reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Ahh no u mnie to nie zawsze tak jest w sumie ostatnio to co okres jest inaczej.... mozna oszalec 😥jak nie różowe plamienia to brązowe albo wcale i krew zalewa.... kiedyś to co miesiąc tak sami wszystko a teraz jak człowiek ma plan to sie wszystko komplikuje 😅 ahhh ciekawa jestem jak ta moja prolaktyna...teraz niby okres płodny pozatym że mam mega ochote na męża 😁 żadnych innych objawów . Wiesiołek chyba nic nie wnosi tego miesiąca bo śluzu tyle co kot napłakał 🤷🏼‍♀️
Ja czuję różnice po wiesiołku zwłaszcza w dni płodne ☺️ czuje ze zostanie ze mną na wszystkie cykle starań

reklama
Cześć dziewczyny!
Może niektóre z Was mnie jeszcze pamiętają, zniknęłam z forum na początku grudnia po 2cs, zmęczona psychicznie testami owu, czekaniem na testowanie, później czekaniem na @ - ogólnie było mi ciężko.
Jeden cykl odpuściłam totalnie, żadnych testów, żadnego czekania itp. @ przyszła jak w zegarku 30dc i wtedy stwierdziłam ze moja głowa odpoczęła na tyle, żeby spróbować jeszcze raz z testami owu, ale robionymi co 2 dni, dopiero od 12dc codziennie. 17 dc zrobiłam test jakoś przed południem i pierwszy raz w życiu zobaczyłam peak - skakałam wtedy dosłownie pod sufit.
W czwartek wieczorem (10 dpo) zobaczyłam lekko brązowy śluz i bolał mnie prawy jajnik, wczoraj w ciągu dnia śluz nadal się pojawiał. Obiecałam sobie ze test zrobię dopiero jutro, dlatego rano jak wstałam od razu poszłam do łazienki, żeby nie mieć pretekstu do zrobienia go dzisiaj 😜
Jednak moja psychika nie wytrzymała i jednak ok. 1,5 godziny po wstaniu zrobiłam test (czułośc 25) i albo moje oczy mnie zwodzą albo coś tam jest 🙈
Coś jest 😉

Ja czuję różnice po wiesiołku zwłaszcza w dni płodne ☺️ czuje ze zostanie ze mną na wszystkie cykle starań
Ja niestety nie widzę efektów wiesiolka chociaż dzisiaj dwie tabletki polknelam żeby się nie zmarnowały i może na włosy coś podziala ;)

Ostatnia edycja:
Ja dzisiaj miałam kolejny monitoring 16dc cyklu, pęcherzyk 18mm endometrium 14mm we wtorek mam przyjść znowu ale już do swojej prowadzącej lekarki - cieszę się ze clo nie upośledzilo endo, pecjerzyk co prawda trochę wolno rośnie ale ja zawsze miałam długie cykle wiec można przymknąć oko, zobaczymy czy przyniesie to jakieś skutki 😈

Dziewczyny czy wy na owulacje też odczuwacie taki dyskomfort podbusza? Nie wiem taki ból lekki macicy ciężko to wyjaśnić... mam to drugi miesiąc dopiero i nie wiem o co kaman . Aktualnie 11 dc szyjka póki co średnio miękka typowego śluzu jeszcze nie mam ... ah oszaleje to tego wtorku i tej wizyty . Czy lekarz zauważy coś nawet jeśli jakikolwiek pęcherzyk pęknie przed wizytą? Jestem w tym zielona 🙈

Dziewczyny czy wy na owulacje też odczuwacie taki dyskomfort podbusza? Nie wiem taki ból lekki macicy ciężko to wyjaśnić... mam to drugi miesiąc dopiero i nie wiem o co kaman . Aktualnie 11 dc szyjka póki co średnio miękka typowego śluzu jeszcze nie mam ... ah oszaleje to tego wtorku i tej wizyty . Czy lekarz zauważy coś nawet jeśli jakikolwiek pęcherzyk pęknie przed wizytą? Jestem w tym zielona 🙈
Ja zbytnio też się nie orientuje bo na monitoringi chodziłam wybiórczo. Ale jak kiedyś byłam w gamecie na pierwszej wizycie to babka przed usg się mnie pytała czy jestem po owu czy przed a ja mówię że raczej po owu bo czułam ze juz była. No to ona że zaraz zobaczymy. I zrobiła usg i mówi ze jest ślad.

Szczerze to ja odczuwałam taki dyskomfort przy cyklach bezowulacyjnych a nawet czasami ból jajnika- miałam nawet peak lh na testach a owulacji nie było bo pęcherzyk tylko ok 10-14mm i się wchłaniał w trakcie okresu. 🤷‍♀️ miałam tak conajmniej kilka razy. A w cyklach owulacyjnych poza śluzem nie mam żadnych objawów jak do tej pory. 🤷‍♀️ więc to chyba indywidualna sprawa.

Szczerze to ja odczuwałam taki dyskomfort przy cyklach bezowulacyjnych a nawet czasami ból jajnika- miałam nawet peak lh na testach a owulacji nie było bo pęcherzyk tylko ok 10-14mm i się wchłaniał w trakcie okresu. 🤷‍♀️ miałam tak conajmniej kilka razy. A w cyklach owulacyjnych poza śluzem nie mam żadnych objawów jak do tej pory. 🤷‍♀️ więc to chyba indywidualna sprawa.
No nic zostaje mi czekać do wtorkowej wizyty może się czegoś dowiem 😉póki co trzeba strzelać heheh

Nigdy nie widziałam peaku na testach i jak pisałam wcześniej jestem po monitoringu wiec owulacja powinna być na dniach i zrobiłam przed chwila test czy to już peak czy jeszcze nie ? Zaznaczę ze zdjecie zrobione po 10 minutach tak jak na instrukcji teraz jak przepchnął jest trochę bledszy, wstawiam dwa zdjęcia ;)

Załączniki

• B8947818-8062-44AF-A71A-1025F5AB69C3.jpeg
    B8947818-8062-44AF-A71A-1025F5AB69C3.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 72
  • image.jpg
    image.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 71
reklama
Nigdy nie widziałam peaku na testach i jak pisałam wcześniej jestem po monitoringu wiec owulacja powinna być na dniach i zrobiłam przed chwila test czy to już peak czy jeszcze nie ? Zaznaczę ze zdjecie zrobione po 10 minutach tak jak na instrukcji teraz jak przepchnął jest trochę bledszy, wstawiam dwa zdjęcia ;)
Jeszcze nie muszą być takie same albo testowa nawet ciemniejsza 😉nic tylko działać i tak czy siak😁

Do góry