reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Bo mocz nocny, zbiera się już od godziny wieczornej dnia poprzedniego. Jak rano zrobisz siku, nie pijesz zbyt wiele i zrobisz test dopiero wtedy to stężenie będzie większe - mocz zagęszczony a te kilka h i jednostek bety starszy
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam co napisałaś... Mi z drugiego moczu kreska wyszła mocniejsza niż z pierwszego. Z pierwszego jest leeeedwie cień. Więc chyba nie bardzo się to ma do tego, co piszesz. Czy czegoś jednak nie rozumiem? Przepraszam, ale mam taki mętlik w głowie...

reklama
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam co napisałaś... Mi z drugiego moczu kreska wyszła mocniejsza niż z pierwszego. Z pierwszego jest leeeedwie cień. Więc chyba nie bardzo się to ma do tego, co piszesz. Czy czegoś jednak nie rozumiem? Przepraszam, ale mam taki mętlik w głowie...
To zgodne z tym co napisałam
Pierwszy mocz jest starszy - jest tam przebacz już z dnia poprzedniego gdzie beta w krwi mogła być dwa razy niższa. Drugi mocz poranny (czy jakikolwiek w ciągu dnia) o ile nie pije się dużej ilości płynów, bardzo często będzie zawierał większe stężenie bety.

U mnie było tak: wczoraj z porannego nic, z kolejnego (tak ok. 1h) blada kreska. Dziś z porannego leeeeedwo co na siłę i pod kątem, a z kolejnego (też po godzinie) takie coś - ciemniejsze niż z kolejnego wczorajszego. Tak że może sprawdź jeszcze z aktualnego poziomu bety, bo wydaje mi się, że na takim etapie te kilka godzin robi różnicę i rano jest inne stężenie bety niż dzień wcześniej wieczorem i jeśli dodać do tego objętość moczu po nocy, to może to mieć sens. Takie wytłumaczenie sobie znalazłam dla tych moich testów, bo kompletnie tego nie rozumiem. Aha. I robiłam jeszcze owulacyjne dziś rano i też z drugiego moczu kreska sporo ciemniejsza niż z pierwszego (ale nie tak jak testowa). Ale wczoraj rano nie było jej widać prawie wcale. Chyba zwariuję od tego, bo rano robię test - nie ma ciąży, robię za godzinę - jest ciąża. I wczoraj to samo... 🤦‍♀️
Tez już nic z tego nie rozumiem :/

Załączniki

• 1F10FB02-0225-4782-A787-62F73F751C6C.jpeg
    1F10FB02-0225-4782-A787-62F73F751C6C.jpeg
    2,8 MB · Wyświetleń: 106
Eeee ciemnieje 😊 nie da się co prawda po testach wywnioskować czy bedzie okej, nawet i po becie bo tak na prawde biochem może mieć dosyć wysokie bety. Ja w 1 ciąży zrobiłam test 10 dpo a okres dostałam dopiero 8/9 dni pozniej. Kreski pieknie ciemniały dzien po dniu a robilam chyba 5 dni pod rząd i byly na prawde intensywne no a cos sie stalo i nagle koniec.

Pokaz z dzis i z wczoraj. Generalnie nie ma co porownywac ciemnienia testu ale cos tam ciemniejszy faktycznie powinien byc. Moze nie ma sie co zalamywac jeszcze 🙂
Może ciut ciemniejszy jest ale wciąż to jest cień .. a jak cień już był 2 dni temu z popołudniowego , wczoraj z rana i dziś takie coś to jakoś już zwątpiłam , dokładnie tak samo miałam w czerwcu przy biochemie .. ze nie ciemnialy

reklama
Do góry