11 dni po piku ten mikro dosłownie mikro cień. Także teraz też się nie nastawiam, że 9 dni po piku zobaczę cokolwiek bo oglądałam ostatnio pewien webinar z lekarzem zajmującym się niepłodnością, który opowiadał o implantacji i mówił, że u każdej kobiety jest to raczej stała faza czyli nie bywa tak, że 1 ciąża zagniezdża się w 6 dpo a druga dopiero w 13 tylko mniej więcej ten sam czas. Co do 3 ciąży tez biochem to była wpadka i testowałam 2 dni po terminie @ więc ciężko mi stwierdzić ile po owulacji to było..Ej to ja mam z dupy pytanie, na miarę tych różnych dziwnych wątków tu na forum, ale ... kiedy najwcześniej może wyjść test? W sensie ile dpo? Niby 6 + 48h to ledwie 8dpo ale w ogóle zna ktoś taki przypadek?
Ciekawe jak to u mnie będzie, czy zobaczę plamienie w dniu spodziewanej @Właśnie zadałam takie pytanie kilka dni temu na grupie na fb i 9 dpo dziewczyny widziały cień cienia już. O 8 dpo nie słyszałam. Ja sama nie wiem czemu myślałam, że testowałam 9 dpo co miałam już cień cienia a jak spojrzałam w kalendarzyk (mam wszystko zapisane) to w 1 ciąży cień miałam 12/13 dni po piku (biochemiczna ale kreski były po kilku dniach piękne a mimo to po tygodniu od 1 testu poroniłam) oraz w 2 ciązy tej co donosiłam to 11 dni po piku ten mikro dosłownie mikro cień. Także teraz też się nie nastawiam, że 9 dni po piku zobaczę cokolwiek bo oglądałam ostatnio pewien webinar z lekarzem zajmującym się niepłodnością, który opowiadał o implantacji i mówił, że u każdej kobiety jest to raczej stała faza czyli nie bywa tak, że 1 ciąża zagniezdża się w 6 dpo a druga dopirro w 13 tylko mniej więcej ten sam czas.
L
Lebkuchen_mum
Gość
Czemu miałoby wystąpić?Ciekawe jak to u mnie będzie, czy zobaczę plamienie w dniu spodziewanej @
Madzia86G
Kochana ja jestem takim przypadkiem. 1test zrobiłam 7-8 dni po owu i , jednocześnie był to 7 dzień przed okresem.Ej to ja mam z dupy pytanie, na miarę tych różnych dziwnych wątków tu na forum, ale ... kiedy najwcześniej może wyjść test? W sensie ile dpo? Niby 6 + 48h to ledwie 8dpo ale w ogóle zna ktoś taki przypadek?
Nie mam pojęcia, tak mnie to zastanawia kiedy się zagnieździł skoro nie czułam zeby mnie jajnik bolał czy coś tak.Czemu miałoby wystąpić?
L
Lebkuchen_mum
Gość
Nie każda czuje. Niektóre nie mają wcale objawów a plamienie implantavujne odbywa się zanim wyjdzie test ciążowy. Zresztą takie plamienie ma malutka część kobietNie mam pojęcia, tak mnie to zastanawia kiedy się zagnieździł skoro nie czułam zeby mnie jajnik bolał czy coś tak.
No właśnie o to chodzi, zeby nie ta suchość w życiu do głowy by mi nie przeszło a już miałam wybrany Olej z wiesiołka zeby łykać. Teraz siedzę i się zastanawiam jak to będzie, umowa o pracę kończy mi się w sierpniu, więc też będzie ciekawieNie każda czuje. Niektóre nie mają wcale objawów a plamienie implantavujne odbywa się zanim wyjdzie test ciążowy. Zresztą takie plamienie ma malutka część kobiet
reklama
pannadarianna
do sierpnia jeszcze kupę czasu. jak będziesz już w 3, 4 msc to zgłoś do managementu o sytuacji, nie zwolnią Cię, a może z automatu przedłuża. moja świadkowa tak miałaNo właśnie o to chodzi, zeby nie ta suchość w życiu do głowy by mi nie przeszło a już miałam wybrany Olej z wiesiołka zeby łykać. Teraz siedzę i się zastanawiam jak to będzie, umowa o pracę kończy mi się w sierpniu, więc też będzie ciekawie
Podziel się: