reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Jestem osobą kompletnie nie znająca się na tematach tak jak wy. Ale mogla wystąpić taką sytuacją, że zarodki były dwa (bliźniaki) jeden obumarł, usunął się a drugi w dalszym ciągu się rozwija?

Teoretycznie tak - ale musiałaby przyrastać prawidłowo - a wzrost z 352 na 405 to nie jest prawidłowe 66%. Poza tym biorąc pod uwagę ostatni seks 18.11 musiała by ta beta być raczej 4 tys. No i endometrium mi poleciało z 14mm na 5mm więc już bez szans na utrzymanie ciąży. Chyba, że ten "bliźniak" jest CP tyle, że na takim etapie tj. 7/8tc powinien być widoczny nawet przy takiej becie bo powinien rosnąć mimo wszystko w mm.

Na fb jest grupa o poronieniach i tam była jeszcze lepsza historia. Było CP, uwidoczniono je bo beta właśnie wysoka ok. 5 tys. No i usunięto, ale po usunięciu beta 10 tys. lekarze szok. Nie wiedzieli o co chodzi na USG nic. Po dwóch dniach znowu wzrost ... ale i piękny pęcherzyk z zarodkiem w macicy - dziecko już się urodziło i cała ciąża spoko :D To jest dopiero szok

reklama
Dziewczyny, mój progesteron w 7 dpo to 15,41, więc nie najgorzej. Przyznam, że spodziewałam się gorszego wyniku. Badałyscie kiedyś proga w 7 dpo? Jaki miałyście poziom?
A w ogóle to w piątek idę do dentysty, więc siłą rzeczy muszę rano ZATESTOWAĆ. Tak że kolejne testowe szaleństwo - czas start 😁🙈

Tak, ja miałam lekko ponad 14

Dziewczyny, mój progesteron w 7 dpo to 15,41, więc nie najgorzej. Przyznam, że spodziewałam się gorszego wyniku. Badałyscie kiedyś proga w 7 dpo? Jaki miałyście poziom?
A w ogóle to w piątek idę do dentysty, więc siłą rzeczy muszę rano ZATESTOWAĆ. Tak że kolejne testowe szaleństwo - czas start 😁🙈
W listopadzie miałam np 16,86

Teoretycznie tak - ale musiałaby przyrastać prawidłowo - a wzrost z 352 na 405 to nie jest prawidłowe 66%. Poza tym biorąc pod uwagę ostatni seks 18.11 musiała by ta beta być raczej 4 tys. No i endometrium mi poleciało z 14mm na 5mm więc już bez szans na utrzymanie ciąży. Chyba, że ten "bliźniak" jest CP tyle, że na takim etapie tj. 7/8tc powinien być widoczny nawet przy takiej becie bo powinien rosnąć mimo wszystko w mm.

Na fb jest grupa o poronieniach i tam była jeszcze lepsza historia. Było CP, uwidoczniono je bo beta właśnie wysoka ok. 5 tys. No i usunięto, ale po usunięciu beta 10 tys. lekarze szok. Nie wiedzieli o co chodzi na USG nic. Po dwóch dniach znowu wzrost ... ale i piękny pęcherzyk z zarodkiem w macicy - dziecko już się urodziło i cała ciąża spoko :D To jest dopiero szok
Może lekarze dlatego jeszcze wstrzymują się z decyzją odnośnie podania czegokolwiek. Bo jednak to dziwny przypadek 😉 czekają na rozwinięcie sytuacji jeszcze.
O masakra to już konkretny kosmos 🤯🤯

@julq 04.01❌
@QueenK 04.01❌
@Madame83 07.01
@pannadarianna 10.01
@Suoal 10.01
@MamaR 12.01
@@nxious 12.01
@c_or_nelia 13.01
@Paatrycja 17.01
@Aewea 17/18.01
@Nantes 20.01
@Bibi89 21.01
@Paulusman 26.01
@Natalia91 26.01
@Blondi_87 28.01
@AnnEmPe 31.01
Ja chyba jednak nie będę testować 13.01. Jak wczoraj miałam owulacje to będzie dopiero 9dpo, więc nie wiem czy to ma sens. Na tym etapie chyba znieczulenie u dentysty nie powinno zaszkodzić... sama nie wiem, doradźcie mi jakoś...
Ginekolog mowil, że niby owulacja będzie, ale coś krótki był ten pół podbrzusza no i jakoś tak nie bolą mnie piersi, więc może ten pęcherzyk wcale nie pękł.
Myślę nad zrobieniem tego progesteronu 7dpo...

Moja kolezanka była też takim przypadkiem, razem akurat nas przyjmowali do szpitala, lekarze mówili że przypadek jeden na milion [emoji28] do tej pory się z niej śmieje że jest jedna na milion [emoji23]

reklama
Ja chyba jednak nie będę testować 13.01. Jak wczoraj miałam owulacje to będzie dopiero 9dpo, więc nie wiem czy to ma sens. Na tym etapie chyba znieczulenie u dentysty nie powinno zaszkodzić... sama nie wiem, doradźcie mi jakoś...
Ginekolog mowil, że niby owulacja będzie, ale coś krótki był ten pół podbrzusza no i jakoś tak nie bolą mnie piersi, więc może ten pęcherzyk wcale nie pękł.
Myślę nad zrobieniem tego progesteronu 7dpo...
Robiłaś testy owu w tum cyklu?

Edit: dobra niedoczytałam 🤦🏽‍♀️ ją bym mimo wszystko zastestowała przed dentystą na wszelki wypadek ale bez oczekiwań

Do góry