reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki II połowa 2021

Mi też najpierw powiedział ze od 16dc ale jak powiedzialam ze sie staramy to powiedział ze lepiej zacząć 3-4 dni po piku I wychodzi to właśnie 16-17dc u mnie

Edit. Powiedział zeby brać po owu ale ze nie chodzę na monitoring to sama sobie pikiem wyznaczam mniej więcej ten dzień
Dopytam go dzisiaj jeszcze o to jak to w końcu brać...

reklama
jeśli chodzi o odmienność tego cyklu to przede wszystkim to był mój pierwszy stymulowany cykl (Lametta+Pregnyl).
I nie wiem na ile to zna znaczenie, ale w tym cyklu zjadłam 3 świeże ananasy - tą twardą środkową cześć, którą się zwykle wyrzuca (miksowałam ją sobie z innymi owocami na koktajl).
A objawy? Jedyny to tkliwości piersi - sutki są takie nabrzmiałe i cały czas sterczące. To był też mój pierwszy objaw w pierwszej ciąży, więc coś już podejrzewałam, przez co zdziwił mnie negatyw 2 dni temu, o czym Wam pisałam.
Poza tym żadnych objawów, nie mam więcej śluzu, mdłości ani nic.
Kłucie w okolicach jajników od owulacji, ale ja tak mam w każdym cyklu. A za mną 14cs
Super, że udało się w pierwszym cyklu z pregnylem :) robisz mi nadzieję :) też miałam podany ten zastrzyk, ale mija dopiero 7 dni. Strasznie się dłuży czas w tym cyklu...

Bole głowy takie dość irytujące ale do przeżycia... U mnie bez szalu po tym ale ja mam swoje owulację była próba jako tonącego co się brzytwy chwyta że może pomoże ale nic z tego 🙂
Ja mam właśnie bole głowy, osłabienie i bole mięśni. Tez mam swoje owu naturalnie.. wiec zakładać ze nic z tego nie wyjdzie

Ehh ja to sie czuje jakbym była juz przed okresem a nie owulacją. Ciągnie mnie w krzyżu... piersi juz zaczynam powoli czuć... nie wiem o co kaman w tym miesiącu... 8.1 miałam bóle jajnika ale wątpię żeby tak szybko owulka była 😶na dodatek znowu jestem jakaś podrazniona na dole 🥴 oszalec można.

Ehh ja to sie czuje jakbym była juz przed okresem a nie owulacją. Ciągnie mnie w krzyżu... piersi juz zaczynam powoli czuć... nie wiem o co kaman w tym miesiącu... 8.1 miałam bóle jajnika ale wątpię żeby tak szybko owulka była 😶na dodatek znowu jestem jakaś podrazniona na dole 🥴 oszalec można.
Ja tak mam kilka dni przed owulacją, więc może po prostu będzie wcześniej

reklama
Ja mam właśnie bole głowy, osłabienie i bole mięśni. Tez mam swoje owu naturalnie.. wiec zakładać ze nic z tego nie wyjdzie
Ból głowy to efekt leku a nie zapowiedź że się nie udało ☺️ mi poprostu nie wniósł nic więcej niż to co mam naturalnie - to było podejście próba nie bomba... Ale moja gin uważa że jednak nie ma sensu brac dalej skoro nie jest lepiej niż moje naturalne ☺️ jedyny efekt że z aromkiem na próbę dostałam progesteron że może wyższy poziom pomoże i cykle wróciły do regularnych (z powodu stresu była niezła jazda) ☺️

Do góry