reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Nie wiem o co chodzi. Mój okres jest totalnie bez bólowy. Krwawię jak zwykle a bólu nic a nic 😵 nigdy takiego nie miałam. Jedyne co to zaczęłam ćwiczyć jogę...3 dni temu 😂 podniosłam witaminę d3 do prawidłowego poziomu oraz biorę cynk. No ale żeby mnie nie bolało....dziwne 😦
To ja nigdy nie miałam bólowych. I pocieszało mnie mocno jak czytałam porównanie poronienia do bólów okresowych, aż zaczęło boleć jak jasna cholera. Nie byłam w stanie stać.

reklama
To ja nigdy nie miałam bólowych. I pocieszało mnie mocno jak czytałam porównanie poronienia do bólów okresowych, aż zaczęło boleć jak jasna cholera. Nie byłam w stanie stać.
Moje miesiączki były gorsze niż poród także ja od 13 r.ż. co miesiąc rodziłam 😑 pamiętam jak mi teściowa opowiadała jaki straszny jest poród i że potem to nawet dziecka nie ogarne bo wszystko bedzie bolec a syn jak tylko wyszedł to 0 bólu i smigałam od razu po wstaniu jak nowonarodzona 😂 przypomniało mi się w sumie, że jeszcze skupiłam się bardziej teraz na działaniu przeciwzapalnym i trzymam się mocno diety. Może to właśnie efekt. Jednak przy endometriozie ma to ogromne znaczenie. Ogolnie strasznie zazdroscilam zawsze tym co maja takie bezbolowe miesiaczki. Ja wymioty, biegunka, zastrzyki. W szkole potrafili sie ze mnie smiac i brwi unosic jak mowilam, ze mnie nie bylo bo mialam okres...i tak co miesiac. W pracy na szczescie mialam super szefowa i wolne dostawalam na te 3 pierwsze dni. Marze o córeczce ale szczerze...chyba najlepszą opcjs byłoby mieć drugiego synka. Właśnie z tego powodu, że szanse na odziwdziczenie endometriozy są na prawde duże

Moje miesiączki były gorsze niż poród także ja od 13 r.ż. co miesiąc rodziłam 😑 pamiętam jak mi teściowa opowiadała jaki straszny jest poród i że potem to nawet dziecka nie ogarne bo wszystko bedzie bolec a syn jak tylko wyszedł to 0 bólu i smigałam od razu po wstaniu jak nowonarodzona 😂
to jak dla mnie poronienie, z bólu zwijalam się na podłodze a 5 minut później, już po wszystkim zamówiłam sushi i ganiałam się z dzieckiem po całym domu na czworaka. Myśle że był to tylko ułamek bólu porodowego ale magiczne było dla mnie jak odpuścił i fizycznie czułam się jakby nigdy nic.

Psychicznie też czuje się lepiej niż myślałam że będzie ale wiedząc jak łatwo jest olać emocje które później i tak wyłażą, wcale mnie to nie cieszy. Miałam tak po napadzie - czułam się normalnie, jakby nic się nie stało, funkcjonowałam bardzo wysoko. Aż kilka miesięcy później wymiotowałam jak tylko robiło się ciemno, trafiłam na kardiologię przez tachykardię taką że mdlałam kilka razy dziennie, miałam bóle głowy, bezsenność i bruksizm. Nie pozwoliłam traumie wyjść w emocjach to wyszła w somatyce.
Leczenie tego trwało lata.

Nie wiem o co chodzi. Mój okres jest totalnie bez bólowy. Krwawię jak zwykle a bólu nic a nic 😵 nigdy takiego nie miałam. Jedyne co to zaczęłam ćwiczyć jogę...3 dni temu 😂 podniosłam witaminę d3 do prawidłowego poziomu oraz biorę cynk. No ale żeby mnie nie bolało....dziwne 😦
Może endometrium po poprzedniej biochemicznej było jeszcze dość cienkie stad lekki w przebiegu okres ?

Faktycznie, możecie mnie wykasować z początku listy, niech przestanie ta czerwień bić po oczach :D mój kolejny termin to 2/2/2022 - chciałabym żeby był szczęśliwy 🙃🙃
Zaczynam badać temperaturę ale czuję, że jakieś przeziębienie nade mną wisi 🥲🙃 ile razy dziennie robicie testy owulacyjne?

Faktycznie, możecie mnie wykasować z początku listy, niech przestanie ta czerwień bić po oczach :D mój kolejny termin to 2/2/2022 - chciałabym żeby był szczęśliwy 🙃🙃
Zaczynam badać temperaturę ale czuję, że jakieś przeziębienie nade mną wisi 🥲🙃 ile razy dziennie robicie testy owulacyjne?
Ja robiłam wieczorem mniej więcej o tej samej godzinie ale raz tylko wyszedł mi taki pozytyw bez żadnych wątpliwość a później już miałam prawie pozytyw a na drugi dzień u gina okazywało się, ze już po 😄

reklama
Robię dwa razy dziennie, koło południa i wieczorem.

Do góry