coca
Fanka BB :)
A co innego daje bóle okresowe takie, że są wymioty, biegunka, omdlenia i bóle gorsze jak przy porodzie plus bolesne stosunki, problemy z jelitami. Tylko endometrioza. Wiem to na 99.9% i nie musze robic badan zeby to potwierdzac.
Dla mnie to za wiele. Jestem zdołowana i nie chce mi sie myslec wcale juz o niczym...
Nie zrozum mnie zle. Ja nie twierdze, ze nie masz endometriozy. Ale mam dystans do samodiagnozowania się, bo moja mama to już miała raka wielu różnych narządów i była tego pewna
do momentu, aż jej lekarz jednak nie wykluczył zmian nowotworowych. Wedle Twoich objawów ja nie powinnam mieć endometriozy. A mam. Stopień dolegliwości nie jest liniowo zależny od stopnia endometriozy. Nawet jeśli masz endometriozę, która daje takie objawy to może to tylko małe zmiany i da się z nimi coś zrobić, może będzie mozna wdrożyć jakieś leki, wiem, ze nie da się jej wyleczyć jako tako, ale są sposoby na poprawę jakości życia. Tylko trzeba się najpierw zdiagnozować, a później coś dalej w tym kierunku robić. Nie robiąc nic w tym kierunku to ciężko, żeby się to zmieniło.