reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Odkryłam właśnie super funkcję w labolatorium diagnostyki. Tak się składa że większość badań u nich robię i jest zapisana cała historia badań u nich z wynikami. Przy każdym oznaczeniu jest wykresik i można porównać jak się zmieniały wyniki, u mnie akurat najstarsze są w 2013 roku 😆 Ths mi spada od 2 do 0.5 na przestrzeni lat, wykres progesteronu też jest super bo przeważnie koło 0 a jak zachodze w ciążę to jest skok do ok 10 i potem rośnie przy następnych badaniach , czyli wygląda na to że jak już mam owulację i badam progesteron to zazwyczaj zachodze 😁😁😁 dziś wynik proga 11.6 więc kto wie co tam na teście mi wyjdzie we wtorek jak będę sikać na patyk 🤣 Cyce bolą stąd moje poszukiwania inspiracji w wynikach 😆
Ile dni po owulacji taki progesteron? Bo jak masz 7/8 dni po owu zawsze taki to nie jest on zadowalający i należy do minimum.

reklama
Odkryłam właśnie super funkcję w labolatorium diagnostyki. Tak się składa że większość badań u nich robię i jest zapisana cała historia badań u nich z wynikami. Przy każdym oznaczeniu jest wykresik i można porównać jak się zmieniały wyniki, u mnie akurat najstarsze są w 2013 roku 😆 Ths mi spada od 2 do 0.5 na przestrzeni lat, wykres progesteronu też jest super bo przeważnie koło 0 a jak zachodze w ciążę to jest skok do ok 10 i potem rośnie przy następnych badaniach , czyli wygląda na to że jak już mam owulację i badam progesteron to zazwyczaj zachodze 😁😁😁 dziś wynik proga 11.6 więc kto wie co tam na teście mi wyjdzie we wtorek jak będę sikać na patyk 🤣 Cyce bolą stąd moje poszukiwania inspiracji w wynikach 😆
Powyżej 11 na 7 dni po owulacji to ok wynik - nie w gorze normy ale typowy dla wielu kobiet bez niedomogi lutealnej czy innych problemów. Zazwyczaj wtedy we wczesnej ciąży idzie powoli do góry. I w zdrowej ciąży musi iść wtedy do góry.
Ja miałam w pierwszej ciąży tak 13 dni po owu coś koło jedenastu, w drugiej około 13, nie mam problemów z utrzymaniem ani progesteronem (drugą poroniłam ale 1-2 dni po zatrzymaniu serduszka progesteron miałam jeszcze powyżej 30 a późniejszy spadek i poronienie było następstwem śmierci zarodka a nie na odwrót).

Dziewczyny, zrobiłam dziś o 6 rano test i nic, bielutko. I coś mnie tknęło i zrobiłam kolejny o 8, z kolejnego tam któregoś moczu i jest baaaardzo blada, ale różowa kreska. I wyszła w ciągu tych trzech przepisowych minut. Dziś 10 dpo. Jest to możliwe?

Ja dziś rano miałam konsultację. Od dziś (3dc) przez 5 dni mam brać 3 razy na dobę MioVelie Nac i od 15 do 20 dc duphaston, 12 dc mam się zgłosić na monitoring żebyśmy ocenili czy coś z tego będzie. Dalej brać inofem 2 dziennie i olejek z wiesiołka. Jak się nie uda to w przyszłym miesiącu clo.

Madame ja bym skoczyła na betę :)

Dziewczyny zrobiłam ponownie test tym razem z rana , przypuszczam ze może być 10 dpo i obawiam się ze to może być znowu biochemiczna , poprzednim razem testy mi nie ciemnialy i teraz tez mam wrażenie ze jest lipa , zobaczcie zdjęcie…

Załączniki

• 5AD05DD3-9369-4A58-9909-2B704022F44D.jpeg
    5AD05DD3-9369-4A58-9909-2B704022F44D.jpeg
    2,1 MB · Wyświetleń: 134
Dziewczyny zrobiłam ponownie test tym razem z rana , przypuszczam ze może być 10 dpo i obawiam się ze to może być znowu biochemiczna , poprzednim razem testy mi nie ciemnialy i teraz tez mam wrażenie ze jest lipa , zobaczcie zdjęcie…
Przecież jest ciemniejszy 😍 spokojnie leć na betę ❣❣❣❣

reklama
A ja wam powiem tylko tyle ze zrobiłam dzisiaj z rana facelle. Odstawiłam na 2 minuty. Wróciłam i mi się wydaje ze widziałam cien cienia. Miesiączka powinna być w poniedziałek. Zdjęcia nie zrobiłam bo tego nie widac. Wyrzuciłam test żeby się nie achizowac i pojechałam z psem na spacer. Ponowię jutro rano :)

Do góry