reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Ja miałam taki kryzys koło 2 urodzin. Wydawało mi się, że jest gorzej z każdym dniem, że się nigdy nie odstawi. Ale jednak przyszedł ten czas, bez płaczu, bez krzyku, na spokojnie ;)
Dziękuję Ci bardzo 😘😘 Tego właśnie potrzebowałam 😉 Nie chce robić czegoś kosztem jego 😒 I odnoszę dokładne takie samo wrażenie. Co do ilości karmień nie ale co do umiejętności upominania się o nie już zdecydowanie tak. Mam nadzieję, że u nas przyjdzie taki czas

reklama
U mnie @ w 20 dc... Nie wiem co się dzieje. Miałam ostatnio krótkie cykle 25dni. Ale ten to już masakra. Dalej KP. Nie wiem czy to ono tak działa. I nie wiem też co w tej sytuacji robic☹️☹️
Krótkie cykle czyli masz owulacje i zaraz później okres? Krótka faza lutealna wynika bezpośrednio z KP, też tak miałam.

Tak pik według testów środa, czwartek tydzień po w środę okres. Co to oznacza i co w takiej sytuacji zrobić?

Możesz czekać (z każdym cyklem faza lutealna może (ale nie musi) się wydłużać, ja miałam w pierwszym cyklu po porodzie 7 dniową a w drugim już ciążę więc faza się musiała wydłużyć do tych 11-12 dni - ale karmiłam tylko na noc już ), możesz ewentualnie spróbować z niepokalankiem który zmniejsza prolaktynę (co za tym idzie też produkcje mleka) i może wpłynąć na wydłużenie fazy lutealnej.
Są kobiety u których KP skutecznie hamuje płodność (mimo powrotu owulacji i okresu) właśnie przez wpływ na fazę lutealną i dopiero zakończenie KP definitywne wpływa na regulacje też fazy i realną możliwość zajścia w ciążę.

U mnie jakieś jaja 😂 w niedziele miałam pozytywny test owu clearblue (one pokazują pozytyw na dzień przed peakiem normalnie), no ale Rota i milion rzygów i myślałam że po ptakach. A dzisiaj mam piękny idealny owulacyjny śluz 🙄 może faktycznie się wszystko rozjechało przez choróbsko.

U mnie jakieś jaja 😂 w niedziele miałam pozytywny test owu clearblue (one pokazują pozytyw na dzień przed peakiem normalnie), no ale Rota i milion rzygów i myślałam że po ptakach. A dzisiaj mam piękny idealny owulacyjny śluz 🙄 może faktycznie się wszystko rozjechało przez choróbsko.
Ja teraz też 2 dniowe grypsko jakies a śluz az po nogach lecial 🤣🤣🤣serio aż sie wystraszylam jak wstałam. No a tu owulka 😛 więc musiał byc sex choć na trupa 🤣

reklama
Do góry