reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

wczoraj też zapomniałam męża wykorzystać, wróciłam z pracy to już spał, no myślę szybko się ogarnę do spania i działam, położyłam się obok i na chwilę tylko oczy zamknęłam, no to tak zamknęłam aż do rana😂😪 jestem chyba po owuilacji, ale podejrzewam ze jej nie było w tym miesiącu. Nic mnie nie boli nawet piersi, sluz mleczny się pojawił, szyjka wczoraj była wysoko i miękka. Nie nastawiam się ale zobaczymy 😂

reklama
Ja się nie do końca zgadzam z tym, że wszystko siedzi w głowie, ale może u niektórych i tak jest. Ja podchodzę do starań pozytywnie, co ma być to będzie.
W dwóch ciążach myślałam cały czas o dziecku, o zajściu w ciążę i udało się za pierwszym razem w obu przypadkach.

Co do stresu to z tym się już zgadzam. Mnie też bardzo stresują takie rzeczy, ale ja jestem po stracie, ale jak ktoś nie jest to bez sensu się stresować tymi wszystkimi badaniami. Może być w badaniach idealnie, a i tak coś pójdzie nie tak.
Mi forum pomaga, wielu rzeczy się tutaj dowiedziałam i przede wszystkim nie jestem ze staraniami sama i mam komu się wygadać, gdy coś mnie dręczy czy poprosić o rady.
Co do stresu - kobiety w krajach ogarniętych wojną, gdzie są bombardowania, gdzie co drugi człowiek ma ptsd - są tak samo płodne
Stres ma naprawdę niewielkie działanie w tym zakresie.
A mnie juz 3 dzień lewy jajnik ćmi . Cycki raz bolą raz nie 🙈🙈🙈podbrzusze teraz mnie też coś pobolewa . Jutro 8 dzień od Piku 🙈🙈🙈
Kiedy test? :)

Ja miałam testować dzisiaj, ale razem z mężem stwierdziliśmy, ze poczekamy ten jeden dzień dłużej - tak dla pewności (jutro przewidywany 13 dpo).
Im bliżej jutra tym większy stres 😩 coś czuje, że w nocy dużo nie pośpie 🙈
Objawów na @ nie mam ( a powinien przyjść w poniedziałek/wtorek), od czwartku strasznie bolą mnie piersi (w szczególności sutki - mam wrażenie że wyglądają inaczej) i cały poprzedni tydzień byłam meeega zmęczona i miewałam zawroty głowy - także podsumowując totalnie nie mam pojęcia czego się spodziewać bo cały ten cykl był dziwaczny 🤔
Jeśli mozecie to trzymajcie kciuki żeby jutro były dwie kreseczki! 🤞🏻

Ja miałam testować dzisiaj, ale razem z mężem stwierdziliśmy, ze poczekamy ten jeden dzień dłużej - tak dla pewności (jutro przewidywany 13 dpo).
Im bliżej jutra tym większy stres 😩 coś czuje, że w nocy dużo nie pośpie 🙈
Objawów na @ nie mam ( a powinien przyjść w poniedziałek/wtorek), od czwartku strasznie bolą mnie piersi (w szczególności sutki - mam wrażenie że wyglądają inaczej) i cały poprzedni tydzień byłam meeega zmęczona i miewałam zawroty głowy - także podsumowując totalnie nie mam pojęcia czego się spodziewać bo cały ten cykl był dziwaczny 🤔
Jeśli mozecie to trzymajcie kciuki żeby jutro były dwie kreseczki! 🤞🏻
Czekamy na dwie kreseczki 😁😁😁😁

Co do stresu - kobiety w krajach ogarniętych wojną, gdzie są bombardowania, gdzie co drugi człowiek ma ptsd - są tak samo płodne
Stres ma naprawdę niewielkie działanie w tym zakresie.

Kiedy test? :)
Ajj kusi mnie jutro zrobić 🙈 8dpo ale to tylko dla tego że biore te nieszczęsne tabletki na zbicie prolaktyny

hej dziewczyny :) u mnie 3dpo, dla pewności zrobiłam dziś wieczorem test owu bo ciągnął mnie prawy jajnik, ale nie ma mocnej kreski więc ewidentnie to było te 3 dni temu. 22, 23, 25 (owu) i 26 listopada miałam zbliżenia ze starym, to może coś wyjdzie :) byłoby super. Podobno takim kluciem jajnika po owulacji mam się nie przejmować, bo to może być dobry znak. Jestem mega dobrej myśli, pierwszy cykl w którym chyba odpuściliśmy oboje i bardzo długo się 'rozgrzewamy' co pomaga rozluźnić głowę :) no zobaczymy czy na Mikołaja dostanę prezencik, może już przetestuje wtedy zamiast 10go :)

reklama
Do góry