reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Ja mialam problem z zajadaniem emocji. Kompulsywne objadanie. Teraz od 3 dni nie trzymam sie diety i niestety znowu to robie. Ale od jutra koniec. Mimo to nigdy nie przytyłam (raz prócz ciazy mialam +10 kg na antydepresantach bo byłam taka ulana od wody, napuchlam ale po odstawieniu od razu zeszło). Tak to moge jesc i jesc a nic nie drgnie. Jakos sie tym nie przejmuje w sumie bo mama i siostra sa takie same. Chyba kwestia metabolizmu bo gdyby przeciez waga byla faktycznie jakas krytycznie niska to i miesiaczki by zanikly czy staly sie nieregularne czy cos. Tak mi sie wydaje. Chcialabym mimo wszystko dobić tak do 49 kg bo ciezko ciuchy nawet znalezc i kazdy dookola ciagle pyta czy cos jem...
no u mnie przemiana materii średnio i z wypróżnianiem problem. O ciuchach nie wspomnę, wiecznie w dziecięcym nie bede mogła się ubierać. Chociaż wczoraj bylam na zakupach i w ogóle nie rozumiem tej mody teraz krótkie bluzki, wszystko jakieś oversize, szerokie. Nie kupiłam nic.
Ja w tym tygodniu też średnio się trzymam diety, ale zero słodkości i wszystko w miarę zdrowo. Jedyne z czym nagrzeszyłam to trochę ziemniakow jadłam ale to dlatego że nie chciało mi się gotowac i robilam obiady takie żeby jadł mój mąż. Bo on za brązowymi ryzami czy kaszami średnio przepada. Plus trochę więcej owoców jadłam i migdały. To może one tak podziałały na moje endometrium bo ktoś pisał ze są dobre na To jak czerwone wino 😉
Tak na marginesie od kilku dni wieczorem bolą mnie sutki...

reklama
Ja wczoraj zwiększyłam dawkę metforminy xr ale nie od razu całość tylko 2x500 i ½ 500 ale powiem wam w nocy jak obudził mnie synek to miałam takie mdłości i kołatanie serca. Teraz tylko mdłości ale okropne. Narazie sobie zacznę od 2x500 i ¼ 500 przez kilka dni a potem stopniowo zwiększę. Z ta 1 dawka tez tak robilam i nic mi nie było. Może za szybko to jest jednak i muszę powoli. Dziś idę na 7.5h do pracy a tak mi niedobrze, że ja nie wiem 🤢🤢🤢

Ja wczoraj zwiększyłam dawkę metforminy xr ale nie od razu całość tylko 2x500 i ½ 500 ale powiem wam w nocy jak obudził mnie synek to miałam takie mdłości i kołatanie serca. Teraz tylko mdłości ale okropne. Narazie sobie zacznę od 2x500 i ¼ 500 przez kilka dni a potem stopniowo zwiększę. Z ta 1 dawka tez tak robilam i nic mi nie było. Może za szybko to jest jednak i muszę powoli. Dziś idę na 7.5h do pracy a tak mi niedobrze, że ja nie wiem 🤢🤢🤢
a ja wczoraj dosłałam takiego wzdęcia że ruszyć się nie mogłam...nie mam pojęcia z jakiego powodu bo nic takiego nie zjadłam....

a ja wczoraj dosłałam takiego wzdęcia że ruszyć się nie mogłam...nie mam pojęcia z jakiego powodu bo nic takiego nie zjadłam....
Mi już przeszło na szczęście. Zjadłam śniadanie, skorzystałam porannie z wc i czuję się już w porządku 😃

Test z dziś biały jak śnieg także ten... 🙃

Ja nie mam żadnych skutków ubocznych metforminy wiec cieszę się bardzo 🤞

reklama
Do góry