reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Tak o 1 😢
I tylko raz byłam wtedy w ciąży.
Badania mam zrobione podstawowe. Chciałabym może zrobić więcej ale nie chce w ciemno robic wszystkiego. Muszę znaleźć jakiegos ogarniętego lekarza - Łódź lub Poznań wchodzi w grę. Z tym że mój M nie chce juz o tym słyszeć i nie chce nigdzie jeździć i mamy kinflikt.
To bardzo przykre 😞 mój znów zrobiłby każde badanie byle by nie zrobić in vitro😞
Nam lekarz powiedział ze na ten moment mamy przebadanie wszystko. I jeśli się nie uda na sytmulacjach albo się poddamy to wtedy in vitro i oni przy niepowodzeniu in vitro kogą nas skierować ja konkretniejsze badania. Bo powiedział, ze tak robienie badań w ciemni immunologia itp to da duże pieniądze a okaże się, ze to nie to.

reklama
Niepłodności

Jeśli nie ma przyczyny stwierdzonej to nie ma sensu brać leków jak ACC. To są leki, mające skutki uboczne i wchodzące w interakcje z innymi lekami. Bez zaleceń lekarza bym ich nie tykała.
Jesteśmy już po drożności, po badaniach nasieni i badaniach hormonalnych, po stumulacjach i po inseminacji.

Dziękuje za radę ! Jeśli to faktycznie ma jakies skutki uboczne to nie będę tego brać

Jesteśmy już po drożności, po badaniach nasieni i badaniach hormonalnych, po stumulacjach i po inseminacji.

Dziękuje za radę ! Jeśli to faktycznie ma jakies skutki uboczne to nie będę tego brać
Ooo to widzisz ja mam jeszcze przed sobą ta drożność... miałaś laparo czy hsg?

Jestem po wizycie.
Wszystkie wyniki ok, książkowe, Pan stwierdził.
Powiedział, że bez wypalenia/wymrożenia nadżerki mam sie nie umawiać na wizyty i monitoring.
Dał mi receptę na inofem (gdzie jest bez recepty i biore od tygodnia ;) ) i powiedział, że dopóki to nie będzie zaleczone (oczywiście nie farmakologicznie) to mnie nie przyjmie.

Złamas :)

Jestem po wizycie.
Wszystkie wyniki ok, książkowe, Pan stwierdził.
Powiedział, że bez wypalenia/wymrożenia nadżerki mam sie nie umawiać na wizyty i monitoring.
Dał mi receptę na inofem (gdzie jest bez recepty i biore od tygodnia ;) ) i powiedział, że dopóki to nie będzie zaleczone (oczywiście nie farmakologicznie) to mnie nie przyjmie.

Złamas :)
Rozumiem, że zmieniasz lekarza ? 😁

reklama
Immunologia powtórzę jeszcze raz 🙂
Tak wiem, ale gin mi powiedział, ze teraz wydam kilka tys na badania immunologiczne a okaże się, ze to nie to. Wiec powiedział. Ze na razie stymulacja i jakbyśmy zrobili in vitro i wtedy się nie powiedzie to on bardziej dokładnie jest w stanie powiedziec, w która stronę iść z badaniami

Do góry