reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

W pierwszej ciąży też mi wszyscy mówili że pięknie wyglądam więc na pewno synek a okazało się że dziewczynka :-) Ja tam wierzę tylko w wyraźny obraz USG lub badania genetyczne choć te drugie dla mnie za drogie.

Ja usłyszałam, że córka odbiera urodę tylko wtedy kiedy jest podoba do mamy :D a jak nie to nie odbiera.
Ja wyglądałam lepiej z córką, ale to cały ojciec, resztą jak i syn ;) dlatego w końcu muszę sobie jakieś "swoje" urodzić :D

reklama
Ja usłyszałam, że córka odbiera urodę tylko wtedy kiedy jest podoba do mamy :D a jak nie to nie odbiera.
Ja wyglądałam lepiej z córką, ale to cały ojciec, resztą jak i syn ;) dlatego w końcu muszę sobie jakieś "swoje" urodzić :D
Szwagierka też liczyła, że chociaż 3 sie do niej poda ale niestety...znowu teściowa. To dopiero przykre 🤣😂
Ja mam tego farta, że synek totalnie po mnie i mojej rodzinie 😅 oczy po mnie, paluszki po mnie, słodycz równiez po mnie (😆🤣) a włosy blond po moim tacie 😅. Ja mam ciemny braz a narzeczony czarne. Juz sie go koledzy i kuzyni pytali czy na pewno syn jest jego a jak spotkal na spacerze z malym sasiadke i pytala sie po kim taki blondynek to powiedzial że po mnie zeby nie bylo że mały nie jego 😂😂😂

Hahhaha 😀z takich ciekawych ja kiedyś czytałam historie kobiety , której urodziło się dziecko mulatek , obydwoje z mężem byli biali i tu dopiero pojawił się problem . Kobieta przysięgała , że nie zdradziła męża , a on w ogóle jej nie wierzył . Tesciowa zwyzywała synowa od najgorszych i kazała syneczkowi się rozwieść . Ale dziewczyna trwała twardo przy swoim , bo przecież wiedziała , że nie zdradziła męża i pozwala go o alimenty , sąd nakazał zrobić badania dna i okazało się , że rzeczywiście , syn jest jego . Po czasie okazało się , że to właśnie miła tesciowa zrobiła sobie podczas wakacji mały „skok w bok” , ale uznała , że sprawa zamknięta bo dziecko urodziło się białe 😂😂
I sekret rodzinny sie wydał 😂😂😂

J
Hahhaha 😀z takich ciekawych ja kiedyś czytałam historie kobiety , której urodziło się dziecko mulatek , obydwoje z mężem byli biali i tu dopiero pojawił się problem . Kobieta przysięgała , że nie zdradziła męża , a on w ogóle jej nie wierzył . Tesciowa zwyzywała synowa od najgorszych i kazała syneczkowi się rozwieść . Ale dziewczyna trwała twardo przy swoim , bo przecież wiedziała , że nie zdradziła męża i pozwala go o alimenty , sąd nakazał zrobić badania dna i okazało się , że rzeczywiście , syn jest jego . Po czasie okazało się , że to właśnie miła tesciowa zrobiła sobie podczas wakacji mały „skok w bok” , ale uznała , że sprawa zamknięta bo dziecko urodziło się białe 😂😂
Jak doszli do tego że teściowa zrobiła skoczek :D ale jaka święta zwyzywała, żeby się nie wydało. Peszek

Mozna miec nawet tylko z 1 jajnika. Ja dopiwro w tamtym cyklu poczulam lewy jajnik a wczesniej pol roku caly czas prawy i akurat przypadkowy wizyta usg to nawet potwierdziła. Tak samo 1 (poroniona) i 2 ciaza cykl po niej byly z jednego jajnika.

Nie musi być naprzemiennie... ☺️ Ja miewałam 3-4 cykle z tego samego najpierw z lewego potem z prawego znów 3-4 a teraz znów lewy 🤣
Całe życie więc żyłam w błędzie bo byłam pewna że to musi iść naprzemiennie 🤣🤣🤣 ciekawy temat dla mnie bo ja zwyczajnie nie czuje jajników wiec teraz każde dziwne uczucie przypisuje jajnikom 🤡🤡 i zazwyczaj czuje coś wlansie po lewej stronie 🤣

J

Jak doszli do tego że teściowa zrobiła skoczek :D ale jaka święta zwyzywała, żeby się nie wydało. Peszek
Moja teściowa też kolejna święta. Nowenna pompejańska za nowenną, co niedzielę do kościółka, pytania o chrzest, ślub kościelny a tymczasem jej syn a mój narzeczony jest wynikiem jej skoku w bok 😂😂😂 nie wiem czy szuka odpuszczenia grzechow czy jak 😅 za każdym razem jak widze ją klęczącą czy z wnerwem, że przecież boga trzeba kochać i szanować!!! to mi się tak śmiać chce że muszę zakrywać twarz albo wychodzić z pomieszczenia żeby nie wybuchnąć 🙈

Moja teściowa też kolejna święta. Nowenna pompejańska za nowenną, co niedzielę do kościółka, pytania o chrzest, ślub kościelny a tymczasem jej syn a mój narzeczony jest wynikiem jej skoku w bok 😂😂😂 nie wiem czy szuka odpuszczenia grzechow czy jak 😅 za każdym razem jak widze ją klęczącą czy z wnerwem, że przecież boga trzeba kochać i szanować!!! to mi się tak śmiać chce że muszę zakrywać twarz albo wychodzić z pomieszczenia żeby nie wybuchnąć 🙈
o to tak jak moja, jak zaszłam w ciążę i dowiedziała się, że póki co nie zamierzamy się hajtać to było święte oburzenie, że jak to, że u nich w rodzinnie tak się nie robi.
A sama ma nieślubne dziecko z jakimś przypadkowym facetem 😇

o to tak jak moja, jak zaszłam w ciążę i dowiedziała się, że póki co nie zamierzamy się hajtać to było święte oburzenie, że jak to, że u nich w rodzinnie tak się nie robi.
A sama ma nieślubne dziecko z jakimś przypadkowym facetem 😇
Jakie to szczęście ze u mnie ani moi rodzice ani rodzice mojego partnera nie wtrącają się w nasz związek i nie pytają kiedy slub 🤣🤣 myślę że moi rodzice moze i by chcieli ale chyba bardziej to chcą wnuka, chociaż juz są dziadkami. Za to rodzice mojego Niemęża jeszcze dziadkami nie są ale z ich strony presji nie mamy żadnej 😉

reklama
Odkryłam właśnie super funkcję w labolatorium diagnostyki. Tak się składa że większość badań u nich robię i jest zapisana cała historia badań u nich z wynikami. Przy każdym oznaczeniu jest wykresik i można porównać jak się zmieniały wyniki, u mnie akurat najstarsze są w 2013 roku 😆 Ths mi spada od 2 do 0.5 na przestrzeni lat, wykres progesteronu też jest super bo przeważnie koło 0 a jak zachodze w ciążę to jest skok do ok 10 i potem rośnie przy następnych badaniach , czyli wygląda na to że jak już mam owulację i badam progesteron to zazwyczaj zachodze 😁😁😁 dziś wynik proga 11.6 więc kto wie co tam na teście mi wyjdzie we wtorek jak będę sikać na patyk 🤣 Cyce bolą stąd moje poszukiwania inspiracji w wynikach 😆

Do góry