reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Hej dziewczyny. Ja nie wiem o co kaman wczoraj 10 dc jakieś różowe upławy . A po sexie normalnie krew 😩😩nigdy tak nie mialam trochę mnie to niepokoi poza lekkim bólem jajnika nic mnie nie bolało a tu krew 😓 okres miałam byle jaki tego miesiąca ale wątpie żeby to jeszcze były jakieś pozostałości bo krew była jasna
To jak u mnie w tamtym cyklu. 2 razy po seksie miałam krew. Raz w 12 dc dzień przed owulacja i raz 7 dni po owulacji...😑

reklama
Nie robię bo co mi po pozytywach potem tylko się jaram niepotrzebnie. 😒 zwykle 14 dc mialam pik nie wiem . Może spada prolaktyna i płata mi figle albo od wiesiołka ahh nie wiem moge sobie gdybać ... czy endometrioze mozna zauważyć na usg dopochwowo? Coraz bardziej o tym myślę... bolesny sex i cała reszta
Endometriozę to laparoskopia :)

U mnie bardzo bolesny okres. W pierwsze 2 dni poszło 9 przeciwbólowych. W miejscu gdzie mam jajnik z torbielą czułam wczoraj straszne rozrywanie. I ogolnie przy tym jajniku nawrt jak chodze mnie ciągnie. Bóle były na tyle mocne że nie mogłam na tyłku siedzieć bo wszystko mnie tam mega bolało, nawet kości o których nie miałam nigdy pojęcia. Jak robiłam 💩 to prawie płakałam tak mnie bolało. Nawet nie podbrzusze a właśnie odbyt, jelita. Coś okropnego 😪 dziś już lepiej. Boli tylko delikatnie podbrzusze.
No i wracam do diety. Taki miałam na noc wyrzut insuliny że aż mnie dorwały ataki paniki, lęki, poty, no myślałam że już będę po karetkę dzwonić.
Wczoraj też na noc pełna dawka metforminy i mnie dopadło rozwolnienie 🤦‍♀️ mam nadzieję że przejdzie. Przy 1250 mg bylo ok a 1500 mg już zawirowania. Ale oby chwilowe. Czytałam że trzeba przeczekać także cóż pozostaje 😊
No i 42 dni do laparoskopii ❣️

Nie robię bo co mi po pozytywach potem tylko się jaram niepotrzebnie. 😒 zwykle 14 dc mialam pik nie wiem . Może spada prolaktyna i płata mi figle albo od wiesiołka ahh nie wiem moge sobie gdybać ... czy endometrioze mozna zauważyć na usg dopochwowo? Coraz bardziej o tym myślę... bolesny sex i cała reszta
Na usg ciężko. Może wykryć rezonans lub juz tak na 200% to laparoskopia. Niestety bolesny seks może na to wskazywać. Ja mam właśnie bolesny. Nie zawsze ale w 90% tak. Nieraz wystarczy zmienić pozycje o kilka stopni 😅 i bólu już nie ma. Ale ciagle musze myslec o tym czy nie zaboli. To tako mega rwący i kłujący ból. Plus endometrioza jest czesto przyczyna wlasnie nieplodnosci.

Ale jeszcze w temacie endomendy to np dziewczyna z ktora rozmawialam miala wyciete 20 cm pas endometriozy a 0 objawów. Jedynie brak ciazy przez 2 lata starania. Jej siostra natomiast objawy miala, endometrioza wykryta i ciazy brak przez 10 lat, nieudane in vitro i dopiero po in vitro sie udalo naturalnie jakims cudem. Czyli tez to ze komus nic niedolega nie znaczy ze nie ma endometriozy. To podła choroba i podstępna...

nie wiem czy widać na usg ale chyba bardzo rzadko. Ja też mam bolesne stosunki w dni płodne, ale takie do wytrzymania. Też juz sobie wkrecalam endometrioze...

reklama
U mnie bardzo bolesny okres. W pierwsze 2 dni poszło 9 przeciwbólowych. W miejscu gdzie mam jajnik z torbielą czułam wczoraj straszne rozrywanie. I ogolnie przy tym jajniku nawrt jak chodze mnie ciągnie. Bóle były na tyle mocne że nie mogłam na tyłku siedzieć bo wszystko mnie tam mega bolało, nawet kości o których nie miałam nigdy pojęcia. Jak robiłam 💩 to prawie płakałam tak mnie bolało. Nawet nie podbrzusze a właśnie odbyt, jelita. Coś okropnego 😪 dziś już lepiej. Boli tylko delikatnie podbrzusze.
No i wracam do diety. Taki miałam na noc wyrzut insuliny że aż mnie dorwały ataki paniki, lęki, poty, no myślałam że już będę po karetkę dzwonić.
Wczoraj też na noc pełna dawka metforminy i mnie dopadło rozwolnienie 🤦‍♀️ mam nadzieję że przejdzie. Przy 1250 mg bylo ok a 1500 mg już zawirowania. Ale oby chwilowe. Czytałam że trzeba przeczekać także cóż pozostaje 😊
No i 42 dni do laparoskopii ❣️
wytrwałości 😗

Do góry