reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Ahh no u mnie to nie zawsze tak jest w sumie ostatnio to co okres jest inaczej.... mozna oszalec 😥jak nie różowe plamienia to brązowe albo wcale i krew zalewa.... kiedyś to co miesiąc tak sami wszystko a teraz jak człowiek ma plan to sie wszystko komplikuje 😅 ahhh ciekawa jestem jak ta moja prolaktyna...teraz niby okres płodny pozatym że mam mega ochote na męża 😁 żadnych innych objawów . Wiesiołek chyba nic nie wnosi tego miesiąca bo śluzu tyle co kot napłakał 🤷🏼‍♀️
Ja czuję różnice po wiesiołku zwłaszcza w dni płodne ☺️ czuje ze zostanie ze mną na wszystkie cykle starań

reklama
Cześć dziewczyny!
Może niektóre z Was mnie jeszcze pamiętają, zniknęłam z forum na początku grudnia po 2cs, zmęczona psychicznie testami owu, czekaniem na testowanie, później czekaniem na @ - ogólnie było mi ciężko.
Jeden cykl odpuściłam totalnie, żadnych testów, żadnego czekania itp. @ przyszła jak w zegarku 30dc i wtedy stwierdziłam ze moja głowa odpoczęła na tyle, żeby spróbować jeszcze raz z testami owu, ale robionymi co 2 dni, dopiero od 12dc codziennie. 17 dc zrobiłam test jakoś przed południem i pierwszy raz w życiu zobaczyłam peak - skakałam wtedy dosłownie pod sufit.
W czwartek wieczorem (10 dpo) zobaczyłam lekko brązowy śluz i bolał mnie prawy jajnik, wczoraj w ciągu dnia śluz nadal się pojawiał. Obiecałam sobie ze test zrobię dopiero jutro, dlatego rano jak wstałam od razu poszłam do łazienki, żeby nie mieć pretekstu do zrobienia go dzisiaj 😜
Jednak moja psychika nie wytrzymała i jednak ok. 1,5 godziny po wstaniu zrobiłam test (czułośc 25) i albo moje oczy mnie zwodzą albo coś tam jest 🙈
Coś jest 😉

Ja czuję różnice po wiesiołku zwłaszcza w dni płodne ☺️ czuje ze zostanie ze mną na wszystkie cykle starań
Ja niestety nie widzę efektów wiesiolka chociaż dzisiaj dwie tabletki polknelam żeby się nie zmarnowały i może na włosy coś podziala ;)

Ostatnia edycja:
Ja dzisiaj miałam kolejny monitoring 16dc cyklu, pęcherzyk 18mm endometrium 14mm we wtorek mam przyjść znowu ale już do swojej prowadzącej lekarki - cieszę się ze clo nie upośledzilo endo, pecjerzyk co prawda trochę wolno rośnie ale ja zawsze miałam długie cykle wiec można przymknąć oko, zobaczymy czy przyniesie to jakieś skutki 😈

Dziewczyny czy wy na owulacje też odczuwacie taki dyskomfort podbusza? Nie wiem taki ból lekki macicy ciężko to wyjaśnić... mam to drugi miesiąc dopiero i nie wiem o co kaman . Aktualnie 11 dc szyjka póki co średnio miękka typowego śluzu jeszcze nie mam ... ah oszaleje to tego wtorku i tej wizyty . Czy lekarz zauważy coś nawet jeśli jakikolwiek pęcherzyk pęknie przed wizytą? Jestem w tym zielona 🙈

Dziewczyny czy wy na owulacje też odczuwacie taki dyskomfort podbusza? Nie wiem taki ból lekki macicy ciężko to wyjaśnić... mam to drugi miesiąc dopiero i nie wiem o co kaman . Aktualnie 11 dc szyjka póki co średnio miękka typowego śluzu jeszcze nie mam ... ah oszaleje to tego wtorku i tej wizyty . Czy lekarz zauważy coś nawet jeśli jakikolwiek pęcherzyk pęknie przed wizytą? Jestem w tym zielona 🙈
Ja zbytnio też się nie orientuje bo na monitoringi chodziłam wybiórczo. Ale jak kiedyś byłam w gamecie na pierwszej wizycie to babka przed usg się mnie pytała czy jestem po owu czy przed a ja mówię że raczej po owu bo czułam ze juz była. No to ona że zaraz zobaczymy. I zrobiła usg i mówi ze jest ślad.

Szczerze to ja odczuwałam taki dyskomfort przy cyklach bezowulacyjnych a nawet czasami ból jajnika- miałam nawet peak lh na testach a owulacji nie było bo pęcherzyk tylko ok 10-14mm i się wchłaniał w trakcie okresu. 🤷‍♀️ miałam tak conajmniej kilka razy. A w cyklach owulacyjnych poza śluzem nie mam żadnych objawów jak do tej pory. 🤷‍♀️ więc to chyba indywidualna sprawa.

Szczerze to ja odczuwałam taki dyskomfort przy cyklach bezowulacyjnych a nawet czasami ból jajnika- miałam nawet peak lh na testach a owulacji nie było bo pęcherzyk tylko ok 10-14mm i się wchłaniał w trakcie okresu. 🤷‍♀️ miałam tak conajmniej kilka razy. A w cyklach owulacyjnych poza śluzem nie mam żadnych objawów jak do tej pory. 🤷‍♀️ więc to chyba indywidualna sprawa.
No nic zostaje mi czekać do wtorkowej wizyty może się czegoś dowiem 😉póki co trzeba strzelać heheh

Nigdy nie widziałam peaku na testach i jak pisałam wcześniej jestem po monitoringu wiec owulacja powinna być na dniach i zrobiłam przed chwila test czy to już peak czy jeszcze nie ? Zaznaczę ze zdjecie zrobione po 10 minutach tak jak na instrukcji teraz jak przepchnął jest trochę bledszy, wstawiam dwa zdjęcia ;)

Załączniki

• B8947818-8062-44AF-A71A-1025F5AB69C3.jpeg
    B8947818-8062-44AF-A71A-1025F5AB69C3.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 78
  • image.jpg
    image.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 77
reklama
Nigdy nie widziałam peaku na testach i jak pisałam wcześniej jestem po monitoringu wiec owulacja powinna być na dniach i zrobiłam przed chwila test czy to już peak czy jeszcze nie ? Zaznaczę ze zdjecie zrobione po 10 minutach tak jak na instrukcji teraz jak przepchnął jest trochę bledszy, wstawiam dwa zdjęcia ;)
Jeszcze nie muszą być takie same albo testowa nawet ciemniejsza 😉nic tylko działać i tak czy siak😁

Do góry