reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Dziewczyny mam pytanie, ile razy powtarzalyscie betę jak wyszlo to, że jesteście w ciąży?
Ja chyba ze 4 ale przez to,że lekarz tak chciał ale teraz zamierzam zrobić tylko i wyłącznie jeden jedyny raz na samym początku by wysłać wynik doclekarza aby dostać leki. Potem nie bede robic bo nawet jak beta ma 500 czy 1000 może być coś nie tak. Powtórzyłabym gdybym miała jakies plamienia czy krwawienia a tak to nie zamierzam. 1 dla potwierdzenia i tyle.

reklama
Pomocy! W czwartek na monitoringu pęcherzyk 16mm, piątek, sobota - kłucie jajnika, niedziela test pik - bez kłucia, bol sutków, parcie na mocz. Między 16.00 a 18.00 podałam Ovitrelle według zaleceń. Nie jestem przekonana czy w ogóle doszło do owulacji…
Temp bez wyraźnego wzrostu, kolejne dni:
36,60 pt
36,55 sob
36,51 ndz
36,74 pon
36,71 wt - dziś
Dziś sutki przestały boleć. Co o tym myśleć?

Ja chyba ze 4 ale przez to,że lekarz tak chciał ale teraz zamierzam zrobić tylko i wyłącznie jeden jedyny raz na samym początku by wysłać wynik doclekarza aby dostać leki. Potem nie bede robic bo nawet jak beta ma 500 czy 1000 może być coś nie tak. Powtórzyłabym gdybym miała jakies plamienia czy krwawienia a tak to nie zamierzam. 1 dla potwierdzenia i tyle.

Dzięki za odpowiedź. Właśnie, jednak te robienie bety też stresuje, a jednak co ma być to i tak będzie.

Pomocy! W czwartek na monitoringu pęcherzyk 16mm, piątek, sobota - kłucie jajnika, niedziela test pik - bez kłucia, bol sutków, parcie na mocz. Między 16.00 a 18.00 podałam Ovitrelle według zaleceń. Nie jestem przekonana czy w ogóle doszło do owulacji…
36,60 pt
36,55 sob
36,51 ndz
36,74 pon
36,71 wt - dziś
Ja mam betę powyżej 2tys i temp 35,2 dzisiaj rano
Piersi nie czuje kompletnie mimo ciąży i KP
W pierwszej ciąży tez nie czułam

Wow a ja myślałam ze mam niskie temepratury 😅😅jednak od paru miesięcy mam 36.3 pod pachą książkowo.
Długie lata miewalam 35.3 😅cos sie zmieniło hehe
Ale w pochwie 35.2 to faktycznie malutko jak na ciążę ale skoro wszystlo gra to taka natura 😉

Ja mam betę powyżej 2tys i temp 35,2 dzisiaj rano
Piersi nie czuje kompletnie mimo ciąży i KP
W pierwszej ciąży tez nie czułam

36,60 pt
36,55 sob
36,51 ndz
36,74 pon
36,71 wt - dziś
Dla mnie wygląda jakby owu była w niedzielę. Generalnie ten skok temperatury nie musi być wcale bardzo wysoki. Dlatego zaleca się termometry pokazujące dwa miejsca po przecinku. Generalnie jak się mierzy przez wiele cykli to mniej więcej wiadomo czy skok o 2 kreski to już to czy nie.
Z mojego doświadczenia wynika też że po temperaturze nie można de facto stwierdzić czy sama owulacja się odbyła. Temperatura skoczy tak czy siak. U mnie w tym cyklu nie doszło do pęknięcia pęcherzyka a wykres temperatury był taki jak zawsze.

reklama
Wow a ja myślałam ze mam niskie temepratury 😅😅jednak od paru miesięcy mam 36.3 pod pachą książkowo.
Długie lata miewalam 35.3 😅cos sie zmieniło hehe
Ale w pochwie 35.2 to faktycznie malutko jak na ciążę ale skoro wszystlo gra to taka natura 😉
Ja miałam taką w pochwie i byłam w ciąży😇 Więc dla mnie temperatura to żaden wyznacznik.

Do góry